Европа е се само не христијанска.. Светот денес функционира на шпиунажа и прљави послови, а терориста стануваш кога сакаш да бидеш поштен човек, тогаш цел систем се вклучува против тебе.
Пример: педерското лоби е сега многу силно, а тоа не дека и тие што лобираат го сакаат тоа ама се иде на систематско уништување на моралните вредности и она што било неморално и болест некогаш денеска сакаат да ни го подметнат како морално, и ако јас сакам моето дете да расте во здрава околина и друштво тогаш ме етикетираат како терорист, недемократичен, заостанат и слично.
Светот стана една глобална мафија,
уште еден пример со болестите како птичји грип, ебола, вакцини ти реков ми рече... мафијашка работа и перење на пари.
Со птичјиот грип милијарди се земаа за вакцини и после демек нема птичји грип,шалили смо се.
со еболата сега исто, ни ебола има ни палци.. нашле таму во африка луѓе што немаат ни основни услови за живот, милион зарази и бактерии и на големите мафијаши им служат како експериментални глувци, сите вештачки болести кои се произведуваат во разни лаборатории на нив ги спроведуваат.
И на крајот успеаа и религијата да ја извалкаат, но не самата религија туку институциите што се претставуваат во име на религијата, како црквата така и исламските заедници.. станаа дувло на криминалци кои немаат врска со религијата, поставени за нечии туѓи интереси.
И секој е нечии играч, од претседател до обичен чистач у собрание.
Значи религијата нема ништо со ова бидејќи со народот моментално владее нешто скроз спротивно на религијата а тоа е сатанизмот, окултизмот, масонеријата.. како сакате наречете ги, но тоа е реалната слика.