Изгубен телефон во Странство

• Креатор на темата Креатор на темата iwin4god
  • Време на започнување Време на започнување
јас баш не разбрав за што се работи , сакаш да пријавиш изгубен телефон а го имаш телефонот wtf?, ако може некој на брза рака да ми објасни? тап сум :D

Сака да ќари и на осигурување и да добие моб гага. Што не ти е јасно?

јас баш не разбрав за што се работи , сакаш да пријавиш изгубен телефон а го имаш телефонот wtf?, ако може некој на брза рака да ми објасни? тап сум :D
прочитај го првиот пост ке ти се разјасни

Дечково сака да земе телефон од негови роднини (да му го даат ваљда), и после да пријават како демек им е украден за осигурувањето да им даде друг :)

Не се заебавај пријателе со вакви работи, мој совет.

А шо не те честат бе едно телефонче ново, па ваљда не се дојдени до толку. Кога имаат да купат за нив зошто да не дадат за тебе ако толку те сакаат. Крај краева што ако на граница ти го видат и прашаат од каде тие, документи, гаранција ова она. Што ако се посомневаат дека ти си го украл па макар и од твоите роднини иако тие сами ти го дале. Што ако за еден „подарок“ телефон ти закачат обвинение пошто нели што мајка бараш да имаш телефон кај тебе осигуран во друга држава :) Ќе треба да го шверцуваш до тука како дрога да е :D

Цел филм направивте :facepalm: :tapp: ќе ве биди за режисери.
Јас на сум на твое место би го земал ти шо сакаш прави, како секој нормален човек си носиш телефон во тебе, какви бакрачи какви документи што треска глупости овој над мене, како што знам чим е во друга држава телефонот не го лоцираат, нормално ќе ти стои исклучен додека да стигнеш до тука.
Ако во краен случај те фатат си го зел од бит пазар човекот ти рекол дека е реплика па ти го дал за ефтини пари, шо ти знам измисли нешто.
Ако можеш смени имеи.

цц зборувате како никогаш да не сте биле надвор во друга земја(а можда некои и не се) ма дај, на граница не се замараат со такви ствари, стај си го у џепо и терај

А кој модел е ајфонот ? Зашто читам поновите модели и да е исклучен можело да лоцира оти во самата матична плоча има вградено мала батерија ? Шо знам .

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom