Какво влијание има религијата врз државите

Член од
5 септември 2014
Мислења
109
Поени од реакции
209
religion2.png

religion-atheist.png

religion1-620x370.png

Поздрав! Ме интересира ваше мислење за тоа дали и какво влијание има религијата врз една држава во секоја смисла. Се надевам ќе ве бендиса темата ете плус и Македонија е на една од листите. Бујрум

Еве вакво влијание имаат религиите врз државите и општо врз човештвото.

32599.jpg

Патем се гледа и од табелата каде што е нашата мила и драга Македонија. Во друштво со Гана, Нигерија, Ерменија, Ирак... Дрим тим.

Последно уредено:
(Реков дека не влегувам повеќе во овој форум ,,Религија'' ама кога веќе е нова темава ќе кажам само еден збор: ) Катастрофално.

вашето мислење нам ни е важно.
Важно е, додека не се појават некои ,,верници'' кои ќе ми викаат дека ние атеистите сме најголеми верници... Многу слични мислења имам со @kooperativa и @Атеист, па нека повелат ако и на ним им се нема ск*рчено како на мене.

Важно е, додека не се појават некои ,,верници'' кои ќе ми викаат дека ние атеистите сме најголеми верници... Многу слични мислења имам со @kooperativa и @Атеист, па нека повелат ако и на ним им се нема ск*рчено како на мене.
Па сме. Барем јас како атеист се осеќам за поголем верник од еден куп религиозни луѓе. Бидејќи точно знам во што верувам, во што не, зошто верувам, како итн итн... Основата за вербата на религиозните луѓе се книги од областа на научната фантастика (библијата, куранот итн...).

А чисто од љубобитност, од кај им е оваа информација дека 90% кај нас се религиозни? Демек имало негде попис кој верува во Господ или незнам си што?

друже мислам дека ме свати
А чисто од љубобитност, од кај им е оваа информација дека 90% кај нас се религиозни? Демек имало негде попис кој верува во Господ или незнам си што?
The WIN-Gallup International ‘Religion and Atheism Index’ which
measures global self-perceptions on beliefs is based on interviews
with more than 50,000 men and women selected from 57
countries across the globe in five continents. The survey also
provides trend data for shifts in attitudes since 2005.

друже мислам дека ме свати

The WIN-Gallup International ‘Religion and Atheism Index’ which
measures global self-perceptions on beliefs is based on interviews
with more than 50,000 men and women selected from 57
countries across the globe in five continents. The survey also
provides trend data for shifts in attitudes since 2005.
Искрено не сакам ниту малку да пишувам и да комплицирам во врска со религии и останати оружја за масовно уништување...Преку глава ми е од објаснувања и од фактот дека на 90% од луѓето неможе ништо да им се докажи.
А и уште нешто да кажам што го немам никаде кажано или напишано: Не парите, туку стравот го врти светот.

Уште еден податок, зборува сам за себе, не треба коментар за влијанието на монотеизмот:

10 Најсиромашни земји
GDP_Religion.png

mora da se potrudime dogodina da gi mineme barem ermenija i fiji i da se iskacime na piedestalot.

potoa ke se potrudime da se izborime za zlatoto.

nigerija se zaeban protivnik. boko haram gi vadi epten.

Религијата има и те какво влијание врз државите, ама ако под поим РЕЛИГИЈА влезе и ОКУЛТИЗМОТ, пошто оние такозвани "мистични" организации кои се кријат всушност И ЗА ЖАЛ управуваат со поголемиот број на држави додека не го воведат новиот светски поредок ( или алко повеќе милувате NWO - Nеw World Order) за да ја воведе како единствена РЕЛИГИЈА во светот КАБАЛАТА, т. е. Еврејскиот Мистицизам- ОКУЛТИЗАМ. Кратко и јасно!

Религијата има и те какво влијание врз државите, ама ако под поим РЕЛИГИЈА влезе и ОКУЛТИЗМОТ, пошто оние такозвани "мистични" организации кои се кријат всушност И ЗА ЖАЛ управуваат со поголемиот број на држави додека не го воведат новиот светски поредок ( или алко повеќе милувате NWO - Nеw World Order) за да ја воведе како единствена РЕЛИГИЈА во светот КАБАЛАТА, т. е. Еврејскиот Мистицизам- ОКУЛТИЗАМ. Кратко и јасно!

So koi drzavi ne upravuvaat takvite okultni organizacii?

Koja drzava e primer za ova sto go navede?

https://www.youtube.com/watch?v=a-0u9vIt800
Имаш еден израз, исти qr различно паковање.....така и со животот овде на земјава.

Vodacite na religiite so vodacite na drzavata od sekogash imale dogovor za da go drzat narodot na dlanka. "Pravilnikot" na odredena religija se pravel i vo korist na drzavata. Imalo od sekogas i doprva ke ima lugje sto se svestenici a sto odmrduvaat od zakonite na religijata. Se razbira za da postoi religijata mora da ja krie vistinata i da gi prikazuva rabotite kako sto im odgovara.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom