devilko
♆ wicked one ♆
- Член од
- 28 август 2014
- Мислења
- 1.917
- Поени од реакции
- 6.228
Бидејќи летово ќе биде жешко, решен сум да купам вентилатор за соба 3.5 x 3m.
Разгледав на неколку места, но бидејќи не сум упатен, не знам на што да обрнам внимание.
Во глобала има понуда на метални и пластични вентилатори. Од тоа што го дознав од интернет, металните вентилатори се покорисни, подобри, но и побучни и несигурни (ако го ставиш прстот, отиде), па не се препорачуваат за деца (ги нема во моја близина).
Од друга страна пак, пластичните ги препорачуваат како посигурни за деца, побезшумни и полесни, но исто така, нивниот век е помал од металните.
Има и некои кои работат на принципот на вода, водено ладење, не сум многу упатен во истото, не знам како функционира и кои му се предностите.
Бидејќи собичето ми е малецко, не планирам да давам повеќе од 1500-600 ден. Сметам дека е тоа доволно. За сега, од она што разгледав, два ми фатија око.
1. Нео 1700 ден.
3 брзински
Ротирачки
Пластичен
http://www.technomarket.com.mk/products/09099115/neo-fa-f60t
2. Некоја кинеска марка 1500 ден
3 брзински
Ротирачки
Метален
75W
Кој сметате дека е подобар?
Исто така, може слободно да предложите и други вентилатори со слична цена.
Се разбира, темава е и за општа дискузија за вентилатори.
Разгледав на неколку места, но бидејќи не сум упатен, не знам на што да обрнам внимание.
Во глобала има понуда на метални и пластични вентилатори. Од тоа што го дознав од интернет, металните вентилатори се покорисни, подобри, но и побучни и несигурни (ако го ставиш прстот, отиде), па не се препорачуваат за деца (ги нема во моја близина).
Од друга страна пак, пластичните ги препорачуваат како посигурни за деца, побезшумни и полесни, но исто така, нивниот век е помал од металните.
Има и некои кои работат на принципот на вода, водено ладење, не сум многу упатен во истото, не знам како функционира и кои му се предностите.
Бидејќи собичето ми е малецко, не планирам да давам повеќе од 1500-600 ден. Сметам дека е тоа доволно. За сега, од она што разгледав, два ми фатија око.
1. Нео 1700 ден.
3 брзински
Ротирачки
Пластичен
http://www.technomarket.com.mk/products/09099115/neo-fa-f60t
2. Некоја кинеска марка 1500 ден
3 брзински
Ротирачки
Метален
75W
Кој сметате дека е подобар?
Исто така, може слободно да предложите и други вентилатори со слична цена.
Се разбира, темава е и за општа дискузија за вентилатори.