Освежувач на воздухот

Миризлива свеќа најчесто.
glade-holiday-candles.jpg

Обично овие или air wick.

Glade-Candle-Sparkling-Spruce.jpg

Фаворит од сите сезонски.

Порано користев освежувач, од Стокомак го купував по 30 и нешто денари, но веќе не. Уствари незнам зошто се вика освежувач кога не го освежува воздухот, туку дава само пријатна миризба.
Дома освежувам на тој начин што кога ќе станам отварам прозорите и се луфтира. Тоа е единствениот начин за да воздухот дома биде освежен.

:)

Кој е најдобар начин за освежување на воздухот во домот?
...
Прозор.

*За презагаден воздух надвор потребен е вентилациски систем со соодветна филтрација, или во најмала рака практика на проветрување во периодите од денот кога е најчист воздухот.

Средствата само додаваат миризба во воздухот - додатни хемикалии, не додаваат кислород и не одземаат јаглерод двооксид.

Поради тоа што сум пушач и си пушам во станот, затоа си користам освежувач. Си проветрувам постојано, но со оглед на тоа што надвор или има запален контејнер или комшивката пржи кромид на тераса, немам многу опции. :)
Прво бев навлечена на овој
1384613353775926230_burpy.jpeg

И се уште си го користам кога ќе налетам на него (но со тек на време се заситуваш и сакаш нешто ново)

Потоа налетав на свеќите. Се продаваа две во пакување за 160 денари
Untitled-1__48846_zoom.jpg

Нешто прекрасно, ем прави атмосфера, ем ако ти дојдат гости пушачи ја палиш и колку толку се неутрализира чадот. (после пак треба да проветриш се разбира, но барем додека горат мирисат убаво и јако)

Наредно нешто кое навистина ме изненади (само не се задржуваше долго) и беше за освежување на ткаенини (како покривка или завеси)
232166_4.1405608026.jpg
Да се разбереме, пак треба да ги исперете и завесите и покривките, не може само со ова да ги прскате....

И последно нешто што моментално го користам и мислам дека најмногу ми помага со чадот и мирисот од цигарите е ова
$(KGrHqJ,!lwE8FvtGKh1BPHHLwn(Ng~~60_35.JPG

Мислам дека апаратчево ќе го користам многу долго. Сега имам анти тобако спреј внатре, но кога ќе го истрошам ќе си купам Flor fragrance, навлечена сум на мирисот. :)

Земете си кора од портокал/мандарина/лимон и поставете ја на грејното тело едно 10-15 минути. Дава многу убав освежувачки мирис а не содржи хемикалии :)

Сега користам само Air Wick Freshmatic
a_4f6bc4d5c08a5.jpg

али едно време бев опседната да ми мириса на нешто дома. Па после луфтирање палев миризливи стапчиња, прскав завеси и тепих со БИС, па ставав врз печка коруби од портоколи за да се рашири мирисот на портокал. Глупости еден куп. Само фрламе пари на непотребни ствари. Пред 15тина години едвај имаше обичен мирис за у просторија, сега глеаме со што повеке да испопрскаме дома.

Screenshot_6.png

incense_stick.jpg

Еве како можете сами да си направите освежувач за воздух.........:)

Освежувач за воздух

Потребно ви е:
  • Тегла
  • Тенџере
  • Вода
  • Овошје, тревки и зачини по избор (можете да употребите: портокали, лимони, лимета, ананас, пеперминт, розмарин, екстракт од кокос, стапчиња цимет, ѓумбир, ванила, екстракт од бадем, каранфилче, нане, мајчина душица).

Начин на подготовка:
    Исечете го саканото овошје и ставете го во тегла со вода. Додадете ги и зачините и тревките што ги избравте. Вака подготвената тегла чувајте ја во фрижидер или во замрзнувач максимум 2 недели.
    Пред употреба, префрлете ја смесата во тенџерче и оставете ја да зоврие. Кога ќе зоврие, намалете ја температурата и оставете ја да вари на тивко. Миризбата ќе се рашири насекаде низ вашиот дом.
    Можете да подготвите повеќе различни тегли и да ги чувате во фрижидер за да ги имате секогаш кога ќе сакате да го размирисате домот. По употреба можете да ги вратите состојките заедно сосе водата во тегла и да го реупотребите миксот уште 2-3 пати. Водата малку ќе се замати, но помирисајте секогаш пред употреба, и ако е во ред, употребете го повторно истиот освежувач. Додавајте вода според потребите за да не добиете спротивен ефект на мирис на загорено.

1-jpg.108659

Па ова појќе ќе те чини него да си купиш освежувач.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom