Zote daj be ziti se ne ne truj so gluposti...! Aj idi dogovorite se so @spiros koj ke bide bog na mars!
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Zote daj be ziti se ne ne truj so gluposti...! Aj idi dogovorite se so @spiros koj ke bide bog na mars!
А има ли и вода у нетечна состојба?Ајде просветли не! Како ќе докажеш дека има вода во течна состојба?
Да, да, знам за Mars One. Но сепак, човечка колонија на Марс, до 2020та, ми е некако штознам... Не ми е верно.Не верувам да се отвараат приватни фондови за тоа и да ги има по цел научен, и посебно астрономски-ориентиран блогерај, ако се е само фама. Премногу детален проект, колку што е и амбициозен.
Mars One оригинално планираше човечка колонија до 2020та ама гледам на официјалната страница мисијата ја преместиле за 2026та, ради стратешки и експедитивни проблеми. Освен 2020 од друга странска програма (како и тоа за мисија на луѓе во 2033та), ќе праќаат rover и овие, но во 2022ра. Плус веќе е селектиран првичниот екипаж а од идната година започнуваат со обука на истиот. Колку што се сеќавам, во бранот заинтересирани кандидати имаше и околу 600ина македонци, само не сум сигурен дали некој влегол во конечниот круг.
Во 2028ма следи новиот екипаж кој ќе им се придружи на првиот бран. И секои две години нови луѓе плус. Само не знам кога ќе отворат за апликации за вториот бран луѓе, не сум видел најави. Инфото е на линкот на нивната страница. Проверете.
![]()
НАСА си објави дека пронашла течна вода. Точка.А има ли и вода у нетечна состојба?
АоооНАСА си објави дека пронашла течна вода. Точка.
А како ќе докажеш дека Госпо зачнал рандом жена против нејзина волја, односно ја силувал, за да се роди самиот тој (кој патем е син на самиот себеси), за ние луѓето да го мачиме и убиеме за да може да ни прости, бидејќи сме биле лоши и злобни, и после три дена повторно да оживи (а е семоќен и бесмртен) и да се врати кај татко му, односно кај самиот себеси?Ајде просветли не! Како ќе докажеш дека има вода во течна состојба?
Не го погледна видеото од ББС? Гледај до крајот како кажува дека на Марс нашле течна вода.Аооо треба нобелова награда да добијат.
Па течна вода има и тука на земјата. Нека најдат нетечна водаНе го погледна видеото од ББС? Гледај до крајот како кажува дека на Марс нашле течна вода.
Ова е проблемотПа течна вода има и тука на земјата. Нека најдат нетечна вода![]()
Очигледно тебе. Мене сигурно неОва е проблемот
Najnize teperature na Marsu javlaju se zimi na polovima: 140 K (-133° C), a najvise na dnevnoj strani u vreme leta 300 K (27° C). Prosecna temperatura inace iznosi 218 K (-55° C). Velike razlike u temperaturi na jednom mestu u toku godine (30° C) posledica su izduzene Marsove putanje.
http://static.astronomija.co.rs/suncsist/planete/Mars/atmosfera.htm
Кого НАСА прави будали?
Не го погледна видеото од ББС? Гледај до крајот како кажува дека на Марс нашле течна вода.
Браво за тебе.[DOUBLEPOST=1443569027][/DOUBLEPOST]Очигледно тебе. Мене сигурно не![]()
Zote, течната вода се наоѓа 5 сантима под површината. И наводно е солена, содржи перхлорати.
Течна вода имаш и на Европа, месечината на Јупитер, но и таму водата не е на површината, него е подземна.
Што се тога тиче, то се тога мене не тиче. (шо сакат нека најдат , вода и течна и протечна и истечна и сува вода).Браво за тебе.[DOUBLEPOST=1443569027][/DOUBLEPOST]
Еве нека биде, кој ќе иде да провери да им поверувае дека не лажат? Како ќе докажат? Не им верувам.
Еве нека биде, кој ќе иде да провери да им поверувае дека не лажат? Како ќе докажат? Не им верувам.