Уредување на домот. Вие или Архитект?

• Креатор на темата Креатор на темата Miss_Me
  • Време на започнување Време на започнување
А дали ти еве искрено знаеш што работи еден Внатрешен Архитект, според напишаното не! .
не ме ни интересира, затоа што сум немал потреба од такво лице. Ти праша дали, јас одговорив не, заради тоа и тоа...Е сега, скапо му било студирањето, многу вложувал, па не си играјте архитекти, ќе паднете од столче... Дали ти за секое цвеќе во станот му плаќаш на агроном, дали за облекување се консултираш со стилист или моден креатор? Дали секоја сезона уплаќаш на нутриционист да ти направи листа на храна, за секој кредит и вишок пари... Не верувам. Буквално за секоја активност денеска во животот, секоја сфера на живеење постои стручно лице. Некој има, некој нема врема, некој оти другите така правеле. Сведоци сме на протекувања, процепи и други неправилности кои се јавуваат за кратко време кај градби проектирани и градени од нашите стручни лица, така да...
Да им кажеме да го затворат факултетот ха ха.
не е тоа поентата на муабетот. На почетокот напишав, се што му треба на човек се пари и креативност. Првото е најчесто проблем, второто често постои и без да е човек архитект или уметник па со малку помош од нет
http://www.baucasa.rs/moderna-rasveta-za-dnevni-boravak/
http://www.kucastil.rs/enterijer
http://art-rasvjeta.hr/
http://www.luce.com.hr/hrvatski/rasvjeta-clanak_5/rasvjeta-za-dnevnu-sobu_6/
Јас потенцирав, ова го зборам за мене, мојот дом. Не мислам да плаќам некому за нешто што можам сам да го направам. Ако некој сака да троши вишок пари, нема доволно време, има кејф или сака да е во тренд, слободно...негова работа.

Пред некое време ми рече многу лоша споредба мојата не беше моментално твојата е. Зошто е!? Да појаснам со наведите горе пр . Дали ти за секое цвеќе во станот му плаќаш на агроном? Дали за облекување се консултираш со стилист или моден креатор? Кажи ми кои се последиците ако не се консултирам? ЗА цвеќето буквално ништо, за облекувањето може само да утнеш и сите да те гледаат и да ти се изнасмеат... Додека доколку не се консултираш со арх. не само што можеш да ги утнеш боите и стиловите ко што мислиш ти дека само тоа го работи арх. можеш да направиш и огромни штети, ШТЕТИ КОИ КОШТААТ. Нема да се повторувам, нема да ти објаснувам, очигледно не сакаш да прифатиш професионално мислење.

Пред некое време ми рече многу лоша споредба мојата не беше моментално твојата е. Зошто е!? Да појаснам со наведите горе пр . Дали ти за секое цвеќе во станот му плаќаш на агроном? Дали за облекување се консултираш со стилист или моден креатор? Кажи ми кои се последиците ако не се консултирам? ЗА цвеќето буквално ништо, за облекувањето може само да утнеш и сите да те гледаат и да ти се изнасмеат... Додека доколку не се консултираш со арх. не само што можеш да ги утнеш боите и стиловите ко што мислиш ти дека само тоа го работи арх. можеш да направиш и огромни штети, ШТЕТИ КОИ КОШТААТ. Нема да се повторувам, нема да ти објаснувам, очигледно не сакаш да прифатиш професионално мислење.
Дај пушти некоја слика од тоа што го имаш направено :)

Кога станува збор за уредување на домот доста личности мислат дека тие најдобро знаат како би го уредиле, но тогаш зошто би постоеле архитекти за ентериер? Што мислите вие дали доколку уредувате нов простор или реновирате би го направиле тоа сами или би побарале стручна помош?
Зависи колкав ми е полн паричникот.[DOUBLEPOST=1451478431][/DOUBLEPOST]
Не знам што би можел да ми понуди архитект, а јас тоа да не можам да го најдам сам по илјадниците сајтови или списанија. Со доволно пари и простор "да се уреди дом", не е некој проблем барем сега да се пребараат различни стилови, материјали или бои и да се искомбинира со вкусот на домашните. Во тој случај дури е и поинтересен пристапот направи сам (или уреди сам), барем за мене.
Споредбата со докторот е многу јасна. Што ни е доктор кога си има списанија и форуми каде многу лесно може да се најде дијагноза и лек за се.

Да иам пари - да, ќе уштедам време и на друг ќе платам да се занимава со такви работи.
У принцип сакам со пари да купувам време.

Искрено, јас да би имала доволно пари би платила архитект. Кажи му идеја, тој ќе ти даде неколку нацрти, одбираш што сакаш и чао пријатно. Арно ама немаме толку многу, па ќе си уредиме сами [emoji3].

Sent from my iPhone using Tapatalk

Prvo, do parite e.
Drugo. do arhitektot, normalno pred da se dogovoris so arhitektot baraj mu portfolio da gledas sto ima napraveno, pa posle sam odluci dali mozes podobro od nego.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom