добивање на работна виза преку посредници

• Креатор на темата Креатор на темата ooooo
  • Време на започнување Време на започнување
КомплеХ -на, не ли ти паѓа сомнеж дека можеби пријателчето позади тастатурата само се заебава и бара некој Х фактор ?
Кој нормален човек би дал 170 евра за посредување на виза на човек што не го знае.
Плус на тоа... од кај тарифата 170 евра? Зашто не е 200 , или 150 ? Се на се е ова скроз сомнително
. :)
Па може секако да се мисли, некако не образложува многу со детали за ситуацијата.
А што викаш, бројкава е интересна, овие „посреднициве“ обично заокружуваат со педесет ;)

http://rabota-biznis-profit.com.mk/mak/sodrzina.asp?id=1

Еве интересна страна околу работата... тука е се многу добро објаснето и опишано.
Јас лично сакам да отидам некаде каде што ќе ми се исплати мојот потенцијал.

ima li nekoja agencija za posreduvajne za rabota vo austrija da se dogovorime bidejki rabotodavacot mi nudi garancija ili kako da dojda do rabotna viza ili rabotna dozvola koj dokumenti trebet blagodaram

Dali raboti nekoj vo dubai ili katar?Me interesira dali nekoj zaminal preku EJG ARod Prilep.Mi se javija za rabotna ponuda?nesum od Prilep pa me interesira dali ima takvi sto bi mi dale korisni informacii..za tamu.

имаш ли ти доказ дека си и дала 170 евра? можи да ти напрај ко цанде што не го позанваше аџи јанкула :)

:)
имаш ли ти доказ дека си и дала 170 евра? можи да ти напрај ко цанде што не го позанваше аџи јанкула :)

немам доказ само имам фотокопија од нејзина лична карта јас и реков дека сакам и на нотар да одиме за договор ми рече нема проблем ама јас си реков за 170 евра ќе ризикувам нема потреба од нотар затоа што после и да ја тужам повеќе пари по адвокати ке потрошам[DOUBLEPOST=1422567275][/DOUBLEPOST]
dali imat nekoj posredik za istavajne rabotnaviza ili rabotna dozvola za vo austrija

кичо нестор ако јас успеам да ја земам работната ако не ме излажи ќе ти кажам бројот затоа што таа ми рече дека и за цела европа исто така вади визи позз[DOUBLEPOST=1422567625][/DOUBLEPOST]
КомплеХ -на, не ли ти паѓа сомнеж дека можеби пријателчето позади тастатурата само се заебава и бара некој Х фактор ?
Кој нормален човек би дал 170 евра за посредување на виза на човек што не го знае.
Плус на тоа... од кај тарифата 170 евра? Зашто не е 200 , или 150 ? Се на се е ова скроз сомнително
.

кога нема работа во државата нормално дека секој човек ќе бара некакво решение да излези од неа јас ја отворив темата затоа што сакав да знам дали некој има заминато преку некој посредник и затоа што многу долго време треба да чекам затоа те молам не коментирај[DOUBLEPOST=1422568088][/DOUBLEPOST]иначе познавам и друг човек што посредува само за америка ама не вади работни туку туристички визи и ти вели дека можно е да добиеш туристичка виза од 3 месеци до 10 години ама јас не сакам туристичка виза тој не ти бара пари пред време ама тој ден кога ќе ја земиш визата треба да му платиш 4000 евра:)

Последно уредено од модератор:
a kolku traje procedurata za viza
bidejki jas imam rabotodavac sto mi nudi garancija za rabota i kako da kontaktiram so neja

ima li nekoja agencija za posreduvajne za rabota vo austrija da se dogovorime bidejki rabotodavacot mi nudi garancija ili kako da dojda do rabotna viza ili rabotna dozvola koj dokumenti trebet blagodaram
Ако работодавачот ти нуди гаранција, оди во австриската амбасада и сигурно ќе ти објаснат кои се бирократските папири за да ти завршат работа.
Ти најтешката работа си ја завршил т.е работа те чека во странство.

gi podnosov vo avgust mi odbija samo pasoso go priznavea a drugi dokumenti ne gi priznavea znaci diploma od skola diploma od strukata sto ja rabotam i diploma za jazik zboruvajne germanski nemav nikakov bod za nim ili pa da trebase da se noterizire tie bidejki gi prativ samo so pecato od preveduvaco[DOUBLEPOST=1422569033][/DOUBLEPOST]zatoa baram nekoj sto ja razbira poubo ova rabota[DOUBLEPOST=1422569139][/DOUBLEPOST]a i ne odat vizite za vo avstrija preku ambasda nemet verska so toa edistvena derzava sto se podavet rabotnite vizi se podavet od austisko biro[DOUBLEPOST=1422569336][/DOUBLEPOST]mozit da mi dadete broj od nea

Последно уредено:
А има ли некој да ми среди за да емигирам и работам во Норвешка?
Имам работно искуство во повеќе области и имам потенцијал да работам повеќе работи.
za norveska ne ti treba nikoj da ti sredi ako znaes jazik sam ke si sredis imas sajtovi sto baraat rabotnici na platformi nafteni apliciraj i avionot skopje -malme malme -oslo i ne ti treba nikoj ne frlaj pari za toa samo jazik ako znaes dobro so sreka ubavo se plateni

здраво на сите нов сум на темава незнаев дека овде се разговара и за визи,би сакал да знам ако некој знае да ми објасни како се добива виза за КАНАДА АМЕРИКА (ДАНСКА НОРВЕШКА и дали англискиот во овие земји помага) благодарам за било каков одговор

Izvini dali ima kontakt preku koj posreduva za austrija..nekoj?procitav deka odat preku austrisko biro,direktno tamu vo Austrija..drugarka mi bara za tamu..pa me interesira..ako moze nekoj da mi kaze?

здраво на сите нов сум на темава незнаев дека овде се разговара и за визи,би сакал да знам ако некој знае да ми објасни како се добива виза за КАНАДА АМЕРИКА (ДАНСКА НОРВЕШКА и дали англискиот во овие земји помага) благодарам за било каков одговор
Секако дека помага Англискиот јазик секаде, но пред се највеќе помага да го знаеш матичниот јазик во овој случај НОРВЕШКИОТ.
Јас сакам да емигрирам исто , сеуште не знам како точно, планирам да одам до амбасада или да направам некаков контакт од тој аспект.
Најпрвин во план ми е да почнам да учам Норвешки јазик зашто за сите технички работи би ни требал Норвешкиот јазик.
Така да кога ќе почнам со овој процес секако ќе направам еден пост тука што сум направил. :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom