Чистење на маска за телефон

• Креатор на темата Креатор на темата sharambaram
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
1 декември 2013
Мислења
58
Поени од реакции
21
здраво на сите
живеам во помало градче и избор на селиконски маски е минимален.. порачав од aliexpres но долго време треба да ја чекам... сегашната маска што ја имам е проѕирна и многу пожолтена од самото користење ... има ли шанси некако да ја исчистам барем додека да стаса новата маска?
има ли некое решение?
фала ви многу и ве молам воздржите се од коментарите што се надвор од темата

здраво на сите
живеам во помало градче и избор на селиконски маски е минимален.. порачав од aliexpres но долго време треба да ја чекам... сегашната маска што ја имам е проѕирна и многу пожолтена од самото користење ... има ли шанси некако да ја исчистам барем додека да стаса новата маска?
има ли некое решение?
фала ви многу и ве молам воздржите се од коментарите што се надвор од темата

Чим е силиконска нема како да ја исчистиш. Ако почнеш да и ставаш разни срества само повеќе ќе ја оштетиш. Обично силиконот потемнува и од сонцето така да како што кажа @marchesk нема чаре. Ти останува да ја чекаш новата. Следен пат порачај си од ebay побрзо стигнува барем за маски.

А со ацетон да се проба? Види па и мене кажи ми :D

Не можеш целосно да ја исчистиш и да ја направиш како нова. Јас маската на телефонот ја чистам со влажни марамици и колку толку прљаштината се губи, но не се враќа старата боја.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom