Правиме филмови Кантер!

• Креатор на темата Креатор на темата [MkD]Scout
  • Време на започнување Време на започнување
Еве уште еднаш по чекори по бројки па како веке сакате ке ви пишам како најлесно да си ги прегледувате демоата и како да снимате!!!
Ако од ова не сфатите онда јас си неам појма!

1. Ја уклучуваш играта!
2. Се конектираш на сервер!
3. Штом влезеш ја отвораш конзолата по дефаулт на копчево ` (или копчето под ESC)
4. пишуваш: record ime_na_demoto (ime_na_demoto може да биде било што еве пример: record scout)
5. И играш (се што правиш во играта се снима...
6.Откога ке заврши стазата во конзола пишуваш stop за да престане снимањето бидејки очигледно дека програмот GeekPlay има проблеми да прелоадира друга стаза при прегледување..
7. Кога ке почне следна стаза пишуваш во конзола повторно record ime_na_demoto само овојпат името нека биде различно на пример: record scout1
8. кога ке престанеш со играњето ја исклучуваш играта и демото/ата ти се наоѓаат во фолдерот cstrike кај што е инсталирана играта
9. (Ако е инсталиран програмот GeekPlay ИЛИ Skplayer) Го уклучуваш програмот и следниве подесувања ги правиш
-Каде што пишува Path To Executable (hl.exe/cstrike) го местиш hl.exe (се наоѓа каде што е инсталирана играта пример: D:/Counter Strike/hl.exe)
-Каде што пишува Demofile: Преку копчето browse ке си го најдете демото.
10. Ги штиклирате опциите Startmovie , playdemo , viewdemo!
11. Стискате Play!
12. Се уклучува играта и си се пушта демото..
13. Кога е веќе пуштена играта при стискање на ESC се отвараат командите за прегледување на Видеа (play,stop,pause etc...)
и готово!
Останатото е:
14. запишете го името на демото и минутите кај што се случуваат добрите фрагови..
15. и испратете ни го нам..
-најубаво преку rapidshare.com или некој друг сличен сервис..
-или можете да го испратите на мојот маил: bp_scout_mkd@hotmail.com

Па ве очекувам!
И се надевам дека овој туторијал ке биде од корист!

ЈАс кје си направам сам така што кје снимам и потоа во cs кје напрам play demo И кје снимам со camtasija па после со некоја програма за обработка на видео кје си ги кинам најаките убиства!
Дали некој знае да прави матрикс и ако знае нека кажи

а ти да направиш филмче од првиот турнир и од овој што ке се случи...мислам дека најквалитетното е таму во нив....Тоа е Кајгана , е Неее...!

bobanvm напиша:
а ти да направиш филмче од првиот турнир и од овој што ке се случи...мислам дека најквалитетното е таму во нив....Тоа е Кајгана , е Неее...!

па може
у стилот нешо
Кајгана II турнир - Highlights a?
онака и на крај прогласувања
најдобар,,најбот,,најтимски,,најдобар тим,,ово оно?

може!
ама сите учесници да снимаат..
и ја да си купам подобар хард..лол

[MkD]Scout напиша:
па може
у стилот нешо

може!
abe nemojte da snimate.. ce imam trema za turnirot :kesa:

vaka sea, imam edno dobro demo. ali kako da praem forward na demoto za da preskocim malu napred?

:oftopic: e ali samo da prasam :) koga ima turnir da se prijavam i jas :kesa:

[MkD]Scout напиша:
па може
у стилот нешо

може!

епа вака на првиот турнир..си подигнав hltv и ги снимив сите утакмици...не ти треба поголем hd зошто ке имаш само неколку демоа и ке работиш постепено едно по едно,ако веќе се нафаќаш за да правиш филмче :toe:

[MkD]Scout напиша:
па може
у стилот нешо

може!

Мислам дека на некој нема да му биде драго кога ќе види дека е избран за најбот..

LaVista напиша:
Мислам дека на некој нема да му биде драго кога ќе види дека е избран за најбот..

zosto da ne mu bide drago?! bas zakon e naslovot "naj bot"

definitvino titulata najbot ke mu ja ostaime na shorty :) :)
inaku imam nekoi drugarcinja sto mislam deka ke ni pozajmat hltv od www.gameguard.no osven ako nekoj ima podobra ideja,no za sekoj slucaj ako moze nekoj neka se ponudi za da najde hltv
a vanila kazi mu na amonot za koga ke bide turnirot,moze preku vrski(preku tebe) da go ubacime u nekoj tim so nubovi da krshi tastatura od nervoza :)

абе не можам да ги најдам тоа Game path и как сакам да го стартувам видеото ми пишува:Could not copy demo-file.The sistem cannot not find the path specifiled.
Ако знае некој шо е проб нека кажува.

^MooN_RideR^ напиша:
абе не можам да ги најдам тоа Game path и как сакам да го стартувам видеото ми пишува:Could not copy demo-file.The sistem cannot not find the path specifiled.
Ако знае некој шо е проб нека кажува.

ЛОЛ како што кажав ..
на GAME PATH треба да се стави hl.exe ништо друго!!!
таа се наоѓа каде што е инсталирана играта!!!!

[MkD]Scout напиша:
ЛОЛ како што кажав ..
на GAME PATH треба да се стави hl.exe ништо друго!!!
таа се наоѓа каде што е инсталирана играта!!!!

Можеш ли да ми кажеш подетално оти обрнав се но нема таква икона а и со search пробав и не најде такво нешто:toe::toe::toe:

Fabullous_178 напиша:
A moze li nekoj da mi kaze strana kaj so ima dobri klipovi od kanter....mislam od pro gejmeri?

i ja sakam da znam kaj ima klipovi so fintici: skok,puk,jamp,roll,blink i ostali stvari:)

ke snimam i ja moe filmce pa ke vidime.:baeh:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom