Создавање на музика со fl studio (туторијали)

• Креатор на темата Креатор на темата #YOUTUBER#
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
17 март 2014
Мислења
602
Поени од реакции
1.666
Локација
Скопје
Темава ја отварам за постирање на туторијали и прашања поврзани со работење во FL Studio :)

FL (Fruity Loops Studio) e програма со која можете да
создавате разни мелоди од разни жанрови на музика.

Лесна е за употреба и има многу опции со кои може
да експериментирате и да создадете ваша музика :)

DOWNLOAD LINK FL STUDIO
http://www.image-line.com/flstudio/

Еве неколку туторијали :
PROGRESSIVE HOUSE MUSIC TUTORIAL

ROCK/METAL MUSIC TUTORIAL

DRUM & BASS MUSIC TUTORIAL

Лесна за користење и правење музика но далеку од професионален

Последно уредено:
@#YOUTUBER#

Насловот ти го променив бидејќи не мора да го пишуваш со Caps Lock ќе истераат очи и тие што малку гледаат. :D

Имаше своевремено еден псај албум да ме тепаш нема да ми текне дали проектот се викаше Атма или нешто слично. Тој албум што тие го извадија беше комплетно направен во Фрути Лупс, потенцирано беше. И звучеше прилично добро.
Но сепак од 100, веројатно 95 души ќе речат дека не го користат овој софтвер за продукција на музика :)

Можеш да се заебаваш во него и да создаваш музика но не е професионален програм за правење музика,плус тоа каде си видел во некое големо студио да се користи ФЛ Студио ? плус тоа не се прави микс и мастер со него[DOUBLEPOST=1420543838][/DOUBLEPOST]
Милион посто сум сигурен.
Што е со кјубејсот? И тоа е професионално, ама наменето е за подруга цел во однос на фл.

Ако си милион посто сигурен ете види ја сликата што ја постирав и пробај да ја разбереш па после тоа нема да си милион посто сигурен :)

Друже, можеби не можеше професонално да се пафташ пред 5 години со ФЛ, али сеа е ебено многу софистициран програмот.. Симни си фл 10, имаш све што ти е потребно.
И сите овие сеа што ги праат песните у големи студиа се процирани со фл..
Може го комбинираат со кјубејс, ејсид .. ама за битовите фл-от е мајка.
Не сум навлезен професонално зашто немав / м опрема, ама имам праено муабет со продуценти и верувај ми дека е точно тоа што ти зборам. :)

Друже, можеби не можеше професонално да се пафташ пред 5 години со ФЛ, али сеа е ебено многу софистициран програмот.. Симни си фл 10, имаш све што ти е потребно.
И сите овие сеа што ги праат песните у големи студиа се процирани со фл..
Може го комбинираат со кјубејс, ејсид .. ама за битовите фл-от е мајка.
Не сум навлезен професонално зашто немав / м опрема, ама имам праено муабет со продуценти и верувај ми дека е точно тоа што ти зборам. :)

Сликата што ја постирав кажува се...ако ме разбираш,така да нема што повеќе да кажам :)

Сликата што ја постирав кажува се...ако ме разбираш,така да нема што повеќе да кажам :)
Сликата не е слика од програмот, туку од друг програм преку кој се отвара трет програм.
Нема што да се сфати, не збориме за истиот муабет.

Сликата не е слика од програмот, туку од друг програм преку кој се отвара трет програм.
Нема што да се сфати, не збориме за истиот муабет.

Епа ете не ме разбираш што сакам да кажам :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom