Сибирски Хаски (Siberian Husky)

• Креатор на темата Креатор на темата Papillon.Papi
  • Време на започнување Време на започнување
Како јас да сум го напишал, освен мачките :D Гоне ги да, ама само коа ги стаса легне и маа со опаш гледа ја :D

За бегање и рипање ограда од 2 метра, како ништо пред мои очи и тоа :D И највеќе од се коа ја шетам пуштена низ огромен парк, кај секој шо ја викне отиде, само кај мене не :D
Xахах е такви се, ама сепак ми се најубави на изглед и покрај тоа што сега чувам лабрадор. Додуша ова е лабрадор со темперамент на хаска, бељаџија невиден :D ама и слуша понекогаш не е само бељаџија. :P

Симпатично мие на изглед, плус на припланинско место живеам каде што во зима стига и -30 така да си има причини :D
Тука луѓето грешат, кај "симпатично ми е на изглед". Специфична раса се хаските и поларните раси, ама се надевам си се информирал доволно пред да ја земеш. Во секој случај, ви посакувам многу убави моменти заедно

Тука луѓето грешат, кај "симпатично ми е на изглед". Специфична раса се хаските и поларните раси, ама се надевам си се информирал доволно пред да ја земеш. Во секој случај, ви посакувам многу убави моменти заедно
Фала фала знам дека е специфична си се информирав колку што можев а за другото лека полека ;)

Фала фала знам дека е специфична си се информирав колку што можев а за другото лека полека ;)
Иначе за Самоједите знам дека далеку повеќе слушаат од Хаските, и Маламутите мислам. Така да ако сакаш сибирец бирај помеѓу овие... ја би Маламут. ^^

Иначе за Самоједите знам дека далеку повеќе слушаат од Хаските, и Маламутите мислам. Така да ако сакаш сибирец бирај помеѓу овие... ја би Маламут. ^^
И мене Маламут повеќе ми се допаѓа. Поснажни се од Хаските и посериозни.
Screenshot_2015-03-16-22-54-16.png
Не знам дали ја има табелава уназад, ама многу убаво опишано е.

И мене Маламут повеќе ми се допаѓа. Поснажни се од Хаските и посериозни.
Прегледај го приврзокот 122040
Не знам дали ја има табелава уназад, ама многу убаво опишано е.
Да убаво е опишано :) Иначе кога пак би имал Хаска желба ми е тренинзи со точак односно bikejoring :D многу интересен и адреналински спорт! (во Унгарија, Бугарија и северна Србија секоја година се одржуваат трки во запреги и е баш интересно да се учествува) Може и со други раси ама пошо мојов е тешкаш во некоја смисла малку ми е несвојствено да учествува во такви трки. :pos:

Да убаво е опишано :) Иначе кога пак би имал Хаска желба ми е тренинзи со точак односно bikejoring :D многу интересен и адреналински спорт! (во Унгарија, Бугарија и северна Србија секоја година се одржуваат трки во запреги и е баш интересно да се учествува) Може и со други раси ама пошо мојов е тешкаш во некоја смисла малку ми е несвојствено да учествува во такви трки. :pos:
Ali zatoa tvojot e neprikosnoven vo voda ;)

Дечки, ај малце помош

Лео мој уште ги нема кренато ушињата, му давам калциум по две на ден од тие на парче што одат по 3 денари што се, еве го скоро 4 ипол месеци, има некој напредок, ама пак, не е тоа, тоа :/

Некој совет ?

Ви благодарам однапред

Sakam da kupam haska siva so plavi ocinja pa ako ima nekoj moze da mi pise

Дечки, ај малце помош

Лео мој уште ги нема кренато ушињата, му давам калциум по две на ден од тие на парче што одат по 3 денари што се, еве го скоро 4 ипол месеци, има некој напредок, ама пак, не е тоа, тоа :/

Некој совет ?

Ви благодарам однапред
Залепи му ги ушите од внатре со креп трака, потоа краевите од 2те страни на увото спој ги исто така со креп трака. Како и да е, прашај ветеринар прво.

Togaj ne e haska nekoj melez e

Немора да значи, може на некои хаскија да им се клапнати ушите, како и на Ердел Териерите чии уши можат со тек на време да им се кренат како на хаски. Затоа се лепат. Ма да јас мислам дека е болно за кучињата со оглед на тоа што ушите им се фиксирани.

Ма да јас мислам дека е болно за кучињата со оглед на тоа што ушите им се фиксирани.
Не е воопшто болно, јас на Доберманката цели 3 месеци секој ден и ги врзував и преврзував ушите додека да се кренат.
И тоа плус носеше фишбани, нели бидејќи ушите се сечени, и мора вештачки да се дигнат скроз, за да и бидат исправени.

А во случајот кај Хаските е многу полесно, бидејќи веќе природно си е самото уво кренато, се што треба да се направи, е да се исправат врвовите од ушите.

Хаски е другарче, мајката и таткото се од супер потекло.
Не знам што е со кутрево[DOUBLEPOST=1433279563][/DOUBLEPOST]
Залепи му ги ушите од внатре со креп трака, потоа краевите од 2те страни на увото спој ги исто така со креп трака. Како и да е, прашај ветеринар прво.
Не ми проаѓа тоа ни на крај памет. Фала ти во секој случај, ама ептен би го измачувал така.

@SaltNPepa ти некој совет да ми дадеш ?

Daj slika od kutreto ima li pedigre

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom