На Марс е откриена вода во течна состојба!

• Креатор на темата Креатор на темата Con Artist
  • Време на започнување Време на започнување
Пошо идентични ствари нашле на Антарктикот. Во него веруваш ли?

НАСА е агенција која како и сите други се користи со манипулација. Сите тие агенции даваат измешана виситна со лага а така најлесно се манипулира. Затоа не им верувам.

Зоте и Сунџерот мрсат муда у тема за Марс и водата таму -.-

И тие шо ја пуштија информацијава се каат гарант :Д

НАСА е агенција која како и сите други се користи со манипулација. Сите тие агенции даваат измешана виситна со лага а така најлесно се манипулира. Затоа не им верувам.

Ако малку повеќе би посветил време читајќи нешто од областа на науката, наместо бајати теории на заговор, ќе видеше дека податоците се вистина.

Не сум против заговори и мистерии, ама кога правилно некој ќе пристапи кон нив. Твоево засега е комедија.

I ne moras...Nisto nema da smeni toa...!. Manipulacija?....pa ti bre slepo veruvas deka si sozdaden od imagirnano bitie koe ve primoruva celiot zivot da go ziveete po negovite moralni nacela a vo sprotivno vi se zakanuva so vecen ogin.. ...idi begaj bre ti najde da zboris za manipulacija!

Работава ти е, пронашле вода на Марс и сега ајде да се преселиме таму. Прво водата ја имало само во лето, второ не се знае дали таа може да се пие, трето ги нема другите услови за живот, четврто ова е една од изненадувачките и занимливи вести кои не кажуваат ништо конкретно и дефинитивно.

Ова мора да е мислење на деценијата.

ОК, ја претера сериозно. Од утре почнувам кампања кај модераторите да те банираат од форумот. Ако си трол, ја претера, ако не си трол, треба да те банираат заради сите глупости кои ги имаш истрескано.

Последно уредено:
Ова мора да е мислење на деценијата.

ОК, ја претера сериозно. Од утре почнувам кампања кај модераторите да те банираат од форумот. Ако си трол, ја претера, ако не си трол, треба да те банираат заради сите глупости кои ги имаш истрескано.

Ја почињам кампања да го пратиме на летен распуст на Марс. Малце да се бања.

I ne moras...Nisto nema da smeni toa...!. Manipulacija?....pa ti bre slepo veruvas deka si sozdaden od imagirnano bitie koe ve primoruva celiot zivot da go ziveete po negovite moralni nacela a vo sprotivno vi se zakanuva so vecen ogin.. ...idi begaj bre ti najde da zboris za manipulacija!
Ти најде да кажеш кој не верува во нешто како Господ а овде не можеш да отидеш на Марс лично да се увериш дали те манипулираат, и на нив им веруваш. Па ти си бил верник :icon_lol:

Ти најде да кажеш кој не верува во нешто како Господ а овде не можеш да отидеш на Марс лично да се увериш дали те манипулираат, и на нив им веруваш. Па ти си бил верник :icon_lol:

A da se dogovorime be zote jas i ti so vikas? Eve posto ti komunicras so bog daj prasaj go dali e vistina muabetov! Vrati se i otkrij ni ja vistinata za mars...jas i nasa ke ja prifatime!

во 2002 година имаше кажано дека илуминатите(и тие такви групи) во септември 2015 ќе отријат дека вонземјаните не само што постојат, туку и живеат меѓу нас. не е моожно по 15 години набљудување на марс дури сега да дознаеме дека има вода во течна состојба?

Не куди коња кога ни си јахао?! Тоа е една србска или босанска поговорка!
Незнам што не е јасно,..на Марс со сигурност тврдам дека постои вода!
Не во онаква состојба (по хемиски состав) како на нашата планета. Под површината на Марс се наоѓа поголема количина вода во замрзната состојба, а на одредени места ја има во летниот период и во течна состојба. Таму ако појде, а ќе појде еден ден човекот! Го очекуваат екстремни заебани улови, слични како на северниот или јужниот пол. Само со таа разлика што таму добива огромни негативни зрачења од сонцето. Со атмосфера катастрофално богата со CO2 и притисок од околу 0,045 бари!!?. По површината треба нон стоп да се шета со скафандер (заштитно одело). Со неговата тежина (мислам со скафандерот и опремата), колку толку ќе ја добие тежината како на земјава, бидејќи, ако човек гол тежи на земјава просенини 90кг таму ќе тежи околу 32 кг со скафандер и други работи околу 50....70кг. Инаку човекот треба таму да се крие во пештеири или подземни вештачки скривници, ако сега за сега отиде таму и со оваа технологија сака да живее таму!,....

Последно уредено:
Колку и да звучи добро, нема да има човечка колонија на Марс се додека не биди измислена вештачка гравитација. Перманентна база (менување на екипи) да, но колонија не, бидејќи слабата гравитација е штетна по човечкото здравје на долги патеки.
Сите други лоши услови таму може да се надминат со изградба на заштитени живеалишта, но не и слабата гравитација засега.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom