Голема акција на МВР: Се апсат соработници на терористите од Дива Населба

• Креатор на темата Креатор на темата Brutus
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
31 јануари 2014
Мислења
5.169
Поени од реакции
2.272
Голема полициска акција спроведува во моментов македонското МВР. Според првичните податоци, се апсат соработници и логистичари на криминално-терористичката група од кумановската Дива Населба, кои направија хорор. Претресите се вршат во Скопје и Куманово.

http://press24.mk/golema-akcija-na-mvr-se-apsat-sorabotnici-na-teroristite-od-diva-naselba

Нови сведоци.

Теории на заговор и параноја. Ми лајк ит. И поплавите имаа добар тајминг.
Ама добри ликови сте вие у суштина.

Па да. Со оглед на тоа што првата акција имаше одличен одзив во јавноста (пресреќни бевме за жртвите) мислам дека треба да има и втора акција со што повеќе жртви.
Во исто време мислам дека треба да коментираме како полицијата не прави акции по албанските места (ова треба да го шириме секојдневно по форуми и социјални мрежи) за да го зголемиме притисокот врз МВР. Од друга страна, кога ќе прават такви акции ќе викаме дека е наместено и дека се обидуваат да ја дефокусираат јавноста. Има логика нели?

Се е под контрола. Ова е дел од мастер планот на Американците за рушење на владата. Со акцијава само собираат потенцијални докази дека Мијалков го нарачал Куманово. Толку се брутални, што ги понижуваат и тераат сами себе да се закопаат.

Полицијата, според зборовите на министерката е испостава на партија. Па така за очекување е нејзините акции да се во строга корелација со партиските, а не со државните интереси.
Примери милион - од нечинење ништо околу нападите на Албанците (за што има цела тема), па се до целосно прикривање на директни учесници во убиства (како она на Партизанска) со прокси починители. Примерите измеѓу не ни ги кажувам.

Мастер планот на Американците. :pos:

Еј, возрасни луѓе. Очекувам во наредните постови да се вметнат и Ротшилд, Сорос, Масоните, Буш постариот, Буш помладиот, Мајли Сајрус, Ким и Клои Кардашијанс, Ламар Одом, Илуминатите, Бредли Купер, Џон Оливер...

Последно уредено:
Се е под контрола. Ова е дел од мастер планот на Американците за рушење на владата. Со акцијава само собираат потенцијални докази дека Мијалков го нарачал Куманово. Толку се брутални, што ги понижуваат и тераат сами себе да се закопаат.

Ова му доаѓа како: Дома со жената се сакавме ама комшијата ни го растури бракот.
Поуката е:
Ако дома стварно сте се почитувале никој од надвор неможе да ве растури.

Така е и со секоја влада- ако го почитува сопствениот народ и покрај сопствените интереси паралелно работи за националните ни Американците ни Русите нема да можат да ја растурат.
На местото од "Плавите" шлемови дојдоа "Црвените" Кмери , изгледа сеа пак ќе ни дојдат плавите шлемови и додека тие си се менуваат и си ги полнат торбите, вие обвинувајте го Цацко дека ни е крив :bravobe:

Ова му доаѓа како: Дома со жената се сакавме ама комшијата ни го растури бракот.
Поуката е:
Ако дома стварно сте се почитувале никој од надвор неможе да ве растури.

Така е и со секоја влада- ако го почитува сопствениот народ и покрај сопствените интереси паралелно работи за националните ни Американците ни Русите нема да можат да ја растурат.
На местото од "Плавите" шлемови дојдоа "Црвените" Кмери , изгледа сеа пак ќе ни дојдат плавите шлемови и додека тие си се менуваат и си ги полнат торбите, вие обвинувајте го Цацко дека ни е крив :bravobe:
Тоа викам јас. Оваа ненародна влада Америте ќе ја рушат. Еве се, ја шамарат од сите страни, дури и одвнатре. Мијалков го нарача Куманово за да се спасат од паѓање, сега Америте ги тераат да продолжат со апсења за акцијата што по секоја цена сакаа да ја заташкаат.

Тоа не прави од Америте лоши, туку наши сојузници и луѓе што му мислат добро на народот.

UBK ja sledela grupata na NDRECAJ i BEG RIZAJ od vlezot vo Makedonija na kraj na april, preku vlezot vo DIVO NASELJE na 3. maj, se do masakrot na 9. maj.

Sledele i znaele deka uste edna grupa trebala da vleze vo TETOVO ama našle kuća vo koja ke se smestat.

UBK imala informacija, a takva bila i naračkata od SAŠO MIJALKOV deka grupata ke počne so ,,aktivnosti,, vo DIVO NASELJE na 13. maj...

Zavčera vo TANUŠEVCI vlegla nova vooružena grupa od KOSOVO. MVR I UBK JA IMAAT OVAA INFORMACIJA.

SO DENEŠNITE APSENJA GLUMAT LUDILO!

Од Буревесникот, немора да е точно, ќе видиме како ќе се разреши.

UBK ja sledela grupata na NDRECAJ i BEG RIZAJ od vlezot vo Makedonija na kraj na april, preku vlezot vo DIVO NASELJE na 3. maj, se do masakrot na 9. maj.

Sledele i znaele deka uste edna grupa trebala da vleze vo TETOVO ama našle kuća vo koja ke se smestat.

UBK imala informacija, a takva bila i naračkata od SAŠO MIJALKOV deka grupata ke počne so ,,aktivnosti,, vo DIVO NASELJE na 13. maj...

Zavčera vo TANUŠEVCI vlegla nova vooružena grupa od KOSOVO. MVR I UBK JA IMAAT OVAA INFORMACIJA.

SO DENEŠNITE APSENJA GLUMAT LUDILO!

Од Буревесникот, немора да е точно, ќе видиме како ќе се разреши.
Ja mislam deka si doshle lugeto so Sasho ajvar da praat posho sloboden e sea, novo kjumbe imal a i drva fazla imale!

Тоа викам јас. Оваа ненародна влада Америте ќе ја рушат. Еве се, ја шамарат од сите страни, дури и одвнатре. Мијалков го нарача Куманово за да се спасат од паѓање, сега Америте ги тераат да продолжат со апсења за акцијата што по секоја цена сакаа да ја заташкаат.

Тоа не прави од Америте лоши, туку наши сојузници и луѓе што му мислат добро на народот.

Иронијата е сфатена.
Се знае зашто некој би ти нудел помош - личен интерес / профит
Но ниедна влада ама баш ниедна со своите преземени активности не му мисли добро на народот освен за себе си. На почетокот може почнуваат со таа идеја но попат забегуваат
Примери имаш безброј . Така било и така ќе биде, "кој не научува од историјата , проколнат е да ја повторува"

Drettica
Буревесник е можеби најреален медиум бидејќи пишува за сите и за тие на власт и за тие на опозиција. Малку треба да поработи на филтерот за добиените информации и да не ги злоупотребува добиените информации (уценува)

Brutus - http://republika.mk/?p=497504
Голема полициска акција во Министерството за животна средина

е ова е за пофалба иако по вторпат веќе таму апсат и никој не одговара , дури и ги враќаат назад во истото министерство (само други задолженија им даваат)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom