Сертификат за компјутери и странски јазик

• Креатор на темата Креатор на темата buli
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
12 септември 2008
Мислења
324
Поени од реакции
44
Здраво. Потребен ми е сертификат за компјутери и странски јазик (француски,германски или англиски) во најкратко време. Лицето на кое му е потребен сертификатот има познавање од двете области па доколку знаете некаде каде што може да се оди и да се полага, се работи за основно ниво, основно познавање на јазик и работа со текст едитори (офис и виндовс околина). Секоја информација е добредојдена.

Здраво. Потребен ми е сертификат за компјутери и странски јазик (француски,германски или англиски) во најкратко време. Лицето на кое му е потребен сертификатот има познавање од двете области па доколку знаете некаде каде што може да се оди и да се полага, се работи за основно ниво, основно познавање на јазик и работа со текст едитори (офис и виндовс околина). Секоја информација е добредојдена.

За каков сертификат станува збор? Сертификат дава само сертифициран и овластен издавач. За компјутери е широк поим од меѓународен па се до титуларен а за странски јазици па да не збориме. Ако се работи за обично дипломче што ги даваат они кога идеш на курс тоа можеш да го добиеш каде сакаш. Ке идеш во некое школо за странски јазици ке си кажеш искрено ке ти кажат една сума и ке ти го испринтаат одма, округлест печат и штембил и знаеш англиски :) Истото важи и за компјутери.

Било каков, може и од тие што имаат само парична вредност односно не се ,,валидни" на некој начин.

За во администрација му треба а :icon_lol:

Сертификат издава секој центар за странски јазици и компjутери.

Последно уредено:
http://www.britishcouncil.mk/exam/aptis

Me interesira info za APTIS, sakam da go polagam megutoa ako moze nekoj da mi pomogne odkolu materijalite za ucenje (osven Candidate guide - na net ne moze da se najde nisto drugo konkretno, kako sto e sluacjot so ostanatite ispiti za koi ima dosta materijali), pa dokolku imal nekoj iskustva so polaganje i so spremanje dobro bi bilo da pomogne.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom