[MkD]Scout
~Fade to Black~
- Член од
- 28 јануари 2007
- Мислења
- 1.485
- Поени од реакции
- 9
Еве уште еднаш по чекори по бројки па како веке сакате ке ви пишам како најлесно да си ги прегледувате демоата и како да снимате!!!
Ако од ова не сфатите онда јас си неам појма!
1. Ја уклучуваш играта!
2. Се конектираш на сервер!
3. Штом влезеш ја отвораш конзолата по дефаулт на копчево ` (или копчето под ESC)
4. пишуваш: record ime_na_demoto (ime_na_demoto може да биде било што еве пример: record scout)
5. И играш (се што правиш во играта се снима...
6.Откога ке заврши стазата во конзола пишуваш stop за да престане снимањето бидејки очигледно дека програмот GeekPlay има проблеми да прелоадира друга стаза при прегледување..
7. Кога ке почне следна стаза пишуваш во конзола повторно record ime_na_demoto само овојпат името нека биде различно на пример: record scout1
8. кога ке престанеш со играњето ја исклучуваш играта и демото/ата ти се наоѓаат во фолдерот cstrike кај што е инсталирана играта
9. (Ако е инсталиран програмот GeekPlay ИЛИ Skplayer) Го уклучуваш програмот и следниве подесувања ги правиш
-Каде што пишува Path To Executable (hl.exe/cstrike) го местиш hl.exe (се наоѓа каде што е инсталирана играта пример: D:/Counter Strike/hl.exe)
-Каде што пишува Demofile: Преку копчето browse ке си го најдете демото.
10. Ги штиклирате опциите Startmovie , playdemo , viewdemo!
11. Стискате Play!
12. Се уклучува играта и си се пушта демото..
13. Кога е веќе пуштена играта при стискање на ESC се отвараат командите за прегледување на Видеа (play,stop,pause etc...)
и готово!
Останатото е:
14. запишете го името на демото и минутите кај што се случуваат добрите фрагови..
15. и испратете ни го нам..
-најубаво преку rapidshare.com или некој друг сличен сервис..
-или можете да го испратите на мојот маил: bp_scout_mkd@hotmail.com
Па ве очекувам!
И се надевам дека овој туторијал ке биде од корист!
Ако од ова не сфатите онда јас си неам појма!
1. Ја уклучуваш играта!
2. Се конектираш на сервер!
3. Штом влезеш ја отвораш конзолата по дефаулт на копчево ` (или копчето под ESC)
4. пишуваш: record ime_na_demoto (ime_na_demoto може да биде било што еве пример: record scout)
5. И играш (се што правиш во играта се снима...
6.Откога ке заврши стазата во конзола пишуваш stop за да престане снимањето бидејки очигледно дека програмот GeekPlay има проблеми да прелоадира друга стаза при прегледување..
7. Кога ке почне следна стаза пишуваш во конзола повторно record ime_na_demoto само овојпат името нека биде различно на пример: record scout1
8. кога ке престанеш со играњето ја исклучуваш играта и демото/ата ти се наоѓаат во фолдерот cstrike кај што е инсталирана играта
9. (Ако е инсталиран програмот GeekPlay ИЛИ Skplayer) Го уклучуваш програмот и следниве подесувања ги правиш
-Каде што пишува Path To Executable (hl.exe/cstrike) го местиш hl.exe (се наоѓа каде што е инсталирана играта пример: D:/Counter Strike/hl.exe)
-Каде што пишува Demofile: Преку копчето browse ке си го најдете демото.
10. Ги штиклирате опциите Startmovie , playdemo , viewdemo!
11. Стискате Play!
12. Се уклучува играта и си се пушта демото..
13. Кога е веќе пуштена играта при стискање на ESC се отвараат командите за прегледување на Видеа (play,stop,pause etc...)
и готово!
Останатото е:
14. запишете го името на демото и минутите кај што се случуваат добрите фрагови..
15. и испратете ни го нам..
-најубаво преку rapidshare.com или некој друг сличен сервис..
-или можете да го испратите на мојот маил: bp_scout_mkd@hotmail.com
Па ве очекувам!
И се надевам дека овој туторијал ке биде од корист!