Пиратерија гради држава?

• Креатор на темата Креатор на темата teneke
  • Време на започнување Време на започнување

Дали пиратеријата гради држава?

• Да, одлична е за градење на информатичко опшество во сиромашна земја како нашава!

Гласови: 106 89,8%
  • Не, не треба да се дозволи без разлика на се!

Гласови: 12 10,2%

• Вкупно гласачи
    118
Пиратерија секогаш ке има, секогаш ке има пукотини на се чим човек направил човек и распукнува

Piraterija e zakon. za programa nekoja originalna ke ima bricenje po cebot.
I za igra. Prasuvam igra WOW original 950den a jas za 15den. si kupiv prinko i zavrsiv rabota :pos2:

Piraterija e zakon. za programa nekoja originalna ke ima bricenje po cebot.
I za igra. Prasuvam igra WOW original 950den a jas za 15den. si kupiv prinko i zavrsiv rabota :pos2:

:aplauz:

Not trying to be a smart-ass or something, but... Има разлика меѓу оригинал и пиратерија... Барем од игрите што ги имам оригинал дома, да ги издвојам The Orange Box и WoW, разликата меѓу пиратската и оригиналот е огромна.

Кога сме кај софтвер, поддржувам file-sharing, а пиратерија никако. Едно е да го доунлоадираш софтверот бесплатно од нет, а друго е да го купуваш по поефтина цена, со ова и ти си зае..н. Стара верзија, незнаеш дали воопшто работи, можност од настанување некој проблем, за кој треба сам да се сносиш со последиците итн...

Ама еве не пак назад кај варезот. :) Да беше малку поефтин софтверот, барем тоа што ми треба, Adobe CS4, Autocad, Office, FL Studio, ќе купував и јас оригинал, а сега вака ќе треба да се задоволам со TPB, MN, D и слично. :) Инаку, ја поддржувам борбата против пиратеријата, ама не против личерите на нет што се. :)

Kaj mene samo XP-to mi e genuine, se drugo so iam e piraterija i koa ke mi tekne oti da bese po nivno jas ke trebase da davam stotici evra za sekoja programa...pa ne sum samo jas, ima milioni i milioni kako mene....abe piraterija all the way be, i pokraj toa na korporaciite ne im se kuso parite, milijardi imat so koj k...c vekje....

Па фала богу дека е нормална пиратеријата, со оглед на нашите стандарди, ако е легално никој ќе неможе никаква апликација да купи.

da ne beshe piraterijata site ke stanevme programeri i sami ce si pravevme programi.poz

За ултра-сиромашка држава и народец како нас пиратеријата е и повеќе од потребна ... десет години користам компјутер од кои 5 години интернет и да сум горд корисник на пиратерија ... почнувајќи од оние пиратските игрици кои ги продаваа на тезгите на автопазарот(оној што го затворија пред некоја година-Фершпед кај пругата), пиратски филмчиња(најмногу порки), пиратски програмчиња, торентчиња и тако даље ... живела пиратерија, а корпорациите нека се е*ат во га*ооооо ... АКТА да јаде го*на ! :нинџ:

Da nemase piraterija, mnogu poveke ke se cenese trudot na onie koi gi napravile samite programi. Znaete torrent da simnete a ne znaete sto znaci toa za eden programer.
da nemashe pirateria, volcite lavovi ke se napravea, nivnite programi po skapi ke bea. zashto ke znaea deka ako ti treba taa programa morash da ja kupish poshto nema piraterija a tebe ti treba. poz.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom