Тамара Тодевска

Ја не би го класифицирал крадење ова, бидејќи идејата е премногу клише, видена 300 пути и не е ништо посебно. Кола, пустина у црно бело и тоа е тоа.

И што сега? Тамара е докажана пејачка со добри хитови па голема работа ако ископирала спот. Дино Мерлин цели албуми ископирал од познати ѕвезди па сите го браневте а за наша пејачка само плукате.. абе македонска работа, тоа ти е
Дино мерлин не го бранеше никој за плагијатите, туку повеќето рекоа дека и покрај тоа сеуште е добар пеач оти има и негови хитови и изведбата му е добра. Со тоа јас и се согласувам, за разлика од оваа наказа , која мисли оти умее да пее. Ако успее некој да ја преслуша песната до минута и 10 секунди, сигурно е опериран од вкус за музика.

Дино мерлин не го бранеше никој за плагијатите, туку повеќето рекоа дека и покрај тоа сеуште е добар пеач оти има и негови хитови и изведбата му е добра. Со тоа јас и се согласувам, за разлика од оваа наказа , која мисли оти умее да пее. Ако успее некој да ја преслуша песната до минута и 10 секунди, сигурно е опериран од вкус за музика.
Ова е директна навреда кон најголемиот дел на македонскиот народ, не ти личи брате/сестро!

Ако некој не ја слуша не значи и да вреѓа...................да се држиме до правила.........

Ова е директна навреда кон најголемиот дел на македонскиот народ, не ти личи брате/сестро!

Значи сега иде делот кога јас треба да сум прогласен за предавник, запален на скара, и печен на жар, осуден од сите, а највеќе државата. Ја прифаќам вината брате/сестро од македонскиот народ и гордо ја дигам главата, удирам на земја силно со мојте чизми гузерици купени од шутка на панаѓуро, силно стискам заби и ќе ти кажам:

Заеби тоа национализам и слично. си го задебелил делот, т.е потенцираш кај што велам дека ако ислуша некој минута и 15 секунди треба да е глув. И демек навреда е затоа што типката е МАКЕДОНКА а по дифолт се македонско треба да ни е убаво? Е не иди така,тогаш што со ова и ред други глупави песни? Гомното е гомно, но ако го посере македонец станува шеќер паре?
Кога е нешто срање, срање е, заеби национализам. Чиста навреда е кога некој сере, моча и те плука заради тоа што си по националност или раса.

Поздрав(y)

Понекогаш се случува, а и нормално е да се случи да некоја видена идеа со тек на време се отслика кај уметниците. Неодамна Тамара Тодевска го објави својот спот за композицијата Неќеш да сум сама, изработен од БМА продукција и нејзината продуцентска куќа Симплисити. Во дописот од нашите редовни читатели добивме во прилог едно видео и тоа од турската пејачка Ајда Пекан објавено на независен Ју тјуб канал (13 јули 2011 година) кое наликува на новото видео на Тамара.

Погледнете го видеото на Тамара и потоа на Ајда за композицијата "Yakar Geçerim". И сами проценте дали наликува или не?
По што заклучи дека Тамара направила плагијат,да не е може би обратно

5 века османлиите ни ги крадеа гените! Многу нормално дека денес ќе имаат убави турчинки и оригинални идеи! :)

П.С. И намалете со неконструктивното плукање врз сопствениот народ... :P

и натаму правите споредба меѓу Дино Мерлин и Тамара Тодевска

Абе некој примети на крај дека има дабстеп примеси песнава !?

А инаку спот ко спот. Кога се нема идеја, се зајми и се додава.

Ја би направил спот со Тамара каде што нонстоп трча и тоа да се дава во успорена снимка. Тоа би бил спот за гледање :D

Ја би направил спот со Тамара каде што нонстоп трча и тоа да се дава во успорена снимка. Тоа би бил спот за гледање :D

И да се залепи музиката на Вангелис од Charriots of fire.

Некој од пеачките к*ро го боли за вас, дали ќе биди плагијат или не. Тие ќе си земат пари.
А за тоа што се каравте кој колку песни крадел, сами од себе си правите будали, затоа што за нив вие непостоите. Пари го вртат светот, не народот.

п.с. За тамара нема што та кажам за плагијатов. Едноставно има 1-2 убави песни, а ова веќе што го направи.."алал да и е."

И цицките да не и се плагијат ?? :cool:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom