Исчезна авион на Air Algérie Flight 5017

• Креатор на темата Креатор на темата Kresarian
  • Време на започнување Време на започнување
Драга Кајгана,

Во врска со твојата вест.
Боинг немаТ модел МD-83.Боинг ги купи MD пред банкрот т.е. се фузираа (Вардар-Миравци стил) и денешното лого на Боинг е у стФари ниино.
Това би било McDonnell Douglas МD-83 (види фотос).
PlanespottersNet_013715.jpg

Оти се лажат читателите кога ставаш слика од Ербас викаш Боинг, а у стФари е МД.

air-algerie-350_072414032447.jpg

Вака изгледал авионот

Залутала ракета од некој од БУК во Украина, само што сеуште не се знае дали е од украинската војска или од новоруските бунтовници во источна Украина.
Имало и еден Украинец на летот.Мислам дека е веќе јасно кој е крив :cautious:

Последно уредено:
Боинг ги купи MD пред банкрот т.е. се фузираа (Вардар-Миравци стил) и денешното лого на Боинг е у стФари ниино.

Те молам немој вака, ваквиот коментар не ја отсликува реалноста.

Реалноста е дека Мекдонел Даглас банкротираше и Боинг го купи и потоа најкомотно го ликвидира како компанија, а ја задржа неговата технологија за себеси, како што и вообичаено прават големите компании кога купуваат компании кои се за нијанса помали од нив.

Така да, немаше никакви фузирања или спојувања, односно партнерства или заеднички компании, како што беше порано со Сони Ериксон.

Реалноста исто така налага дека во случајот со Вардар и Миравци, Вардар банкротираше, а Миравци штотуку стана прволигаш кога градот Скопје го купи Миравци и го спои со Вардар, по што новиот клуб се викаше Вардар, а Миравци престана да постои.

Срам невиден, да им се исуши тоа тревата на стадионот.

Те молам немој вака, ваквиот коментар не ја отсликува реалноста.

Реалноста е дека Мекдонел Даглас банкротираше и Боинг го купи и потоа најкомотно го ликвидира како компанија, а ја задржа неговата технологија за себеси, како што и вообичаено прават големите компании кога купуваат компании кои се за нијанса помали од нив.
.
Ооо лошо сум се изразувал.Боинг го купи МД кога МД беше пред банкрот :)

Со исчезнатиот авион летале фудбалери на Реал?

Ербасот А320 кој исчезна во близина на алжирската граница, најверојатно во Мали, некогаш го користеле фудбалерите на кралскиот клуб.

http://www.kurir.mk/sport/fudbal/166411-So-isceznatiot-avion-letale-fudbaleri-na-Real?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed: kurir/sport/fudbal (Курир - Спорт - Фудбал)

Hmmm. Oti mi delluva deka Barsellona ima vmeshano prsti u muabetov o_O

Единствено овој тајванскиов авион што се урна вчера, среда, 23 јули 2014, на ТрансАзија Ервејс, не го содржеше бројот 7 во својот број на лет, бидејќи беше лет 222.

Појма немаш

2+2+2 = 6
2/2 = 1

6+1 = 7

images

LOST, irl.

#остваруваме

Појма немаш

2+2+2 = 6
2/2 = 1

6+1 = 7

images

Ne be, si se zaebal malku, ti fali edna dvojka...vidi vaka

2+2+2 = 6
2/2 = 1
2-1 = 1 (ovde go reshavame problemot so tretata dvojka)
1x1 = 1 ( ovde go reshavame problemot so kecot koj e vishok)
I normalno posle seta ovaa aritmetika doagjame do:
6+1 = 7

Aj ve molam da se prestane so ovoj sarkzam, se raboti za nevini zhrtvi, dali od nevreme, sabotazha, konspiracija...vremeto ke kazhe.

македонци нема нели? Ок ич не ми е гајле. Кој пак за нас се засекира?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom