Фрлени се 2 бомби во полициски станици во Куманово и Тетово!

• Креатор на темата Креатор на темата Rossonero95
  • Време на започнување Време на започнување
Нели гледате дека секој пат кога има некој важен настан, се нешто се дешава.. се ова е направено(исценирано) се со цел да се спречи најавениот протест на студентите за утре.. можеше и да се очекува вакво нешто се со една цел да се спречи најавениот протест за утре, за тоа дали навистина имало фрлени бомби во Тетово и Куманово сигурно ќе дознаеме утре, зашто вака сите портали пренесуваат различни информации и не можеме да знаеме за сигурно што било, но пак ќе повторам и сигурен сум дека се ова е направено за заплашување на студентите за утрешниот протест.

1. Зошто тие протести би ги плашиле ? Досега многу протести се смирени, и завршиле на она чуеното , секое чудо три дена трае.

2. Цело време не убедуваат дека кичмата не смее да се свитка, па тогаш зошто не се гордеат кога гледаат 10.000 студенти на улица, зошто протестите толку ги демонизираа ?

Проклети фотелји, расипуваат цела младина само да можат да бидат година повеќе на власт. (за сите важи).

1. Зошто тие протести би ги плашиле ? Досега многу протести се смирени, и завршиле на она чуеното , секое чудо три дена трае.

2. Цело време не убедуваат дека кичмата не смее да се свитка, па тогаш зошто не се гордеат кога гледаат 10.000 студенти на улица, зошто протестите толку ги демонизираа ?

Проклети фотелји, расипуваат цела младина само да можат да бидат година повеќе на власт. (за сите важи).

Затоа што претходниот марш беше најмасовното нешто што се случило во државава изминатава деценија а тоа да не се протестите од другарчињата твои од Чаир и Сарај за Смилковско и сличните.

Баш затоа има и утре најави дека извесна „Албанска студентска унија“ ќе дое на маршот али со национални знамиња (а пленумот изречно повикува да нема национални обележја). И тоа не како желба на студентите Албанци кои сакаат да излезат на маршот, него како чиста диверзија за да се направи хаос во толпата. Па потоа, класика да има две сценарија:

Ако ги исфрлат тие со знамето да се крене етничка нетпреливост или ако им ги остават албанските знамиња, подоцна во вестиде на Сител и компанија студентите да бидат оцрнети како „предавници“ и платеници кои дозволуваат албанско знаме.

Се надевам дека ова е само шпекулација, и дека ќе помине во најдобар ред.

Пак ќе те прашам, го поддржуваш маршот, барем онака формално како што тоа го направи студентскиот парламент на Штулов?

Мене една работа што ме буни во овие напади се говорите на најзначајните фигури од Еу и Нато кога се обраќаат за регионот и Македонија. Сите потенцираат дека се загрижени за безбедноста и мегуетничките односи. Штом они се загрижени или имаат некои сознанија, или имаат некои планови.

На ова уште кога ке ја додадеме бомбата на Заев за која исто така се врзуваат некои меѓуетнички тензии, и вчерашната прва седница на комисијата за државна безбедност, можеби целава ситуација и не е така наивна.

Дај боже да не сум во право и утре да видиме некој нов супер поволен кредит од ММФ од едно 200 милиона ;)

1. Можеби не се изјаснив најдобро и јас, но во ниеден случај ова не треба да ги заплаши, туку напротив да им даде уште поголем мотив и уште помасовно да излезат на протестот.
2. Од оваа власт, или од некоја друга власт, небитно дали ВМРО или СДСМ неможеме да очекуваме такво нешто, овој протест не е и не смее да биде по никоја цена политички, а свесни сме сите дека и после овој протест ќе излезат од ВМРО и СДСМ и ќе се препукуваат меѓу себе, за тоа како едните во случајов СДСМ го прават сево ова и повикуваат на протести.. за жал таква е политиката кај нас и не можеме да избегаме од реалноста.
И за ова последното се сложувам и сосема си во право.

Затоа што претходниот марш беше најмасовното нешто што се случило во државава изминатава деценија а тоа да не се протестите од другарчињата твои од Чаир и Сарај за Смилковско и сличните.

Баш затоа има и утре најави дека извесна „Албанска студентска унија“ ќе дое на маршот али со национални знамиња (а пленумот изречно повикува да нема национални обележја). И тоа не како желба на студентите Албанци кои сакаат да излезат на маршот, него како чиста диверзија за да се направи хаос во толпата. Па потоа, класика да има две сценарија:

Ако ги исфрлат тие со знамето да се крене етничка нетпреливост или ако им ги остават албанските знамиња, подоцна во вестиде на Сител и компанија студентите да бидат оцрнети како „предавници“ и платеници кои дозволуваат албанско знаме.

Се надевам дека ова е само шпекулација, и дека ќе помине во најдобар ред.

Пак ќе те прашам, го поддржуваш маршот, барем онака формално како што тоа го направи студентскиот парламент на Штулов?

Јас сум од тие што се гордеат за секој добронамерен протест, има и други проблеми на студентите и на тие кои веќе завршиле студии, тоа е проблемот за вработување. (40.000 со високо образование се без работа, а тие што се вработуваат се знае како го прават тоа)

Да се вратиме на темата, не верувам дека некој заради овие протести би фрлил бомби, верувам дека протестите можат да ги решат тивко, имаат искуство.

Зад бомбите се крие нешто поголемо.

Не знам дали имало бомби,ама знам дека полициската станица у тетово е на такво место,да ти е жал да не и фрлиш бомба.Значи требаше да им текне после 2001 прва да се тргне од таму.Знам дека не е лесна работа да дислоцираш полициска станица,али све околу неа е темпирана бомба.

МКД е земја со случајности, овие работи се случија баш кога треба да има протести..:eek:

Случајност или не ? :unsure: Сепак времето ќе покаже..

ЦЦц,не ми се верува овие што се прават над просечно интелигентни личности,не знам што се замислуваат,европејци,педери,либерали,што сте не сфаќам ? си фрлиле бомба во 2 станици самите институции за да ве заплашат да не идете на маршот утре ? и како тоа јас како матурант или некој како студент ќе се уплаши поради тоа што се фрлиле бомби во станица ? што тоа го засега студентот или матурантот не ми е јасно ?

или она,со грбот...зошто сега им текнало,АХААА,ние сме паметни се знаеме,сега ќе ви кажеме-затоа што сакале да го тргнат вниманието од бедата и сиромаштијата,па ај им текнало ќе мењаме грб да им заматиме очи на простата маса.

По моронско од ова е само муабетот дека турските серии намерно ни ги дал грујо да ги гледаме за да ни ги тргне очите од вистината односно од немаштијата,не вработеноста,и слично.НЕ,туку затоа што сите ги гледате тие посрани серии како и овие емисии wanna be sвезда,ради тоа ги има толку многу по телевизииве.Ако не само вести нека пуштаат на ТВ.

Нека не си прави бајрам дарданија, се гледа од Месечина дека ова се Албанци на командант пантери или некој сличен маргиналец што му се дига на воени униформи. иначе немаше да биде Тетово и Куманово, него Струмица и Делчево. немој да ме јебеш.

само што не им сече на тоа црпките што друго освен оружје не знаат во животот, дека во полицијата на овие места пола вработени сега се Албанци. Не е 2001 веќе, ако албанскиот народ тоа не може да го примети и поддржува вакви акции, тогаш да земеме да се испозаколеме масовно сите, што друго ни останува.

Ај не дека другиве сите се реални а не фингирани проблеми, али и овие кои земаат плата а седат дома озбилно се бунат? :pos:
Знаеш ли која нервоза е да седиш дома и да зимаш плата,седи мирен да не си им у кожа. :uzi:

А таман мислев Сител или Канал5 ќе прават шокантно интервју со некој воземјанец, они се одлучија на варијантата две бомби

А бе што се чудите?
Ова ЦИА ни го прогнозираше уште во јануари.
Вака како што се тера во Украина, после тоа ние сме на ред.

Веќе ангаширани се орливе на далечинско управување.
Даљинското е во Вашингтон!

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom