Т
Триптико
Гостин
Ни едно ни друго. Влегуваш, плаќаш, се возиш...и тоа е тоа.електронска или хартија?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Ни едно ни друго. Влегуваш, плаќаш, се возиш...и тоа е тоа.електронска или хартија?
Значи по староНи едно ни друго. Влегуваш, плаќаш, се возиш...и тоа е тоа.
Види... Батали таксисти. ЈСП како фирма може да си донесува цени и видови билети како сака (нормално со амин на град Скопје). Ама, плаче за тужба и тоа немаш појма каква. А и град Скопје исто, само тоа е друг муабет (иако е поврзан со оваа тема). На што личи тоа, влегуваш во бус и на релација од 20-30 мин, на секои 10-15-20 секунди (во зависност дали се брои слушањето или паузата) имаш: Користењето на електронските картички е задолжително. Влезот е на предната врата. Контролорите имаат право да идентификуваат брз основа на закон?!? Замисли сега 30 мин возење, колку пати го слушаш истово. Што е ова? Перење мозок? Сублиминална порака? Заплашување народ? Масовна хипноза?... Дали се свесни глупаците во администрација на ЈСП, посебно она лигле Јанушев (ко за беља лично го познавам) дека ова е психичка тортура и за ова дебело се одговара? Дали знаат дека истото предизвикува немир што брзо преминува во нервоза и бес? Дали се свесни дека некој ден ќе има убиство на возач, а уште поверојатно контролор како последица на ваквото малтретирање? Што се патниците, малоумни? Кој к.р фактор се нивните контролори што се однесуваат како треторазредни вратари на некоја прчвара? Вчера, на 70 годишна жена ѝ се изживувале да помине електронска картичка 2 ПАТИ, затоа што мислеле дека ги лаже. Жената колнеше цел пат! Таа е стара и не може да врати, ама не се сите такви. Ало ЈСП! Ќе ве собираат по улици, опаметете се веќе еднаш!!!
на почеток ќе биде само ова,има многу што се возат и туркаат инает од типот не знаевме дека треба да ја куцнеме.@Colt Willcox а што се должни оние што ги поништуваат билетите, не влегуваат во бус со 5 торби и количка полна од пазар, не влегуваат од "задња" и не заспиваат пред да се симнат (го нема она: Мајсторе, мајсторе...чекај да се симнам) да ја "учат истата лекција" over and over again? Нека си среди ЈСП со "проблематичните", а не урамниловка. Фер?
Баш да видиме колку ќе трае почетокот.на почеток ќе биде само ова,има многу што се возат и туркаат инает од типот не знаевме дека треба да ја куцнеме.
Јас не сум од Скопје, вчера во Скопје и во ЈСП автобус кај шоферот купив билет и го поништив во тоа апаратот.И сега јас како турист да речеме, од друг град, сакам да дојдам в недела на шопинг, со друштво...и какви билети треба да купиме? Сигурно ќе одиме до 3-4 различни локации со автобус, четворица.
и ќе ти важи до следен октомври. Не претерувајте по секако ќе даваше 300 за картицата плус 1050 месечно.Добар бесплатниов превоз, денеска ми побараа да платам 300 за да ми издадат картичка која ќе ми важи до октомври. Во октомври пак 300 за обновување на картичката.
Не е за сите студенти, остај ти шо се вика демек било за сите. Многу е битно сите да знаат за оваБесплатен за пензионери, бесплатен за студенти. А оние што плаќаат придонеси и данок, ќе плаќаат и карта.
За нив нема бесплатно. Туку, што правиме со невработените? Или тие не смеат да излезат од маало подалеку?Бесплатен за пензионери, бесплатен за студенти. А оние што плаќаат придонеси и данок, ќе плаќаат и карта?
За кои е бесплатно, за кои не?Не е за сите студенти, остај ти шо се вика демек било за сите. Многу е битно сите да знаат за ова![]()
Од Прилеп сум. Кај нас со 350 денари полнење на картичка се добиваше 70 возења, кои мене ми траат едно добри 8-9 месеци. Сега го намалија бројот на возења на 50(кои ваљда ќе ми траат 6 месеци).[DOUBLEPOST=1458145946][/DOUBLEPOST]П.С. За вадење на обичната картичка платив 70тина денари, кои се еднократна цена и ми ја издадоа веднаш. За студентскава кажав бараат 300 секоја година и плус ДВЕ недели чекање за да ти ја издадат.и ќе ти важи до следен октомври. Не претерувајте по секако ќе даваше 300 за картицата плус 1050 месечно.