Windows 10

• Креатор на темата Креатор на темата MARCELLO
  • Време на започнување Време на започнување
Директно на десктоп, воопшто нема метро старт скрин.
Гледам на сликава
83bb2cdb-7c79-49b7-a10d-4a41d110abb3_25.png

е прикажано старт менито која од десно има метро мени, а и на тоа видеото српско што го поставив на мојот прв пост кога го отвара стартот ваков беше.

Значи како и да е има метро, но во старт менито.

Нејќе ова нешто кај мене. Иде Preparing for upgrade и ми пишува Restart to continue и си се пушта и ништо нема веќе????

Гледам на сликава

е прикажано старт менито која од десно има метро мени, а и на тоа видеото српско што го поставив на мојот прв пост кога го отвара стартот ваков беше.

Значи како и да е има метро, но во старт менито.
Тоа е новото старт мени. Има апликации во метро стил, видео, календар, мејл... ама сега работат како нормални десктоп апликации во посебен прозор на десктоп кој може да му се прави ресајз, минимизирање... не како што беше во 8.

Нејќе ова нешто кај мене. Иде Preparing for upgrade и ми пишува Restart to continue и си се пушта и ништо нема веќе????
Мораш преку биос да инсталираш иначе нема да се инсталира.Значи го режеш исото на двд, рестартираш пц влегуваш преку f2 или delete во биос,одиш во boot devices селектираш cd/dvd како primary device ги сејвираш направените промени во биосот и рестартираш.

Мораш преку биос да инсталираш иначе нема да се инсталира.Значи го режеш исото на двд, рестартираш пц влегуваш преку f2 или delete во биос,одиш во boot devices селектираш cd/dvd како primary device ги сејвираш направените промени во биосот и рестартираш.

ооо Америкааа :D ЗНачи исто како секој, јас мислев само Upgrade ќе ми направи :)) Фала ти.

ооо Америкааа :D ЗНачи исто како секој, јас мислев само Upgrade ќе ми направи :)) Фала ти.
Ништо иначе јас само шо го инсталирав и сега за сега е добро.Стабилна верзија е тоа е најбитно.

Ова е привју верзија, не може да ти прави апгрејт :)

На официјалната страна за симнување пишува
  • Click one of the Download links on this page to download a special file—it's called an ISO file—that you can use to install the preview.
  • When the download is complete, transfer the ISO file to installation media such as a DVD or USB flash drive.
  • Double-tap or double-click setup.exe from the installation media, and then follow the steps
Не го разбирам ова последново. Нели се инсталира преку биос ?

Не им го сфатив потегот со 8 и 8.1.. If it ain't broken, don't fix it -.- Храбар им беше обидот со метро интерфејсот ама тоа само на тач го личи, десктоп уреди немаат потреба од тоа. Ако ништо друго у 10кава се трпи пошо изглеа како додаток на класичното старт мени.
Како и да е, ја дојдов да кажам дека win7 е ненадмашива.
Као sugarcoated верзија на winXP :)

А, и скинот не ми се свиѓа -.-

Користам windows 8 повеќе од 2 год. , сега сум на 8.1, и кога го видов видеото од Windows 10 сфатив дека со 8.1 не припремале за 10. Бидејќи разликите се минимални.

Е сега проблемот е што 1гб рам му шмрка без никакви процеси во позадина на свежо инсталиран систем. А тоа не е добро во никој случај, ќе мора да се поработи на оптимизирање на трошењето на ресурси.

Ова е привју верзија, не може да ти прави апгрејт :)
Meне директно од setup.exe ми го инсталираше ваљда како upgrade, никаков bios никакви цедиња

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom