Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Сликано со мобилен така да не е некој си квалитет, инаку ние многу побрзо стигнавме, за некои си пола саат, а можеби бидејќи со другари па побрзо лета времетоМожда зошто до Бродец од Центар има некои 30+ километри и околу 50 минути пат, а до Водно само 6-7 километри?
Не сум бил таму се' уште. Може ли да споделиш некоја фотка од местото?![]()
Почести автобуски линии? Моментално на 40 минути возат автобусите нагоре. Ај на 10 минути да ги напраиме ако не... И онака се полупразни, уште толку да ги доиспразниме@Acid ти ја сфаќам поентата. но има и за тоа решение. Пуштање на почеста рута со автобус е едно од тие решенија, другото е регулација на сообраќај - ако има горе гужва, доле рампа додека не се расчисти. Барем денес во време на телекомуникација е лесно тоа.
Како бе у наше време коа сме биде деца, немало толкава гужва па сме успеале сите да одиме на викенд на Водно? Мислам дека и премногу луѓето станаа размазени со автомобил.
За автобусите ако е празно внатре, тогаш ете нека биде така како што е до сега, без зачестување на линиите.Почести автобуски линии? Моментално на 40 минути возат автобусите нагоре. Ај на 10 минути да ги напраиме ако не... И онака се полупразни, уште толку да ги доиспразниме)
Рампи?
Saladinе, со рампи се создаваат гужви - не се решаваат. Ако горе не ги собираат 3-4 големи паркинзи, долу сигурно нема да ги собере на тротоар или пред рампа...И како ќе одлучат кога да ги спуштат рампите? Кога ќе се наполнат паркинзите на Средно водно? Каде ќе бидат поставени рампите? Каде ќе се прерутираат возилата? Што ако сакам да отидам до некоја друга локација, а патот ми биде затворен? Идејава ти е паушална и нема шанса никогаш да се реализира, особено не како некаков „крауд контрол“ на Водно
„У наше време“, конкретно кај мене пред зграда имаше вкупно 4 автомобили. Сега секој стан има барем 2 автомобили. Тогаш имаше многу помалку жители во Скопје, сега цела Македонија е преселена тука. Тогаш Водно беше недостапно за сите, а искачувањето на Крстовар беше достигнување за повеќето. Повеќето од нас најчесто одевме до Панорама или Видиковец и истражувавме наоколу. Сега има жичара, а концентрацијата е на Средно водно и Милениумскиот крст.
Во работни денови да, автобусите се полупразни, но за викенд грешка си, автобусите се преполни, секој викенд има карање помеѓу стари и млади за кој да влезе а кој да го чека наредниот автобус. Ете нека бидат и на 20 минути, но 40 мин за викенд е премногу, треба да ги има почесто, ипак ако би се забранило со автомобили треба да има малце комоција во автобусите, да не биде буткање, туткање и гмечење на мали деца.Почести автобуски линии? Моментално на 40 минути возат автобусите нагоре. Ај на 10 минути да ги напраиме ако не... И онака се полупразни, уште толку да ги доиспразниме)
Рампи?
Saladinе, со рампи се создаваат гужви - не се решаваат. Ако горе не ги собираат 3-4 големи паркинзи, долу сигурно нема да ги собере на тротоар или пред рампа...И како ќе одлучат кога да ги спуштат рампите? Кога ќе се наполнат паркинзите на Средно водно? Каде ќе бидат поставени рампите? Каде ќе се прерутираат возилата? Што ако сакам да отидам до некоја друга локација, а патот ми биде затворен? Идејава ти е паушална и нема шанса никогаш да се реализира, особено не како некаков „крауд контрол“ на Водно
„У наше време“, конкретно кај мене пред зграда имаше вкупно 4 автомобили. Сега секој стан има барем 2 автомобили. Тогаш имаше многу помалку жители во Скопје, сега цела Македонија е преселена тука. Тогаш Водно беше недостапно за сите, а искачувањето на Крстовар беше достигнување за повеќето. Повеќето од нас најчесто одевме до Панорама или Видиковец и истражувавме наоколу. Сега има жичара, а концентрацијата е на Средно водно и Милениумскиот крст.
Ако на некој му е комлицирано, нека оди во Градски парк или нека почека детето да почне да оди во школо да се намалат торбите.- А како да дојдам до Средно Водно со мало дете? Морам дотаму со возило, а потоа шетаме на планината. Не можам со автобус бидејќи така ми е покомплицирано, носам неколку торби со храна, пијалаци и други неопходни нешта. Сметам дека на Средно Водно е потребен нов паркинг простор - вели Мирјана Петровска, мајка на четиригодишно дете, која викендов исто така беше блокирана со автомобилот на омилената планина на скопјани.
@Acid ти ја сфаќам поентата. но има и за тоа решение. Пуштање на почеста рута со автобус е едно од тие решенија, другото е регулација на сообраќај - ако има горе гужва, доле рампа додека не се расчисти. Барем денес во време на телекомуникација е лесно тоа.
Како бе у наше време коа сме биде деца, немало толкава гужва па сме успеале сите да одиме на викенд на Водно? Мислам дека и премногу луѓето станаа размазени со автомобил.
Неделата беше екстра мислам жално за тие кој го искростиле денот да останат дома.
Јас исто така бев сведок на ова КАТАСТРОФА!
Пишав у Дк и тука значи пер зошто е планина да пешачиш,да ти се наполнат градите со чист воздух,сакаш планинарење,сакаш велосипедизам јас планината не ја гледам како место на автомобили па она нервозни граѓани,недогледни колони,свират па гледат гужва се вртат се враќат па од спротивната лента па хаосДо средно се јадеше некако ама после тоа беше урнебес така да сакате да уживате океј остајтете си ја колата у гаража .....