spiros
Шалом Алеихем!
- Член од
- 7 септември 2008
- Мислења
- 3.225
- Поени од реакции
- 986
Спиросе, не ти се здосади?!
Го спомна вечното евангелие, едно и единствено, па сакам да го следам, конечно се решив, но имам еден мал проблем, ќе може да ме просветлиш?! Да ми кажеш кое е она правото и вечното, некое од овие канонизираните, Матеј, Марко, Јован ..... Или паки некои од оние стотина неканонизираните, можеби Бернаби?!
И само уште едно прашање за да не залутам во погрешен правец, на што мислиш кога викаш патот на ИСИС? Мислиш на сектата која ја створи Америка и затскривајќи се зад Исламот што сака Исламот да го презентира и да го прикаже како Тероризам?!
Јас сепак мислам дека ти со ова цилјаш на Исламот во целина, мислејќи дека ИСИС е олицетворение на Исламот. Во право сум нели?!
Шалом + Селам, @kralot.
Многу повеќе од секое пишано Евангелие е Вечното Евангелие БОЖЈЕ, Кое е БОЖЈИОТ Вечен Збор (Логос=Мемра) и Кој што во Исус - за спасение на сите - постана човек!
Сите Вистински Евангелија сведочат баш за Тоа Слово БОЖЈЕ, баш за Тоа Вечно Евангелие, баш за Тоа Вечно и Уникатно Чедо БОЖЈЕ, Кое и за тебе се отелотвори во Исус!
Нема друг бог освен СОВРШЕНИОТ БОГ и нема друг посредник помеѓу БОГА и творбта освен Неговот Вечно Евангелие (Исус Христос)!
Што се работи за сектата исис, дури таа и навистина да е создадена од оние крвници коишто велиш ти дека е создадена, тоа е сепак возможно само поради фактот што и крвавата секта пред околу 1400 години (на чија што традиција и адети се повикуваат исис и слични на ними прелажани лажговци) е создадена според фалсификатот на крвавите арабски кураиши.
Денот доаѓа побратиме кога сите ќе увидат дека вистинскиот Св. Мухамед исто така било едно верно чедо Божје кое никогаш не Го негирало Уникатното Чедо БОЖЈЕ, никогаш не проповедал нешто друго освен Радосната Вест за Вечното БОЖЈЕ Евангелие (отелотворено во Христос=Месија), никогаш не практицирал полигамија, педофилија, војна, убиства, ... нити пак имал некаква врска со љубоморната, антихристијанска, крвава фалцификаторска традиција и списи, чија најголема цел е негирањето на делото на Уникатното Чедо БОЖЈЕ (Логос=Мемра) Кое во Исус постана човек и за спасение на сите се даде себеси како Совршен Курбан, покажувајќи ни Го Совршениот и единствениот вистински спасителен Ислам!
Благослов врз сите Чеда Божји и сите луѓе со искрени намери и добра волја
Амин
.
.