Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Здраво имам Опел Корса Д 2008 година 1.2 16в бензин со 110 000км. Сакам да променам моторно уље и какво треба да биде за бензин? Досега сум имал само дизел автомобили за прв пат бензин возам сега.
Zdravo. Imam problem so opel astra 2000 godina 1.7 dti 55kw 75ks nekogas ne mi se uklucuva turboto i nad 2000 obrtai znae da reze loso i znae da svetne cekot, a nekogas si e okej vlece kako luda. Sto moze da e problemot..pozdrav i fala.
Ako vadi cuden zvuk turbinata znaci e red da se reparira ali ako nema zvuk na cvicenje, grebenje ili zuenje toas ke baras problem vo elektromagnetite, vakumot na turbina i vo vakum pumpata. Najcesto e tuka problemot posto nema dovolno vakum i ne otvora celosno leptirot na turbinata. Ako imas maslo vo elektromagnetite toas ke treba da se isciatat i da se zameni vakum pumpata. Maf senzorot ako ne e vo red ke zafrkava celo vremeZdravo. Imam problem so opel astra 2000 godina 1.7 dti 55kw 75ks nekogas ne mi se uklucuva turboto i nad 2000 obrtai znae da reze loso i znae da svetne cekot, a nekogas si e okej vlece kako luda. Sto moze da e problemot..pozdrav i fala.
По фоткава ми изгледа дека имаш дизел?Денес ми светна ова и колата не прима гас. Астра ј
Кај електричар провери автоматче за палење, мене летото истото ми се дешаваше.Денес следново ми се случи на опел астра х 1.4 бензин+плин возев погрешно свртев да ја вратам назад ми изгаси и несака да запали. Нормално вергла акумулаторот сменет пред 1месец ехиде премиум 61а. Исто пред 1 месец сменив свеќици и бомбина. Го проверив кабелот не е откачен повеќе делува ко да нема бензин а има според мерачот 1/2 резервар како да ја проверам бензиската пумпа? Или некој да даде друга дијагноза?
Препорака за таков во Скопје?Кај електричар провери автоматче за палење, мене летото истото ми се дешаваше.