4G / LTE мрежа

• Креатор на темата Креатор на темата UNISTUVAC
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
16 јули 2014
Мислења
842
Поени од реакции
573
Сакам да прашам какви ви се искуствата со 4г мрежата на било кој оператор низ Скопје и пошироко.

VIP и T Mobile, кај VIP ценета е топ, но нема добра поркиеност како кај T Mobile. VIP нудат 9GB LTE со просечна брзина од 20-на мегабаити, неограничени разговори кон сите мрежи, и се тоа за 666 денари. Слична но далеку полоша понуда имаат T Mobile, со подобра покриеност, подобра брзина, но само 2GB на месец - 800 денари.

Бирај што ти одговара, и наведи каков телефон користиш, за да добиеш LTE/4G ќе ти треба USIM карта, не обична.

На Т Мобиле има цака, ако не сакаш телефон имаш 30% попуст на сметката и наместо 800 ден плаќаш 580 денари. Е сега мене малце ме чуди што наводно ВИП има поголема покриеност од Т Мобиле. Исто и стабилноста на самата мрежа, бидејќи другарот има на Т Мобиле и многу е лоша покриеноста и стабилноста.

На Т Мобиле има цака, ако не сакаш телефон имаш 30% попуст на сметката и наместо 800 ден плаќаш 580 денари. Е сега мене малце ме чуди што наводно ВИП има поголема покриеност од Т Мобиле. Исто и стабилноста на самата мрежа, бидејќи другарот има на Т Мобиле и многу е лоша покриеноста и стабилноста.
Обратно, VIP има полоша покриеност, не си го разбрал @Psyside

И мој другар се жалеше од покриеноста на 4G од T-mobile, односно дека на некои места во СК е многу слаба, што ми беше чудно. Ама ете имало и други што истото го потврдуваат.
Инаку на Вип сум со 4G и генерално сум задоволен, не е најсјајно, но врши работа.

Зоцц дали си од СК и каква е покреноста во СК ?

Обратно, VIP има полоша покриеност, не си го разбрал @Psyside
VIP воопшто немаат лоша покриеност.

4G_pokrienost_mapa_2-1.jpg

Епа тоа го зборам јас, по нивниве мапи ВИП имаат подобра покриеност, но дали е така во реалност ме интересира ?

VIP и T Mobile, кај VIP ценета е топ, но нема добра поркиеност како кај T Mobile. VIP нудат 9GB LTE со просечна брзина од 20-на мегабаити, неограничени разговори кон сите мрежи, и се тоа за 666 денари. Слична но далеку полоша понуда имаат T Mobile, со подобра покриеност, подобра брзина, но само 2GB на месец - 800 денари.

Бирај што ти одговара, и наведи каков телефон користиш, за да добиеш LTE/4G ќе ти треба USIM карта, не обична.
Од прилика која е брзината на lte на T-Mobile?

Koj vika deka ne cini 4g na t mobile? Bukvalno leta covece internetot. Pred da zemam 4g internetot nadvor od naseleno mesto bese mnogu baven,a sega ne se pravi sporedba,no 2GB e malku.

Ne rekov deka necini, go probav vo Ajrodrom i letase, NO predhodno bevme vo Avtokomanda pa do Kapistec i na kraj sednavme vo Ajrodrom i tamu fati 4g. Jas prasuvam za pokrienosta a ne za kvalitetot na 4 to.

Него до кај се ONE со 4г?

Него до кај се ONE со 4г?

Не кажуваат само велат има. И тоа само за УСБ стик работи не за мобилни. Не ми е јасно зошто ги исфрлија во старт телефоните т.е зошто не е овозможен пристап и за нив

Не кажуваат само велат има. И тоа само за УСБ стик работи не за мобилни. Не ми е јасно зошто ги исфрлија во старт телефоните т.е зошто не е овозможен пристап и за нив

Прееска го прашував на тој во Оне што работи во Охрид, како демек разбрал можно е оваа недела да имаат нови понуди и ќе имало и 4г за телефони ама не знаеше.

Ме интересира бидејќи и сега 3г мрежава од оне е одлична во охрид 10 мегабита иде како ништо.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom