Pokrivanje izgrebana boja

• Креатор на темата Креатор на темата BACHE01
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
18 ноември 2015
Мислења
11
Поени од реакции
1
Kako da pokrijam del od izvadena boja od mojata kola

Sent from my D2303 using Tapatalk

Kako da pokrijam del od izvadena boja od mojata kola

Ако е удрена,треба да се иструга убаво,па еден слој кит,па убаво да се исуши и на крај боја..Ако е само површински извадена бојата,додуша зависи каква е бојата,ако е сива,може да се искомбинира со тие спрејовите,100-200 денара,или црн спреј да покрие...Ако и тоа не бива,фарбање на целиот дел во комора.

Ако е мала гребнатинка, одиш и купуваш соодветна боја (ќе ти ја најдат на компјутер) и ја нанесуваш со чепкалка за заби или ќошето од сунгерче (зависи од гребаницата). Не би требало да те чини повеќе од 300 денари.

Мене у Тојота ми дадоа (си купив), како оние биро-коректура (шишенца како лак за нокти) боја, плус лак. Прво ставам едното па другото, со посебна подготовка секако. Али мислам дека со спреј ќе завршиш работа.

А после бојадисувањето, нема да треба да става лак?

Кај мене беше дел излупена бојата и во продавница за Авто бои ми препорачаа 50 грама боја чија што бројка нијанса ја видоа на колата кај предната врата од возачот и со четка за ликовно од книжара да намачкам на местото.Го сторив тоа и одма сум задоволен па да видиме утре уште подобро.Бојата чинеше 150 ден.Голема количина ми остана!!! ПОЗДРАВ И ВИ БЛАГОДАРАМ НА ПРЕПОРАКИТЕ!!!

А за ситни бледи гребаници (направени се од гранки од дрвја), не се познаваат премногу, но доколку подобро се загледа може да се приметат преку цела должина.

А за ситни бледи гребаници (направени се од гранки од дрвја), не се познаваат премногу, но доколку подобро се загледа може да се приметат преку цела должина.
Полирање

Некоја паста да препорачаш, гледам ги има разни, а не сум користел до сега.
Порано ren co имав некоја, неврмајнд било која посаглам, земи сонакс ти е добра марка
ако се површни гребаници на лакот тогаш испери ја убаво и сам исполирај го тој дел
мада сега не се препорачува полирање туку на потопло време

Незнам дали има некој да ми одговори сега ама ми треба сервис за полирање има некој инфо
Благодарам

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom