Анима Мунди

• Креатор на темата Креатор на темата Ligar
  • Време на започнување Време на започнување
Јесте да испаѓаат смешни со вегетаријанството, али ова со коњот тотално ги оправдувам, посебно ако животното било надвор од имотот на сопственикот... имаат право членовите погоре што викаат, таму луѓе шетаат со деца, стварно е невкусно децана да гледаат животното како се мачи. Полицијата требала да реагира посовесно, ама знаејќи какви се тие не ме чуди погоре пишаното за нив.

Инаку во Америка за ваква смрт на животно, сопствениците добиваат мсксимум и по 3 години затвор...

А мене што ми се пушти домашен кокер шпаниел, кој е крив?? Јас сигурно! Сум го провоцирал што сум му поминувал низ територија. Треба од Железара до Центар преку Ѓорче Петров да одам за да не го дразнам.
Домашни кучиња е сосем друг муабет. Доколку те нападне домашно куче, одговорност презема сопственикот на кучето. У превод пак човек е крив.

Домашни кучиња е сосем друг муабет. Доколку те нападне домашно куче, одговорност презема сопственикот на кучето. У превод пак човек е крив.
Дали според вас постои некој случај, некогаш и некаде во историјата на универзумот каде што животното било криво, а не човекот?Постои такво нешто или е мит?

Дали според вас постои некој случај, некогаш и некаде во историјата на универзумот каде што животното било криво, а не човекот?Постои такво нешто или е мит?
Во прво лице множина не можам да ти одговорам, бидејќи не се поистоветувам со никого во ситуацијата и не сум член на конкретно здружение, туку лично јас ти ги кажувам овие работи по сопствен суд и мнение. А и ќе ти кажам дека ќе ја продолжиме дискусијава кога ќе го разбереш поимот „колективна одговорност“.

Јесте да испаѓаат смешни со вегетаријанството, али ова со коњот тотално ги оправдувам, посебно ако животното било надвор од имотот на сопственикот... имаат право членовите погоре што викаат, таму луѓе шетаат со деца, стварно е невкусно децана да гледаат животното како се мачи. Полицијата требала да реагира посовесно, ама знаејќи какви се тие не ме чуди погоре пишаното за нив.

Инаку во Америка за ваква смрт на животно, сопствениците добиваат мсксимум и по 3 години затвор...
3 години затвор го осудува државата, а не организација за заштита на све што мрда

Па ова е 100% точно. За тоа што има кучиња по улици кој е крив? Кој треба да се погрижи за тоа да нема кучиња-скитници? Самите кучиња да си најдат дом ебате?

Кастрација а размножување само со специјално барање (од некаде) и потврда за раѓање (бројка) и продажба на истите. За не повеќе од 10тина години би се средиле сите бездомници и ќе се знае кој продава. Не може другар ми да не ја кастрира кучката, таа да му шета и секое „добивање“ да ја прца љангар па после „не знам што да правам“ а не сака да даде 50 и да ја среди.

Последно уредено:
Кастрација а размножување само со специјално барање (од некаде) и потврда за раѓање (бројка) и продажба на истите. За не повеќе од 10тина години би се средиле сите бездомници и ќе се знае кој продава. Не може другар ми да не го кастрира кучката, таа да му шета и секое „добивање“ да ја прца љангар па после „не знам што да правам“ а не сака да даде 50 и да ја среди.
Анима Мунди се залага за кастрација и стерилизиација на улични животни со цел да се намали нивниот број, а со тоа да се намалат и инцидентите. Често прават договори со ветеринари кои даваат попуст за таквите операции. Само што не може се да се остави на една организација и луѓе кои имаат желба да ги средуваат овие работи. Државата прави многу малку (читај - ич) за да ги среди овие проблеми. Пишав опширно мислење за ова, па еве да не се повторувам и тука.

Анима Мунди се залага за кастрација и стерилизиација на улични животни со цел да се намали нивниот број, а со тоа да се намалат и инцидентите. Често прават договори со ветеринари кои даваат попуст за таквите операции. Само што не може се да се остави на една организација и луѓе кои имаат желба да ги средуваат овие работи. Државата прави многу малку (читај - ич) за да ги среди овие проблеми. Пишав опширно мислење за ова, па еве да не се повторувам и тука.
Брат, нека се изгубат анима мунди. Би ги почитувал ако не лепеа етикети дека се нелуге хитлери и што знам оние кои не се согласуваат со нив. Затоа, сега за сега, нека се изгубат.

3 години затвор го осудува државата, а не организација за заштита на све што мрда

Па добро, таму државата соработува со организациите за заштита на животните, што тоа не е случај овде во земјава...

Случај 1 човек напаѓа куче .
Случај 2 куче напаѓа човек.
Алал ти мајка штом споредбата ја тераш помеѓу куче (животно) и човек. Јас сеуште мислам дека нешто не делеше, знаеш што е тоа? Ај може и ќе ти текне.

Алал ти мајка штом споредбата ја тераш помеѓу куче (животно) и човек. Јас сеуште мислам дека нешто не делеше, знаеш што е тоа? Ај може и ќе ти текне.
Па чекај нели анима Мунди се бори за еднакви права на животните со луѓето ? Или споредбата се важи само кога ви одговара, а кога не пу пу не се важи.

Па чекај нели анима Мунди се бори за еднакви права на животните со луѓето ? Или споредбата се важи само кога ви одговара, а кога не пу пу не се важи.
За какви еднакви права? o_O Да не се дискриминират на работно место, секое животно постаро од 10 год. да се вози безплатно у бусови..:icon_lol:
Шо ли нема да прочитам. :facepalm:

За какви еднакви права? o_O Да не се дискриминират на работно место, секое животно постаро од 10 год. да се вози безплатно у бусови..:icon_lol:
Шо ли нема да прочитам. :facepalm:
Не знам што ми маваш фејс палмови. Нели колењето на свињи на фарми е исто нели со тоа што се дешавало во Аушвиц? Значи еднакви се. Али само кога ви одговара така?

Не знам што ми маваш фејс палмови. Нели колењето на свињи на фарми е исто нели со тоа што се дешавало во Аушвиц? Значи еднакви се. Али само кога ви одговара така?
А тие у Аушвиц биле убиени од свињи? Не знаев.

А тие у Аушвиц биле убиени од свињи? Не знаев.
Што има врска од кого биле убиени? Битно биле убиени. И тие и тие. По ваша Анима мунди локига тоа е исто. Али исто е само кога ви одговара. Идам по ваша логика само.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom