Идеа за програмирање на игра

• Креатор на темата Креатор на темата Haart
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
30 јануари 2013
Мислења
10
Поени од реакции
4
Во план ми е да направам игра (игричка) деновиве, но немам конкретна идеа. Дајте некои ваши идеи за програмирање на игра, не се бара од вас да измислувате приказни или слично туку нешто во стилот за платформатска игричка. Благодарам однапред...
Се извинувам ако темава не им е местото тука.

Tower Defence мислам дека би бил добар почеток. :)

Чекај како тоа "во план ти е да направиш игра" а немаш идеа за игра..

Контрадикторно малце..

Еве и ја исто имам во план да ја ебам Емили Ратајковски ама ја немам у близина, па ете некој ако ја знае да се запознаеме не ќе е лошо.

Таа игра треба да има смисла и концепт не оди тоа баш така па затоа вас ве прашувам да дадете некое размислување плус...
Инаку тоа со tower defense е добро но ги има ногу такви и за IOS и за android.

Хмм платформерска велиш... епа имам една идеја.
Одиш од лево на десно а можеш и обратно да одиш, собираш парички, пукаш непријатели и поминуваш нивоа. Како што поминуваш нивоа, истите стануваат се потешки и потешки.

Сунѓери што освојуваат замок.
Слично на Angry Birds ;)[DOUBLEPOST=1425916493][/DOUBLEPOST]
Таа игра треба да има смисла и концепт не оди тоа баш така па затоа вас ве прашувам да дадете некое размислување плус...
Инаку тоа со tower defense е добро но ги има ногу такви и за IOS и за android.
А ок чим ти сакаш за ИОС и Андроид да правиш. Иначе ја за една ПЦ игра мапи правам . Уште сум аматер и доста аматерски ми се изработени ама лека - полека се подобрувам :)

Последно уредено:
Слично на Angry Birds ;)[DOUBLEPOST=1425916493][/DOUBLEPOST]
Иначе ја за една ПЦ игра мапи правам . Уште сум аматер и доста аматерски ми се изработени ама лека - полека се подобрувам :)
Викаш мапи правеш ? Како се вика играта... мора да ја знам :D haha

Слично на Angry Birds ;)
А ок чим ти сакаш за ИОС и Андроид да правиш. Иначе ја за една ПЦ игра мапи правам . Уште сум аматер и доста аматерски ми се изработени ама лека - полека се подобрувам :)

Колку помек сунѓерот, толку полесно го урива замокот? :ROFLMAO:
Намали со дота, не е интересно веќе ;)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom