компарација на црните дупки

• Креатор на темата Креатор на темата Biomage
  • Време на започнување Време на започнување
2582bgw.jpg

Holy Crap!
Прејако видео.

И сега си го поставувам прашањето „Што по ѓаволите значам јас, една мала точкичка, во целиот универзум?“ и не можам да си дадам одговор и ме фаќа депресија. I'm gonna kill myself.

И сега си го поставувам прашањето „Што по ѓаволите значам јас, една мала точкичка, во целиот универзум?“ и не можам да си дадам одговор и ме фаќа депресија. I'm gonna kill myself.
Исто... сега и ја тоа размислувам..
Кој кур е поентата на животот ебаго..

da napravis milioni i da uzivas u zivotot

Кога ќе погледнеш од перспектива на некој кој не е запознаен како функционира човештвото парите изгледаат многу глупаво. Како куп живи суштества со четири перки кои можат да одат исправено и се тепаат и караат за купче хартија. И што е уживање? Кога некое од тие суштества седи на материјален предмет кој го викаат фотеља и гледа во нешто што го викаат телевизор и пие чудна горчлива течност која го прави по весел (а што е веселост???) и е наречена пиво...

Има многу повеќе од тоа, но за жал прекратко живееме за некогаш да откриеме.

@Biomage - Да се надоврзам на последната реченица во видеото, пронајдени се галаксии кои немаат супер-масивна црна дупка во својот центар/јадро. Не значи дека ако ги нема, дека животот нема да зачне на такво место како што кажал креаторот на видеoво :D.

Кога ќе погледнеш од перспектива на некој кој не е запознаен како функционира човештвото парите изгледаат многу глупаво. Како куп живи суштества со четири перки кои можат да одат исправено и се тепаат и караат за купче хартија. И што е уживање? Кога некое од тие суштества седи на материјален предмет кој го викаат фотеља и гледа во нешто што го викаат телевизор и пие чудна горчлива течност која го прави по весел (а што е веселост???) и е наречена пиво...

Има многу повеќе од тоа, но за жал прекратко живееме за некогаш да откриеме.
Уживање е да ти го пуши јапонка додека некоја мулаткиња ти лади јајца со лист од палма, на плажа во некој тропски рај. И притоа ти си пиеш виски, си читаш книги и размислуваш која е поентата на животот, како настанал универзумот и дали е возможно патување низ времето.

Сè ова се нарекува уживање. А вакво уживање може да си дозволиш доколку имаш купче хартии за кое сите се караат и тепаат.

Е тоа смислата на животот. Живот со смисла.

Абе коа ке видиш таму горе што све не има и колкави простори,галаксии,црни дупки колку 20 билиони сонца втффф.
А се кладаммм дека има и бетер од тоа...

И коа ке размислиш еден ден се ќе исчезне и нема никој да постои...
Се потресувам жими се...

Sent from my Nexus 5

Теоријава е малце глупа. Јес да атомите се 99,9 празен простор и нивната густина е мала, на скоро сите елементи шо ги знаеме, ама да се создаде црна дупка со згусување на материјата? Kaj e научното објаснување тука освен фенси видеото кое целта му е да извлече holy crap од нас?

Neil deGrasse Tyson ту д рескју ;)

Бидејќи и ти и црните дупки сте резултат на "креативноста" и "имагинацијата" на универзумот.
Една клетка е исто така фасцинантна,само зависи од тоа дали големината ти игра улога

Да се биде тука бар нa некое време и да се доживее ова е голема привилегија.Не ми јасно како многу луѓе си ги трошат животите на многу ниски работи во тотално незнаење за неверојатните работи кои науката постојано ги откривала и ќе ги открива:)

Последно уредено:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom