theMac3donian
Мак3донецот
Јбт... најверојатно е тоа што велиш, делува логично, меѓутоа интересен е сепак симболот на книгата.
Ме знаеш, моето око фаќа само некои работи што ме интересираат))
Meне пак око ми вади тоа ПИЕ во последниот збор.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Јбт... најверојатно е тоа што велиш, делува логично, меѓутоа интересен е сепак симболот на книгата.
Ме знаеш, моето око фаќа само некои работи што ме интересираат))
а симболот - баклави (ромб) на одеждата на жената ?...само некои работи што ме интересираат
Чудното е што се појавува на таа мермерна плоча на ѕид од замокот Малборк во северна Полска, а би очекувал латински.
Точно, тоа и јас се прашувам. Има и антички град Струми во близина на Кавала. Бригите се струмјани, а Струмјани има и во Полска. Некои историчари, меѓу кои и Еуген Борза, тврдат дека Бригите се дојденци од денешна Полска пред 9000 години на Балканот, од каде дел отишле и во Азија. Бриги има во зап. Македонија, а Херодот тврди дека Бригите живееле и во македонска Тракија. Некои антички автори пак велат дека Бригите се домородни Македонци и се селеле накај Балтикот и Азија.
При бидејќи си прилично упорен, а богами и начитан, ај те молам објасни ми (како СТРУЧЊАК) може ли некој дојден од зад карпатите, неписмен многубожец (за која религија нема траги на овие простори) успел да ги асимилира македонците, - супериорни во тоа време, со култура, религија, владеење со цивилизираниот свет. Тоа ти исто како некој наш програмер за книговодствени програми да му продава басми на Бил Гејтс, патетично. Дали приметувате дека, веќе официјалната историја на РМ, т.е. приврзаниците на „доселувањето на словените” веќе се спуштаат од 6-ти, на 4-ти век, (уште малку пред Апостол Павле ќе стигнат, само словени да бидат). И што мајка барат во македонските народни прикаски, песни и легенди - Филип, Александар, Константин, Јустинијан, Василие 2 (Светците да не ги споменувам, ќе се вадиш на универзалност на православието) а, ги нема Весна, Лада и незнам кои други. Нема ни специфични оружја од зад карпатие, или можда со гол гз ја освоиле Мкедонија.
Треба некој сериозно да се афати со оригиналниот изговор
Не “извор“. “Изговор“Наведи оригинален извор.
Бараме извор, чисто за компаративен метод.Не “извор“. “Изговор“