Цртање на графити

• Креатор на темата Креатор на темата Blest
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
11 јуни 2015
Мислења
145
Поени од реакции
18
Здраво, има некој да цртаме графити заедно? Да се собереме 3-4 души и да го бомбардираме Скопје. :)

Дефинитивно е незаконски цртањево на графити дури и на помалку јавни места ?

Кога ќе развиеш вештини за да го правиш ова
3dfloorpublicartstreetart-e66979976d5b91d0c775411cdaeb5bd3_h_large1.jpg

и ова
Graffiti+3D+Painting.jpg

на местото од ова

keis_sydney_graffiti_montana_colors_6.jpg

Тогаш ќе добиеш моја психичка, физичка, материјална и финансиска помош без разлика дали е противзаконски или не.

Кога ќе развиеш вештини за да го правиш ова
3dfloorpublicartstreetart-e66979976d5b91d0c775411cdaeb5bd3_h_large1.jpg

и ова
Graffiti+3D+Painting.jpg

на местото од ова

keis_sydney_graffiti_montana_colors_6.jpg

Тогаш ќе добиеш моја психичка, физичка, материјална и финансиска помош без разлика дали е противзаконски или не.
Што разбираш ти бре? Има разлика од стрит арт и графити. Возот поубаво го личи цртан.

Што разбираш ти бре? Има разлика од стрит арт и графити. Возот поубаво го личи цртан.
Toa "бре" да си го носиш кај мајка ти.
Графитот односно дибелизмот од возот и три годишно дете ќе го нацрта, тоа е кога дибек нема попаметна работа па мисли дека станал Пикасо со тоа што нашкрабал глупости каде стигне.
Направи нешто по кое сите ќе те зборуваат. Направи нешто различно. Мора ли ова да се црта?
SWER-CIMG0746.jpg

Може ли ова да се нацрта?
tumblr_m8mveim4ge1ra3jlho1_1280.jpg

Еве јас се пријавувам, за во тимот, за реализација во оваа идеа..
чувам стража,додека цртате и на била каква опасност ви давам знак за гитла.

Дефинитивно е незаконски цртањево на графити дури и на помалку јавни места ?

Има специјални места каде е дозволено, ама повеќето преферираат да бојат приватни и станбени објекти. Пошо, фак д систем или како беше?

Има специјални места каде е дозволено, ама повеќето преферираат да бојат приватни и станбени објекти. Пошо, фак д систем или како беше?
Разбирам разбирам. Донекаде и со право е законски забрането пошто стави се на место на некој на кој цел ѕид од куќата му го направиле шаренило. А кога станува збор за уметнички графити на места каде не сметаат тогаш апсолутно поддржувам. Исто така морам да непоменам дека политичкиве графити се катастрофа... Мислам да политички пароли во вид на графити.

@Acohipmk тогаш државата треба дебело да му плати за цртањето ;) А, вака, ем ќе им ја разубави улицата, ем казна ќе си плати.

Здраво, има некој да цртаме графити заедно? Да се собереме 3-4 души и да го бомбардираме Скопје. :)
Д̶О̶Л̶Е̶ ̶В̶Л̶А̶Д̶А̶
ЗАЕВ ПРЕДАВНИК

ЌЕ ГО НАПРАВАМ СКОПЈЕ КАКО БЛАГОЕВГРАД
NМА РАЗЛNКА
НЕЈЌАМ МАСТИКА САКАМ КУСУР

Вакви или?

Долга е раката на ВМРО
Избери дела, а не бомби
Зајко е предавник

Мене лично повеќе ми се свиѓаат ваквите графити кои ме потсеќаат на нашето неиздеформирано Скопје од барокот и на едно време кога слушавме Македонска рап и забавна музика....

SWER-CIMG0746.jpg

, отколку ваквите кои ме потсеќаат на секаква улична уметност, само не на Македонската......

tumblr_m8mveim4ge1ra3jlho1_1280.jpg

И мене ми е мило што сеуште има луѓе кои цртаат графити, но мило ми е само кога ќе го видам графитот нацртан на некое асално место (читај слободен ѕид, ограда кај лулашките итн.) , но органски неможам да ги смислам графитите кои ги цртаат по згради, под тараса, по деловни простории, по огради на куќи/дворови, а уште па и да имаат посрана порака (политичка или плукачко спортска).

:)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom