Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
@bitushanec пошто на секоја тема го отвараш истиот разговор.
Како го објаснуваш фактот што од 150.000 косовари што ги доведе Бранко во 1994-та, ниеден не можам да го најдам по градовите.
Дури ни во политика ги нема, гледам Али Ахмети не е роден на Косово, нити Арбен Џафери, Мендух Тачи, Зиадин Села, Билал Касами, Руфи Османи, Хисни Шакири, Гзим Острени, Харун Алиу ....?
Како е можно 150.000 косовари доселени во 1994-та, а нигде да ги нема во јавниот живот?
Како го објаснуваш фактот дека бројот на албанци во 1994 во споредба со 1981 е зголемен за само 64.000 , а не за 150.000. (и покрај тоа што албанците во тоа време имале највисок наталитет во државата, па кога ќе ги додадеш и тие 150.000 косовари, бројот на албанци требаше да се зголеми за над 200.000, а не за само 64.000).
Зошто пописите не го потврдуваат доселувањето на 150.000 косовари?
Јас ги замолив модераторите да ја избришат темава уште лани, а таа уште седела.[DOUBLEPOST=1456233689][/DOUBLEPOST]
Од кога јавните личности мораат да бидат репер за нешто?
Еве кај мене комшиите кои се доселија последниве 20 години се по потекло од Косово, едни има и од јужна Србија.
Како нема да се доселуваат коа ВМРО им лупна турски згради у сред Аеродром, чиј квадрат Турците го продаваа поевтино у Турска и на Косово, одколку во Скопје.
Крстот и црквата околу зградите не знам дали помогнаа.
Коа ќе ги изградат и ќе се досели таа муслиманска банда ќе видиме. Важно фин поклон од најпатриотската партија за Аеродром.
Овие се празни зборови, онака апла празни зборови, но можеш многу лесно да ме демантираш со доказ, сигурно имаш на некој фолдер со име Чиста Македонија каде си собираш вакви докази....Како нема да се доселуваат коа ВМРО им лупна турски згради у сред Аеродром, чиј квадрат Турците го продаваа поевтино у Турска и на Косово, одколку во Скопје.
Коа ќе ги изградат и ќе се досели таа муслиманска банда ќе видиме. Важно фин поклон од најпатриотската партија за Аеродром.
Но имаше слика по медиумите тука, од флаер на Косово со цени пониски од официјалните што тука се нудеа. А ако не се доселуваа, зошто се обидоа да протнат џамија или како што го викаат молитвен дом во една од зградите?[DOUBLEPOST=1456252623][/DOUBLEPOST]Времето ќе покаже дека нема никакви косовари во тие згради, тоа беше јака пропаганда, веројантно пуштена од конкурентите, се со цел македонците да не купат станови од турскиот инвеститор, туку од македонските инвеститори, прлава кампања, можеби знаеш колку им е тешко на инвеститорите да си ги продадат становите, секако им сметаше конкуренција од инвеститор со традиција, за милиони се работи.
Ја нигде не реков дека на Муслимани им беше поевтин квадрат.Но за секој случај ако навистина на муслимани им е поевтин квадрат, кажи ми, одма тргнувам да видам есап...
Dfe golemi albanski familii se taçno cifra 150.000, u sfakoja familia po 75.000 komada. Qe ti garantiram deka sekoj od tie 75.000 rodnini qe go puka so kallash da mu odbrani za sfoite braça. A sega ti dokazhi go sprotifnoto. Samo nemoj da mi kazhuvash deka nema sekoja familija kallash, i deka nekoj ima bazuka, nekoj mali top, a nekoj automatski pushka za llov na volkovi u Çair i Kondovë.Те молам докажи го спротивното. (само немој со тоа дека 2 семејства имаш во маало, пошто 2 семејства се 10 члена, ти зборуваш за 150.000, требаше цело маало да е доселено а не само 2 семејства)
A јас баш се надевав...Но имаше слика по медиумите тука, од флаер на Косово со цени пониски од официјалните што тука се нудеа. А ако не се доселуваа, зошто се обидоа да протнат џамија или како што го викаат молитвен дом во една од зградите?[DOUBLEPOST=1456252623][/DOUBLEPOST] Ја нигде не реков дека на Муслимани им беше поевтин квадрат.
Не бе, боље е од тука.аман бе толку ли се очајни косоварите па тука да се населат?
па ни сиријци кои избегаа од бомби колења глад мизерија...
неќат овде да останат. Мора да е Косово ептен катастрофа кога жителите се спремни на вакви очајни потези
Како нема да се доселуваат коа ВМРО им лупна турски згради у сред Аеродром, чиј квадрат Турците го продаваа поевтино у Турска и на Косово, одколку во Скопје.