stormspeaker
Бекрија
Лошата работа со позицијата на која игра Лукас е што тешко се забележува придонесот на тој играч у играта, али според мене е многу битен дел од составот, посебно кога се игра со посилни екипи.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Абе не очекував да е толку јак. Не беше ваков во Њукасл. Ептен збудалел кај насАко пратеше утакмица,попрво ќе плукаше по Керол(шо не покажа нишо освен обидот со глава во 16та минута)а не по Лукас(кој спречи многу напади).Адам не играше дефанзива,цело време беше напред додека Лукас дремеше позади и чекаше да спречи контра.
Роземберг шо ти реков за Енрике?Типот ги искина по левата страна.Можам да замислам со Џонсон шо ќе праат,кај ќе им биде крајот....
2 нешта не ми се свиѓаа на утакмицава:
-Хендерсон пред Миералеш
-И Керол требаше да биде изваден мн порано,уше у почетокот на 2то полувреме
Како и да е тепавме по 10 години на Емирати и земавме 3 поени шо е најбитното
Сите што ги познавам кои следат фудбал без разлика дали се фанови на Ливерпул или не, велат дека само Лукас ја квари играта на тимот, а некои фанови овде нон стоп Лукас та Лукас заслужува да игра, а од кога игра тој немаме трофеј во витрините! Но секој си има свое мислење. Можеби е добар но не за Ливерпул тоа е факт. На негово место да игра пример Тиоте од Њукасл и овој состав што го имаме моментално гарантирам 1 место во премиер лига. За Керол кажав погоре во постот дека не може да ја пронајди формата од Њукасл, и да изигра слабо денеска. Али ај доста е негативности, после ваков успешен ден, мора да се прослави победава.
Па тоа и му е работа, дефанзивен играч за врска, не да дава голови.Ајдеее Лукас што го напраивте. Нека игра коа Кени глеа нешто у него тогаш ок. Ама никад не би го одбрал у први 11 во ПЛ па и на ВБА да сум им тренер. Дефанзивно и да е ок, дечкото нема никакви офанзивни позитивни карактеристики. А нас такво нешто ни треба затоа што идеме на победа и дома и на гости. 170 настапи 6 гола... Мизерно
Ајдеее Лукас што го напраивте. Нека игра коа Кени глеа нешто у него тогаш ок. Ама никад не би го одбрал у први 11 во ПЛ па и на ВБА да сум им тренер. Дефанзивно и да е ок, дечкото нема никакви офанзивни позитивни карактеристики. А нас такво нешто ни треба затоа што идеме на победа и дома и на гости. 170 настапи 6 гола... Мизерно
Raul Meireles (jokingly) gives Lucas the finger
Liverpool somehow helped to sour the mood at the Emirates even more on Saturday with a 2-0 win over Arsenal that left the home fans booing their side off the pitch. An Aaron Ramsey own goal in the 78th minute and a Luis Suarez 90th minute tap-in proved to be the difference.
And after that Suarez goal, Raul Meireles celebrated by giving Lucas the finger -- a joke in reference to when Emmanuel Frimpong, who was sent off in the 70th minute, did the same thing to Lucas earlier. Albeit with a bit more anger.
And just how depressed is Arsene Wenger with one point and only one goal scored (for the opposing side) after two matches? Exactly this depressed...
http://sports.yahoo.com/soccer/blog...okingly-gives-Lucas-the-finger?urn=sow-wp4248
Лукас денес имал 45 од 52 успешни додавања. 87%не е битно кој дава голови најбитно е тимот да победува
ова што го пишувате за лукас се глупости. погледнете малку статистика за лукас, барем англичаните во тоа се педантни и пишуваат точни податоци, па ке го видете учинокот на лукас во тимот
Маскерано на 139 утакмици за Ливерпул постигнал 2 голаAко идеме по голови,Маскерано колку гола има дадено за Ливерпул?
Абе не е Маскерано статистички ништо подобар од него. Само што тој крвнички ги бркаше и ги тепаше играчите и правеше брутални стартови.Затоа ти изгледа дека беше којзнае колку појак. А Лукас брка исто работа колку него само што визуелно не изгледа такаАхааха играчиште е Лукас. Ок бе ете спореди со дефанзивен играч од среден ред во Манчестер. Пол Сколс играше тоа. Не ми се баш во иста категорија со Лукас. Во Челзи Есиен играше кога беше здрав дефанзивец од среден ред. Исто така подобар од Лукас. Незнам само дали така зборите за него затоа што е наш играч или да го глеате у друг тим ќе му се смеете. И не е се во статистиката, јас кога ја глеам играта на Ливерпул он во очи ми паѓа како најслаба алка во тимот.