Дали Исус убиваше или даде наредба да се убива?

• Креатор на темата Креатор на темата spiros
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
И секој што не ќе Го послуша тој Пророк, ќе биде истребен од народот
Дела 3

Сигурно дека може, но тоа не би било на база на слободна волја, нити доброволност, кои засигурно се Божја Волја, додека убиствата, лагата, похлепата, алчноста, маките, ... и сиот грев воопшто, засигурно не се Божја Волја!

Или, можеби сакаш да ми кажеш дека грешам? o_O
.
Не се Божја Волја, туку Божјо Допуштување тоа да биде така.
Мислиш дека сиот грев воопшто во образот на ѓаволот е посилен од Христа? И дека постои оти го надмудриле и победиле Бог? Постои зошто земниот живот е тест, така ние покажуваме кон што сме склони а сепак е тоа со Неговото совршенство избалансирано, и јас не се сомневам дека се си има причина, иако сите причини не ги знам.
Знаеш приказната (нема да ми замериш ако згрешам одамна беше кога ја читав години) Каин го убил Авела од завист, и се скрил од Бога од срам. Бог го нашол и го прашал, што стори и зошто? Бог наредил дека секој кој ќе го повреди Каина поради братоубиството ќе биде казнет. Затоа што гревот има кој да го наплати. Гревот е работа меѓу Господ и Каина.
Едно знам дека ништо не е меѓу личноста и другите личности на светов. Се е меѓу личноста и Бог. Секој грев настанал под некој склоп на околности. Многу луѓе можеле да го спречат или убрзаат, многу зборови мисли настани влијаеле. Едно боцнување на игла пред да излезиш ќе те задржи 5 мин, други луѓе ќе сретниш по улица други нешта ќе видиш, на друго ќе мислиш. А гревот иде од мислата. Дали ќе го повториш кога би било пак исто дали би го повторил 100 пати, дали ќе ти е жал следниот момент само две личности го знаат тоа. И меѓу нив е гревот.[DOUBLEPOST=1417431742][/DOUBLEPOST]
Доколку пак тоа што не се сменило, сепак има намена и цел, значи дека не е зло, туку така е перцепирано од оние чија моќ на разбирање е ограничена.
Јас незнам кој е Епикур, сигурно е умрен грк... нема попаметно нешто од умрен грк...
А што му требеле толку зборови за големата и малата слика,,,,

Последно уредено:
Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom