Независност на Каталонија

• Креатор на темата Креатор на темата gjoko-mkd
  • Време на започнување Време на започнување
Путин не го поддржува референдумот на Каталонија...

Ете за тоа Шпаниjа од Голема светска сила се претвори во регионална. Поради глупа политика на централната власт. Види Британиjа ок згреши со САД водиа воjна за независност ама потоа ги оправиjа работите и истата грешка не беше допуштена ниту со Канада, ниту со Австралиjа. А шпанците деjствуваат ко Милошевич и за тоа од цел континент коj зборува на шпански немат ништо и ке изгубат и тоа што го имат во Европа.Баските од кога се борат за независност?
Да,и тие. Ќе се уништат Шпанците и морално и материјално поради нивната тврдоглавост.

Пусти ген инквизиторски тоа ќе да е. Се замислуваат конкистaдори дека се сеуште, па ке ловат ацтеки во кафези.

Пуџи ја дувнал за Белгија.:icon_mrgr:

Ќе учествувал и на изборите распишани од Рахој .:icon_lol:

Пусти ген инквизиторски тоа ќе да е. Се замислуваат конкистaдори дека се сеуште, па ке ловат ацтеки во кафези.
никој не ловел ацтеки, умреле од сипаница.

Абе и Ригил да не го притворија? Некако бавно оди независноста, џабе скокаа со знаменцата.

Абе и Ригил да не го притворија? Некако бавно оди независноста, џабе скокаа со знаменцата.
И мене ми е чудно некако ептен мирно ми изгледа. После тој отпор на референдумот очекував поголем сега ама како да се предадоа.

И мене ми е чудно некако ептен мирно ми изгледа. После тој отпор на референдумот очекував поголем сега ама како да се предадоа.
Па нормално дека ќе се предадат кога никогаш мнозинството не било за независност. Се глупираа што се глупираа, сега нека ги стегнат газовите.

Сега се зборува дека каталонците ќе ги засилат протестите, штрајковите итд. Ама мислам дека тоа ќе биде само парада за јавноста, да не мислат граѓаните дека се било за џабе, дека ќе се продолжи борбата, ама и самите знаат дека изгубија. Пробаа што пробаа, сега допрва ќе удираат глава од зид.

Со притворот на каталонските лидери , фашистичка Шпанија си даде автогол . после ова нема враќање во нормала . Или ќе дозволат Каталонија да се отцепи или го означува почетокот на пропаста на Шпанија .

Со притворот на каталонските лидери , фашистичка Шпанија си даде автогол . после ова нема враќање во нормала . Или ќе дозволат Каталонија да се отцепи или го означува почетокот на пропаста на Шпанија .
:pos::pos::pos:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom