Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Со ова се кажа,ако реисот го зборува тоа што електоратот сака да го слушне,тогаш сите сте исти,сите муслимани од Македонија го подржуваат калифатот,џихадот и сите тие срања.Но џихадистите убиваа и муслимани кои се различни од нив,кои не подржуваат шеријат,кои исламот го сметаат за традиција која е својствена на татковските обичаи.Муслимани кои не се сунити,бидејќи ова војна не е само против западот,туку против сите исламски секти,кои за овие 1500 години историја не прифатиле сунитски ислам.За нормалните нема работа па и за тие сега да се занимаваме.
Ова е само обид на реисот да привлече симпатии од електоратот(намерно без наводници).
Со ова се кажа,ако реисот го зборува тоа што електоратот сака да го слушне,тогаш сите сте исти,сите муслимани од Македонија го подржуваат калифатот,џихадот и сите тие срања.Но џихадистите убиваа и муслимани кои се различни од нив,кои не подржуваат шеријат,кои исламот го сметаат за традиција која е својствена на татковските обичаи.Муслимани кои не се сунити,бидејќи ова војна не е само против западот,туку против сите исламски секти,кои за овие 1500 години историја не прифатиле сунитски ислам.
Сериозно ова? Исис за тоа се бори ли?Со ова се кажа,ако реисот го зборува тоа што електоратот сака да го слушне,тогаш сите сте исти,сите муслимани од Македонија го подржуваат калифатот,џихадот и сите тие срања.Но џихадистите убиваа и муслимани кои се различни од нив,кои не подржуваат шеријат,кои исламот го сметаат за традиција која е својствена на татковските обичаи.Муслимани кои не се сунити,бидејќи ова војна не е само против западот,туку против сите исламски секти,кои за овие 1500 години историја не прифатиле сунитски ислам.
Сериозно ова? Исис за тоа се бори ли?
Друже, исис се бори за калифат, колку што американците за демкратија.
Види вака,не е важно јас колку сум свесен или не.Јас сум против радикализмот,колку кај муслиманите толку и кај христијанските општества во Европа.Се ова што се случува има многу јака позадина.Една ден ќе ни биде појасно,постојат силни структури кои ја туркаат религијата и сите тие заостанати срања,за остварување на некои свои цели,а народот е глуп,како муслиманот така и христијанинот.[DOUBLEPOST=1422481490][/DOUBLEPOST]Се освести ли пријателе? Ја запозна ли содржината испод опаковката? Инаку да си знаеш и шиитите не заостануваат во ѕверствата зад сунитите. Што мислиш, зошто ниеден муслиман не може да даде издржан одговор на прашањата во нишката
Прашања за Исламот III?
Колку и да го негираш тоа и да се правиш слеп реалноста е поинаква.Сериозно ова? Исис за тоа се бори ли?
Друже, исис се бори за калифат, колку што американците за демкратија.
Денес нема христијански радикализам масовно распространет, порано имало, но денес не, нарочито нема во Европа што ја споменуваш.Види вака,не е важно јас колку сум свесен или не.Јас сум против радикализмот,колку кај муслиманите толку и кај христијанските општества во Европа.Се ова што се случува има многу јака позадина.Една ден ќе ни биде појасно,постојат силни структури кои ја туркаат религијата и сите тие заостанати срања,за остварување на некои свои цели,а народот е глуп,како муслиманот така и христијанинот.[DOUBLEPOST=1422481490][/DOUBLEPOST]
Колку и да го негираш тоа и да се правиш слеп реалноста е поинаква.
Сите овие во Германија што протестираат против муслиманите,неонацисти со религиска позадина,се во зародиш.Тек допрва ќе се случува тоа што ќе биде.Првин некој со Арапската пролет ги урна старите структури во арапските држави,кои добро го контролираа муслиманското општество.Потем доаѓа калифатот на ИСИС,сега се создава револт во државите во ЕУ.Сето тоа е добро контролирано од структури дали од САД,или од некое друго место ќе видиме.Како може сите тие арапски држави во осумдесетите години од 20 век,да бидат полиберални,додека беа силно поврзани со СССР,а сега се е поинаку.Денес нема христијански радикализам масовно распространет, порано имало, но денес не, нарочито нема во Европа што ја споменуваш.
Сунѓерот, како и секогаш, е сосема во тек со настаните (и темата)!Исламска држава?И вакво нешто измислија? Ок
...