Позитивна или негативна страна во иднина за градот Скопје

• Креатор на темата Креатор на темата Epowah
  • Време на започнување Време на започнување
За вас двајца имам ова да го кажам :
Да не ви се веруе ама државава во Устав си пишува дека е социјална. Тоа значи дека место да се фрлаат пари за смрдлив барок кој не ни е потребен, подобро да се погрижела државата подобро да си ја исполни оваа задача.

Супер е тоа што имало луѓе кои гинеле за слободна Македонија, ама место благодарноста кон нивното дело да се изразува преку споменици подобро е тоа да се направи на начин што ќе ја направи државава поубаво место за живеење. Сигурно Гоце Делчев и партизаните кога гинеле за Македонија не гинеле за да имаат споменик во центарот на Скопје, туку гинеле за да овозможат создавање општество во кое сите ќе бидат слободни и еднакви. Таа слобода и еднаквост ја нема денес, а нејзе сигурно нема ни да ја има дури се крсти бате Брутус во овие телиња што се сега на власт, не заради друго туку заради нивното лицемерие кое во овие 9 години го покажале.
Не викам дека и другите пред нив биле нешто подобри, ама сега сме поподелени од било кога.

Последно уредено:
Супер е тоа што имало луѓе кои гинеле за слободна Македонија, ама место благодарноста кон нивното дело да се изразува преку споменици подобро е тоа да се направи на начин што ќе ја направи државава поубаво место за живеење. Сигурно Гоце Делчев и партизаните кога гинеле за Македонија не гинеле за да имаат споменик во центарот на Скопје, туку гинеле за да овозможат создавање општество во кое сите ќе бидат слободни и еднакви. Таа слобода и еднаквост ја нема денес, а нејзе сигурно нема ни да ја има дури се крсти бате Брутус во овие телиња што се сега на власт, не заради друго туку заради нивното лицемерие кое во овие 9 години го покажале.
Не викам дека и другите пред нив биле нешто подобри, ама сега сме поподелени од било кога.
Среќа имаме вакви гласноговорници кои од прва рака знаат кој за што се борел. :D

Фалит ексклузивен договор за Џони Деп како главен менаџер на галијата.Ама чекајте, остваруваме!

Не знам што им реплицирате на ликови како Брутус Роко и останати платеници испратени од фотељата.
Самата анкета во темата СК 2014 покажува нешто.
Самиот концепт начичкан на површина од 2-3 раскрсници и еден/два плоштада покажува уште нешто што нема врска со естетика.
Така било во Будимпешта. На жими таквото.... Нит сте биле, а ако сте, тогаш не знаете основни правила на пропорција, како и историја, естетика, итн. Ви се плукнам во вашето константно терање инат сосила кој народот на Македонија тек допрва ќе треба да го плаќа.

Ја незнам што воопшто се трудеа да градат. Остај тоа земи рани усти на неработници, легачи, плукачи, сезнајковци, апаши левичарски што живеат на трудот на работникот, транзициони директори, доктори, банкари, генарали.
За кого да се гради за шиткачи на знамиња, имиња, идентитет,за плачковци пред меѓународна јавност, и славни викачи на ‘‘ќе се жалам во Стразбур‘‘. И за вас градат, ама џабе се трудат кога вие сте најгласни во оцрнување на она што го имаме и она што е наше Македонско. Вие сте тие што за вас (хипотетички) Сталин градел логори, да не му урнат систем, како и Тито. Само никој денес тоа не го прави, и ве остава на раат да плукате по се што е Македонско и добро за државата.
Вие сте истите тие, што пред 112 години не се кренавте на востание, бидејќи и вака е убаво, кој ќе изиграва комита и ќе мрзне по планине, за Македонија да биде независна и самостојна држава. Ништо не е сменето, уште сте крлежи, изнудувачи, бесокотлачи и неспособни да сработите со свој труд, туку се гледате да добиете келепур, на попуст или безпари.

Ахх па ти си од оние кои се во право за се. Па така кажи, нема потреба да се дискутира понатаму.

Ахх па ти си од оние кои се во право за се. Па така кажи, нема потреба да се дискутира понатаму.

Извади од текстот, во кој не сум во право. А што ми реплицираш, значи ти се проанаоѓаш во тие што се набројани, м ??? Ја си го каживам мислењето дека сум за тој проект во целост, и за сите останати што се добри за Македонија, а социјална држава сме затоа што си знаете кој го пишуваше Уставот. :)

Извади од текстот, во кој не сум во право. А што ми реплицираш, значи ти се проанаоѓаш во тие што се набројани, м ??? Ја си го каживам мислењето дека сум за тој проект во целост, и за сите останати што се добри за Македонија, а социјална држава сме затоа што си знаете кој го пишуваше Уставот. :)

За се си во право. Јас сум од тие "Остај тоа земи рани усти на неработници, легачи, плукачи, сезнајковци, апаши левичарски што живеат на трудот на работникот, транзициони директори, доктори, банкари, генарали.
За кого да се гради за шиткачи на знамиња, имиња, идентитет,за плачковци пред меѓународна јавност, и славни викачи на ‘‘ќе се жалам во Стразбур‘‘. И за вас градат, ама џабе се трудат кога вие сте најгласни во оцрнување на она што го имаме и она што е наше Македонско. Вие сте тие што за вас (хипотетички) Сталин градел логори, да не му урнат систем, како и Тито. Само никој денес тоа не го прави, и ве остава на раат да плукате по се што е Македонско и добро за државата.
Вие сте истите тие, што пред 112 години не се кренавте на востание, бидејќи и вака е убаво, кој ќе изиграва комита и ќе мрзне по планине, за Македонија да биде независна и самостојна држава. Ништо не е сменето, уште сте крлежи, изнудувачи, бесокотлачи и неспособни да сработите со свој труд, туку се гледате да добиете келепур, на попуст или безпари."

Ти си еден од ретките кои се прогресивни, кои се вистински Македонци и се борат за државата и нејзината блескава иднина. Ние сме неандерталци и се палиме на Тито. Ти кога се дигаше сам на востание и се бореше против турските дивизии ние во подруми се криевме. Ние сме крлежи, изнудувачи, бесокотлачи и неспособни да сработите со свој труд, туку се гледате да добиете келепур, на попуст или безпари. Ти од друга страна не си крлеж, изнудувач и си способен да сработиш од твој труд и сите останати ретардирани глупости што ги напиша.

Ја си го каживам мислењето дека сум за тој проект во целост
Јас си го искажувам моето мислење за проектов исто така но при тоа не почнав да солам памет и да ги вреѓам сите оние кои не се согалусваат со мене.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom