Фан Клуб: Олимпик Лион

• Креатор на темата Креатор на темата ZIKS
  • Време на започнување Време на започнување
Како не му е страм на навивачите на Лион да му светат со ласер на Роналдо? Затоа сега ќе има истрага и ќе го примат! Ајде кажете ми зошто толку се сите против Роналдо? Бидејќи е најдобар тоа да, но најдете ми еден клип каде Роналдо направил крвнички и намерен прекршок над противнички играч. А да не зборуваме колку брутални стартови прават над него, некои се и за во затвор. И што, глумел Роналдо, ваков е онаков е. Па ајде нека оди директно на секој груб прекршок и нека заработи некоја повреда и да не игра фудбал. Срамота!

Не е првпат ова. Особено во Фрнација. Во неделата се играше еден од најголемите дерби натпревари во Франција, Марсеј и ПСЖ. Еден од ПСЖ требаше да шутира пенал, и му светеа со зелен ласер во очи. Немам сретнато клип за ова, а ако најдам ќе поставам. И на Дрогба му светеа лани, дали против Ливерпул беше, мислам против нив. Цело време му велеша на судијата, ама шо да се прај, то е то. Така да, не е само за Роналдо, не го величај толку.
Не ги знам правилата на УЕФА до детали, па не знам дали и каква казна можи да очекува Лион.

Не верувам дека Лион ќе добие некоја казна бидејќи правилата на УЕФА не се отидени до таму.

Манчестер-Лион 1-0
Со голот на Роналдо,Лион е исфрлен од Лигата на Шампиони.

Лион станаа досадни веќе, 6-7 по ред го освојуват француското првенство!
А на европска сцена се стварно ослабени, пред 2-3 сезони тие беа мој фаворити за освојување на ЛШ, ама тоа е ...

До лани им бевме редовни пациенти на овие, баш би сакал наредната сезона да се паднеме во иста група во ЛШ, една добра одмазда да падне. :jaj:

Male, male gusto ke bide ako im se lizne titulata niz prsti u oci na poslednovo kolo. Redno bese veke da go prepustat tronot na nekoja druga ekipa od Francija (u slucajov Bordo), posto veke i ligite im protekoa, premnogu se voobrazija i pocnaa da go potcenuvaat domasnoto prvenstvo ... !!!* ;)

Па и не се нешто јаки оваа сезона и таму, минатите сезони ова време им бегаа по 10 бода на второпласираните...

Абе пак ќе освојат.

Ај нека им е честито нова титула
Беше неизвесно до последно коло, но сепак со победа над Оксер од 3:1 си ја заслужија титулата.

Па и заслужено се шампиони:)
Најак тим имаат,нема конкуренција со тимот на Бордо!

Ај честито заслужена, која е по ред 6та?
Нема таму конкуренција Лион. Ке треба од догодина да се пријави во Англија да игра.:smir:

За разлика од останатите години,оваа Лион имаше конкурент.Можеби следната Бордо ќе може да се спротивстави и освои.

За разлика од останатите години,оваа Лион имаше конкурент.Можеби следната Бордо ќе може да се спротивстави и освои.
Имаше конкурент ради тоа што Лион бајаги се опушти иначе немаше никогаш да биде интересно Француското првенство!Секогаш знаев дека ке освојат Лион не ми беше интересно по интересно ми беше за опстанок борбата!

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom