Каде ја гледате Македонија во меѓународната политика?

• Креатор на темата Креатор на темата Јован Чорбе
  • Време на започнување Време на започнување
Со тоа, сакав да ти обjаснам, дека лаjната дека сега ги ручате и Кримските лаjна денес, се дел од еден и ист процес. И не теку тие, а свите лаjна на Балканот. Тоа не означува, дека ДЕНЕСКА не постоjат македонци и Македонија. После тие 100 години бугарите и македонците не се ист народ и манталитетно и ментално и тоа веке за радост не е проблем на бугарите како цело. Проблемот е дека ТОА е проблем на Балканот и подалеку.
Pet pati go chitam i prechituvam tvojot post i ushte ne mi e jasno shto sakal da kazhe pisatelot.

http://www.advance.hr/vijesti/grcki...ko-bi-mu-porucio-turska-mora-ostati-u-nato-u/
ова навидум не е за ова тема, ама има големо влијание на нашиот НАТО статус...
Ако Турција излезе од Нато а Русија остаане во Србија, ќе бидеме бргу зачленети милом или силом, во противно Грција ќе може да си прааи ку*ташаак со контрола на учевниците и спомениците ( а и Блгарија)
Сепак НЕ ми е јасно што би добил Ципрас од Турското влијание во НАТО, малку нелогично или лицемерно ми е, грчкиот интерес е сспротивен, башка што се тие и Кипар руски тројански коњи

Pet pati go chitam i prechituvam tvojot post i ushte ne mi e jasno shto sakal da kazhe pisatelot.

Не можеш бидејќи си нормален, рационален човек, а тој е побугарен и следствено општиш со искривена перцепција на (истриска) реалност.

Прво, Македонци има не само денес, како што инсинуира бугарската малоумна пропаганда со која му е испран мозокот, туку многу одамна и сме спомнти во изворите во секој историски период. Истото не може да се каже за Бугарите.

Второ, Македонци и Бугари се апсолутно различни народи при што Бугарите имаат нула (0) учество во македонската етногенеза.

Фактот што они демек прифатиле дека ДЕНЕС не имало, но не и порано (за да ја одржуваат лагата на бугаризмот), е ирелевантен, бидејќи на државно ниво ја продолжуваат истата шовинистичка политика како и порано.

Мaкедонија ќе одигра клучна улога во дипломатското решавање на кризата на Корејскиот Полуостров.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom