Пит Бул (American Pit Bull,APBT)

• Креатор на темата Креатор на темата Doc Holliday
  • Време на започнување Време на започнување
Фала за советот. Негде читав дека ако му ги тегнеш играчките дур ги гризе ушете повеќе ќе му направиш агресивен да биде и да гризе. Незнам колку е точно.
Еве неколку слики
a95622f9b46cbefe23439a7e764f9bba.jpg
8a3c48cfa9e4459ae8aaeb4664493acb.jpg
614773af915a4e0082e110c328fd3773.jpg

Sent from my SM-J510FN using Tapatalk
Лелее кучево ми е познато од чарли и луна да не е?
Иначе нема врска тоа дека ке биде агресивно кучето ако му правиш така...ке го научиш да тегне а ке го учиш да биде мирно ке го социјализираш со кучиња деца и со мачки колку можеш.Јас имам женка со деца и кучиња кои не се многу доминантни е мирна ама со мачки не, а тегне играчки шишиња гуми инт. Иначе кучево е преубаво.

Лелее кучево ми е познато од чарли и луна да не е?
Иначе нема врска тоа дека ке биде агресивно кучето ако му правиш така...ке го научиш да тегне а ке го учиш да биде мирно ке го социјализираш со кучиња деца и со мачки колку можеш.Јас имам женка со деца и кучиња кои не се многу доминантни е мирна ама со мачки не, а тегне играчки шишиња гуми инт. Иначе кучево е преубаво.
Фала ти.
Не е од чарли и луна сигурно [emoji3]
Инаку до сега е мирно со сите, на никого не лае ни на непознати ни на никој (што ме нервира по малце, барем да лавнеше малце на непознати, гласот да му го слушнев). Лаеше само еднаш на едно куче во комшии од тогаш на никој друг.

Sent from my SM-J510FN using Tapatalk

Потребен ми е совет за раса питбул, и дали може да се чува во стан?

Не, големо куче е и си сака свој простор, нема да биде среќно ако е во стан. А и само бељи ќе ти прави сите работи ќе може да ги дофати и да си ги вежба забите со нив. Еве размисли за некоја од овие раси:

http://dogtime.com/dog-health/general/4404-good-apartment-dogs-list

или пак некое друго куче со мал раст. И јас сум сакал хаска во стан да чувам, ама сум морало на крај да се вразумам, кога ќе сум размислел дека тоа не е добро ни за луѓето што живеат ни за кучето

Ако го шеташ и трчаш секој ден по 2 саати нема проблем во стан.

Мајка Питбул Териер , Татко Стафорд .. што шифра е плодот?

Melez, mesanec. Kako sakas taka nareci go.

И што е уствари поентата на видеото? Домашно чуван пит бул нападнат од диво животно бега пошто знае дека е инфериорен? Пит чуван за борби би се борел од инат и со лав, таква им е инаетлива психата.

И што е уствари поентата на видеото? Домашно чуван пит бул нападнат од диво животно бега пошто знае дека е инфериорен? Пит чуван за борби би се борел од инат и со лав, таква им е инаетлива психата.
Нема врска,генетски да изгледа како Урко и у сурат и у фаца,пак на крај Боки 13 Пепелашка може да испадне кутре. Газдата ако не го огледало правилно,џабе е . Моиве спрема мали деца не смее да зуцне ,ама територијално лаат ако видат повозрасен,одгледувани се,да не напаѓаат.

па и шарпланинец, без метална алка со боцки на вратот не би можел со волк...
е сега друго е ако би била женка, со млади кутриња кој се загрозени од волкот, тогаш инстинктот ќе се јави и кај домашно животно

па и шарпланинец, без метална алка со боцки на вратот не би можел со волк...
е сега друго е ако би била женка, со млади кутриња кој се загрозени од волкот, тогаш инстинктот ќе се јави и кај домашно животно
ама брате,пит булите се агресивни кучиња. :oops:

Нема врска,генетски да изгледа како Урко и у сурат и у фаца,пак на крај Боки 13 Пепелашка може да испадне кутре. Газдата ако не го огледало правилно,џабе е . Моиве спрема мали деца не смее да зуцне ,ама територијално лаат ако видат повозрасен,одгледувани се,да не напаѓаат.
Па така треба, питовите ти се најдобри кучиња ако се правилно одгледани. Ама у секој случај пит што е веќе борен нема да избега вака, макар свесен да е дека ќе умре.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom