Tabletop Македонија

Член од
28 декември 2011
Мислења
4.371
Поени од реакции
6.209
Неодамна, (Океј, вчера.) инспирирано од next-to-impossible веројатноста да се најдат
играчи за разни tabletop игри во Македонија се роди еснаф/задруга/организација/братство/секта/додади сам која ќе им овозможи на амбициозните ентузијасти(читај нубови) и напнатите пауер плеери(читај искусни) изнаоѓање на истомисленици со кои ќе можат да изиграат партија tabletop игра што им фаќа прашина од дента кога ја купиле, негде далеку во 1999та.

imag1429.jpg

Со оглед дека сакаме ова да е комуна која ќе се прошири и пропратно ќе овозможи ширење на овој умртвен жанр на гејмање, сепак мора да се напомене дека станува збор единствено за вид на огласник. Па, како што вели и pinned постот во групата,
за да се одржи ред на страната и да се задржи нејзината главна поента, пишувајте единствено постови во кои нудите кампања, односно барате играчи, барате игра и слично. Слики, видеа и слични офтопици ќе бидат бришени.

Geek and Sundry 3.jpg
Е сега, малку повеќе за tabletop игрите. Што се, како се, зошто се?
Tabletop e umbrella термин за многу типови игри, односно, како што налага името станува збор за игри кои се играат на маса.
Овде спаѓаат сите класици како ризик, шах, монопол и клуедо, но и многу други не толку познати игри, категоризирани во следните групи
boys chess game w.jpg

Во Гоблин се игра Magic: The Gathering, Warhammer, Yu-Gi-Oh и слични игри, ако некој го интересира а не слушнал тоа се наоѓа во Буњаковец трговскиот. Одржуваат неделни турнири, секој ден различна игра. Имаат FB страна и група за организација и вести. Јас MTG играм само ама не од натпреварувачки карактер туку само за забава со нубски дек. Овие игри се доста забавни но знаат да бидат доста скапи.

Тука, у хотелот каде што работам ( Дубаи ) има едни луѓе доаѓаат 2пати неделно, и името на групата им е Board Games ..Играат табланет, некоја игра со фигури од Star Wars итн. интересно, ме викаат да играм со нив, ама тапа сум ..

Еден од организаторите е Мат ако ви врши нешто работа .. :)

Тука, у хотелот каде што работам ( Дубаи ) има едни луѓе доаѓаат 2пати неделно, и името на групата им е Board Games ..Играат табланет, некоја игра со фигури од Star Wars итн. интересно, ме викаат да играм со нив, ама тапа сум ..

Еден од организаторите е Мат ако ви врши нешто работа .. :)
Најверојатно играат SW minis, тоа кај нас никад посебно нешто не се заигра, иако имаше да се продаваат стартери и бустери од таа игра пред едно две три години.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom