- Член од
- 10 јануари 2019
- Мислења
- 357
- Поени од реакции
- 498
@palekrstic ако можеш да ги испратиш прашањата за интревју благодарам
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Od kade ovaja informacija!
Само во врска со министер направи апдејт.@palekrstic ако можеш да ги испратиш прашањата за интревју благодарам
35,355 македонци земале пасоши од 2012 до 2019. Не дека е грешна информацијава, ама некако малку ми изгледа со оглед на тоа колку се иселени, и како изгледа и зборува низ државава дека секој "втор" има пасош, пола од овие се само шофери на камионистатистика 2012-2019 Прегледај го приврзокот 231735
Па и не е нешто многу WOW, 80.000, мислев дека се 200-300.000, али така ми се чинело сиве овие годиниЧисто ме интересираше колку луѓе вкупно сме со двојни МК/БГ државјанства. Дојдов до оваа бројка, 79,566 или приближно 4% од 2.000.000 население. Пред 2001 не верувам некој да поднесувал молба за БГ државјанство ама се на се и да има, бројката не би била поголема од 2-3000 за цел период од 91 до 01.
35,355 македонци земале пасоши од 2012 до 2019. Не дека е грешна информацијава, ама некако малку ми изгледа со оглед на тоа колку се иселени, и како изгледа и зборува низ државава дека секој "втор" има пасош, пола од овие се само шофери на камиони
Автоматски споено мислење:
Па и не е нешто многу WOW, 80.000, мислев дека се 200-300.000, али така ми се чинело сиве овие години![]()
Pozdrav do Vas,
imam zapocnato procedura, vo 2015godina preku ambasadata vo Bitola (so poteklo).
2016 godina bev na intervju, momentalno cekam ukaz od viceprezidenta tocno 11meseci e takva sostojbata. Taka se smeni na 27.02.2019god. Znaci za uste 25 dena ce se napraj cela godina odkako e taja sostojbata. Mi velat drugi koi imaat dobieno sega brzo, deka cekale okolu 1god za toa.
Site velat deka vo red e ce bidi se kako sho treba i ce zemam drzavjanstvo, ama ova vejce kako da zamrzna. Podobro na novo da pocnev vrz osnova na roditel, zatoa shto tatkomi vo megjuvreme izvade dokumenti.
Nekakvo mislenje i iskustvo?
i jas kako tebe od 28.02 sum na polozitelno, na eden drugar mu izleze ukazot na 11 meseci i osum dena tokku e 11do 12 meseciPozdrav do Vas,
imam zapocnato procedura, vo 2015godina preku ambasadata vo Bitola (so poteklo).
2016 godina bev na intervju, momentalno cekam ukaz od viceprezidenta tocno 11meseci e takva sostojbata. Taka se smeni na 27.02.2019god. Znaci za uste 25 dena ce se napraj cela godina odkako e taja sostojbata. Mi velat drugi koi imaat dobieno sega brzo, deka cekale okolu 1god za toa.
Site velat deka vo red e ce bidi se kako sho treba i ce zemam drzavjanstvo, ama ova vejce kako da zamrzna. Podobro na novo da pocnev vrz osnova na roditel, zatoa shto tatkomi vo megjuvreme izvade dokumenti.
Nekakvo mislenje i iskustvo?
Ima li razlika vo brzinata na procesot spored toa kade ni bilo intervjuto?
Во амбасада легализација е 15 евра од документ,5х15=75 евра ,а овластените преведувачи зимаат 5 евра од документ 5х5=25 евра,или вкупно за 5 документи 100 евра.Прво ги носиш документите на превод па после кога ќе ги земеш во амбасада ,од денес за утре ти се готови,а за ист ден е поскапо 25 евра од документ.Zdravo, sakam da podnesam dopolnitelni dokumenti vo MP pa kje ve zamolam ako moze nekoj da mi odgovori vo ambasadata vo skopje kolku pari e prevod i legalizacija za 5 dokumenti i sto treba da se podnese tuka vo ambasadata za da se zavrsi postapkata za prevod i legaliziranje i za kolku vreme kje mi zavrsat rabora? Sakam dokumentite potoa da gi podnesam vo Sofija. Inaku Posrednikot mi bara 100evra za 5 dokumenti da gi prevede i legalizira vo sofija. Odnapred Vi blagodaram pozdrav