Со последните случувања, во врска со интернетот - СОПА ПИПА етц... Сите имаа огромни протести во посовремените држави и секако ги укинаа(легислативите) , и што се случува нашата банана држава како експеримент ќе почне да ги воведува СОПА ПИПА легислативите а ние граѓаните ќе се чудиме како може тоа.... И после 6 12 24 месеци ќе се забранат сајтовите кои највеќе ги посетуваме - и ние пак ќе се чудиме како тоа(епа јас ќе ви кажам ИМ СЕ МОЖЕ).
Едно не ми е јасно во моето градче оваа година околу 20 фамилии се иселија (сосе децата) - , на пат е целата моја улица сите млади што сме бегаме кој Германија кој Сведска еве јас Норвешка - иако не ми се одеше, ама со последните закони и легислативи кои што се прават за народот да биде криминалец ако клика на ПТЦ ЦПЦ форех етц сајтови(и секако со самото затварање- ЗАБРАНУВАЊЕ на посетување на тие сајтови се повеќе и повеќе ова постанува СОПА популарна легислатива со која што се затвора држава од надворешниот свет и реалноста.
Секако експериментот продолжува - а ние ќе си молчиме.
Едно не ми е јасно во моето градче оваа година околу 20 фамилии се иселија (сосе децата) - , на пат е целата моја улица сите млади што сме бегаме кој Германија кој Сведска еве јас Норвешка - иако не ми се одеше, ама со последните закони и легислативи кои што се прават за народот да биде криминалец ако клика на ПТЦ ЦПЦ форех етц сајтови(и секако со самото затварање- ЗАБРАНУВАЊЕ на посетување на тие сајтови се повеќе и повеќе ова постанува СОПА популарна легислатива со која што се затвора држава од надворешниот свет и реалноста.
Секако експериментот продолжува - а ние ќе си молчиме.