- Член од
- 29 септември 2014
- Мислења
- 45
- Поени од реакции
- 8
Како да ги исчистам белите флеки на маиците предизвикани од дездоранси? И перени се и се али сите добри маици неможам да ги облечам сега бидејки имаат бели флеки.. Решение?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Не знам дали е за оваа тема прашањево соодветно али си имам мака од вчера...Нови пантолони, прв пат ги облеков вчера ( прилично скапи се) и во кола на седиштето мастика имало и сум седнала на неа...Значи пантолоните се светла боја, тенок материјал, свиленкасти...Знам дека со пегла се вади тоа некако, али како да ставам пегла на таков материјал...?
Еве како изгледа...Прегледај го приврзокот 136373
Јас имам вадено мастика со пегла. Врз панталоните ставив весник и врз весникот со пегла поминав. Мастиката се "префрли" на весникот. Ама сѐ уште има траги од мастиката. Многу мали, ама се познава...Не знам дали е за оваа тема прашањево соодветно али си имам мака од вчера...Нови пантолони, прв пат ги облеков вчера ( прилично скапи се) и во кола на седиштето мастика имало и сум седнала на неа...Значи пантолоните се светла боја, тенок материјал, свиленкасти...Знам дека со пегла се вади тоа некако, али како да ставам пегла на таков материјал...?
Јас имам слушнато дека за мастика да извадиш од облека треба да ја пикнеш облеката во замрзнувач и по 6-7 часа да ја отстраниш. Не сум пробала за да знам дали функционираНе знам дали е за оваа тема прашањево соодветно али си имам мака од вчера...Нови пантолони, прв пат ги облеков вчера ( прилично скапи се) и во кола на седиштето мастика имало и сум седнала на неа...Значи пантолоните се светла боја, тенок материјал, свиленкасти...Знам дека со пегла се вади тоа некако, али како да ставам пегла на таков материјал...?
Има јак мирис ова. Мајка ми користи ова најчесто за флеки на столици, двоседи и стварно светнуваат како нови.![]()
Испробано на сите мои алишта, works like a charm. Нанесуваш од ова, чекаш една минута, плакниш, па после си ја периш најнормално маицата/кошулата, на рака или во машина. Досега нема никаква штета на материјалот направено, ниту треба нешто посебно триење со четка.