Конкурс за полицаец

• Креатор на темата Креатор на темата Diverzant
  • Време на започнување Време на започнување
Иначе за овие во плава што се, за стомаците, ни тие не сакаат, и верувајте не им е лесно, ретко кој им ја знае маката, само знаеме да коментираме коа ги гледаме на кафе или кога јадат хамбургери, крај краева и тие се луѓе, ти да одиш 3-та смена ма колку сакаш јади здраво после 35 год. ќе клаиш стомак, а и работата има многу стрес, треба да се расправаш со секоја будала шо ке се противи на законот, а ги има многу.

Абе треба да се одржуваат физички,факт.Но тие се стара генерација,едноставно кога не ти е во крвта тоа не можеш да го одржуваш.Јас запознав припадник на ЕСЗ кој што беше сигурно над 35 години,ама батето огромно,спремен се гледа,за таква работа не ти треба плажа тело туку да си силен и спремен.

Но обичните плавковци ќе треба уште едно 5-6 години да се средат и да се смени генерацијата,па и обичен плавец да може да заврши работа по опасна од сообраќајка,сега што и да се деси од тепачка на малолетници до кражби,обичните плавковци се само таму за да праат гужва и да го чуваат местото или да пренесат приведени,секогаш ги викаат АЛФА или новата ЈРМИ.

Иначе за овие во плава што се, за стомаците, ни тие не сакаат, и верувајте не им е лесно, ретко кој им ја знае маката, само знаеме да коментираме коа ги гледаме на кафе или кога јадат хамбургери, крај краева и тие се луѓе, ти да одиш 3-та смена ма колку сакаш јади здраво после 35 год. ќе клаиш стомак, а и работата има многу стрес, треба да се расправаш со секоја будала шо ке се противи на законот, а ги има многу.

Не да им е тешко, секој ден гага софри тераат. И тоа не е лесно.

Лесно е а коментира во 5 саат,изгледа имаш добри спортски навики.
Па ако сум трчал 10км во 2 саат навечер тоа значи дека немам спортски навики? Ќе ги имам кога ќе почнам да трчам во 2 часот преку ден а? Ништо чудно што повеќето сте испопаѓале.....:facepalm:[DOUBLEPOST=1415815148][/DOUBLEPOST]
Абе треба да се одржуваат физички,факт.Но тие се стара генерација,едноставно кога не ти е во крвта тоа не можеш да го одржуваш.Јас запознав припадник на ЕСЗ кој што беше сигурно над 35 години,ама батето огромно,спремен се гледа,за таква работа не ти треба плажа тело туку да си силен и спремен.

Но обичните плавковци ќе треба уште едно 5-6 години да се средат и да се смени генерацијата,па и обичен плавец да може да заврши работа по опасна од сообраќајка,сега што и да се деси од тепачка на малолетници до кражби,обичните плавковци се само таму за да праат гужва и да го чуваат местото или да пренесат приведени,секогаш ги викаат АЛФА или новата ЈРМИ.
Каква врска има која генерација се? Повеќето се срам за униформата, неможе 100 метра да изодат(недај боже да истрчаат) без здив да изгубат.[DOUBLEPOST=1415815263][/DOUBLEPOST]
Која мака? Свињи дебели се? Па нормално ќе бидат дебели кога јадат ко стоки и не мрдаат со прст.

Се кладам дека не можеш да се дигнеш 10 пати правилно на вратило,ниту да ги истрчаш тие 3.2 за 13 минути.

И не сум паднал јас,не се ни пријавив.

Се кладам дека не можеш да се дигнеш 10 пати правилно на вратило,ниту да ги истрчаш тие 3.2 за 13 минути.

И не сум паднал јас,не се ни пријавив.
Ајде у што сакаш да се кладиме? Ете иди Гоце прашај го дали можам.

да бе знаете да серете ,а коа ви требаат комунална што не викате ? Јаделе се праеле свињи ... па ти што нема да се праиш ? Дупло поише од нив ке се лигавиш. Да си надвор 8 саата не е баш лесно ,нормално дека овде онде ке подремat...и тоа што викате постарите полицајци дебели ова она - не се сите такви а и + тие си го одработиле своето да кажам ,затоа сеа има нови поише да трчаат и да се замараат :)

хах малку ми е измешано на кое лице се однесува ,множина еднина ,али у брза постапка пишувам :D

Дали некој знае по ред како одат вежбите?

Дали знае некој шо треба за да се влага у ПЕП ?

Дали знае некој шо треба за да се влага у ПЕП ?
По пишаните правила,да си вработен 2 години во МВР(како и за сите останати единици) и да пројдеш физички проверки.Потоа следуваат повеќе обуки,зависи за што.ПЕП се уствари обични полицајци,дел по спремни физички,дел по искусни,кои по потреба ја облакаат маскирната униформа или темно-тегет униформата и асистираат на сите единици(најчесто на ЕБР и обична полиција) па и на гранична.

Можеби сега се прават исклучоци бидејќи сегде треба свежа крв па да примат и млади.Кога имаше утакмица меѓу мзт-работнички,од автобус видов доста млади и спремни момци во ПЕП.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom