Франција - Германија | 1/4 финале | 04.07.2014 | 18:00 | Маракана

• Креатор на темата Креатор на темата RickyLFC9
  • Време на започнување Време на започнување
Ниеден од нас што навива за Аргентина не кажа дека сме доминирале или сме газеле ... А вашите фанови кажуваат дека Германија доминирала што не е точно .. Така да не мешај баби и жаби..

Јас лично пред првенствово сакав Германија да го земи.Никаде не реков дека се доминантни, во групите изиграа добро, не доминантно ама онолку колку што треба.Со уса утакмицата не ја гледај, си го ладеа ку*от.
Е ова со алжир беше очај, пред се поради формацијата.Да го врати Лам десен бек а кедира на негово место во средината ќе бидат и те како добри.
Бразил и Аргентина играат очајно сега за сега,Бразил има подобра игра но онај Фред чутукон прави да изгледаат вака.ДОбро, овде може дасе споменат и неколку те глупости што ги направи одбраната.Но спрема аргентина се далеку подобри, и доколку фред проработи колку толку ќе бидат уште подобри.
Франција имаше боза лесна група, немојте да велите дека се доминантни .Хондурас нема што да речеме,трупој.Швајцарија има смешна одбрана на првенствово,тоа што аргентина едвај тепа треба да ве замисли вас фановите на аргентина.Не дека вчера изигра јако швајцарија водбрана туку вие бевте слаби. Една ебана нигерија која не тренираше 3 дена и која е тапа на тактички/технички план ја победи на физичка спремност.Кога капнаа тие тогаш паднаа и шансите- головите.
Се на се, сите фаворитиве се тапа на првенствово.На сите им фали по нешто, на кој шпиц на кој тренерот се глупира со Шкодрани и сл.

Мечов сигурно ќе биде со 3+ гола.Нема шанси да направи иста глупост Јоаким и да не ја игра вистинската формација.Тогаш ќе ја видите силата на германците.Немојте да ме сватите погрешно, Не сум јас како баварциве на форумов ама германија е ПРЕЈАКА моментално за Аргентина и Бразил.Ова за неа со франција е финале пред финале.Тука може да падне или ќе оди до самиот крај.

Немојте да ме сватите погрешно, Не сум јас како баварциве на форумов ама германија е ПРЕЈАКА моментално за Аргентина и Бразил.Ова за неа со франција е финале пред финале.Тука може да падне или ќе оди до самиот крај.
Е оти бе какви се баварците? :icon_lol:
Немој лоша слика да шириш, не се лоши деца баварците. :ROFLMAO:

Ако Левчо излезе со некоја од неговите генијални идеи, Германија ќе го јаде. А после тој ќе го јаде од цела Германија кога ќе се вратат назад.

А сè мислам дека Левчо ќе излезе со генијална идеја, стилот на облекување да му го е*ам. :pos:

Лев ќе си ја уништи тренерската кариера ако заебе со оваа генерација пак....Самите германци прво ќе го распнат,ќе го расчеречат по медиуми....

Многу добро би размислил на негово место околу составот пред утакмицата у петок.

Блага предност и давам на Франција, дека досега покажаа позрела игра од противникот. Кога седна Дешамп на жешкото столче, немав преголеми очекувања од оваа репрезентација... ама успеа човекот да ме демантира. За разлика од предходното СП, кога играчите им беа раштимана банда, поделена на најразлични партии, сега такво нешто не се осеќа. Имаат супер индивидуалци, а и вака од досега прикажаното на турниров, скоро и да немаат некоја мана во составот. На секоја позиција се добро покриени Петливе, а најмногу мене лично ме изненади Валбуена. Малце се разочарав кога видов дека Џовинко No.2 ќе полни наскоро 30 години, ама сепак очекувам после Светсково човеков да направи трансвер во некој поголем клуб.

Од друга страна, Германциве некако ми глумат лудило во текот на целиов турнир.... Лажни деветки, некомпонирана одбрана, играчи кои играат на нетипични позиции за нив. Ова ли е страшната Германија да го ебам? Лев ќе ја уништи и оваа генерација на играчи, пред се заради својата пичкарска игра. Мислам, човек... постави своја формација, што кур го гледаш Баерн како игра ебате.Ем гледа дека играта не им е течна, ем со сиот памет оди со главата во ѕид, и не планира ништо да менува во составот. Го расипа целиот впечаток за играта што стандардно си ја имаше Германија во текот на сите предходни првенства. Штета ќе биде ако Лам, Швајни, Клосе, Подолски и Мертезакер не го освојат овој турнир... ја имаа таа несреќа да играат долго време под палката на Лев. Прашање е дали наредното СП ќе бидат во составот овие играчи, со огрлед на тоа што сите ќе имаат тогаш по 34 години.

Се на се, ако Германија и на овој натпревар глуми лудило, очекувам лесна победа на Франција. Тежок фејл е рударот што го имаат на жешкото столче

The video "Hitler finds out за поразов од петлите" is uploading. Your upload will be finished in approximately 30 hours.
Држи бекап за секој случај :D
ah_paris_230640.jpg

Ако испадне Германија од Франција,мислам дека Меркелица лично ќе се погрижи тоа да биде последен натпревар на Лев како селектор.....

Лев да имаше за нијанса послаб ростер на играчи од овој, сите екипи ќе го полнеа со по 5-6 гола.

Јас лично пред првенствово сакав Германија да го земи.Никаде не реков дека се доминантни, во групите изиграа добро, не доминантно ама онолку колку што треба.Со уса утакмицата не ја гледај, си го ладеа ку*от.
Е ова со алжир беше очај, пред се поради формацијата.Да го врати Лам десен бек а кедира на негово место во средината ќе бидат и те како добри.
Бразил и Аргентина играат очајно сега за сега,Бразил има подобра игра но онај Фред чутукон прави да изгледаат вака.ДОбро, овде може дасе споменат и неколку те глупости што ги направи одбраната.Но спрема аргентина се далеку подобри, и доколку фред проработи колку толку ќе бидат уште подобри.
Франција имаше боза лесна група, немојте да велите дека се доминантни .Хондурас нема што да речеме,трупој.Швајцарија има смешна одбрана на првенствово,тоа што аргентина едвај тепа треба да ве замисли вас фановите на аргентина.Не дека вчера изигра јако швајцарија водбрана туку вие бевте слаби. Една ебана нигерија која не тренираше 3 дена и која е тапа на тактички/технички план ја победи на физичка спремност.Кога капнаа тие тогаш паднаа и шансите- головите.
Се на се, сите фаворитиве се тапа на првенствово.На сите им фали по нешто, на кој шпиц на кој тренерот се глупира со Шкодрани и сл.

Мечов сигурно ќе биде со 3+ гола.Нема шанси да направи иста глупост Јоаким и да не ја игра вистинската формација.Тогаш ќе ја видите силата на германците.Немојте да ме сватите погрешно, Не сум јас како баварциве на форумов ама германија е ПРЕЈАКА моментално за Аргентина и Бразил.Ова за неа со франција е финале пред финале.Тука може да падне или ќе оди до самиот крај.
Што бе прејака, па Алжир им правеше 100% шанси за гол само што не знаеја како да ги искористат, значи Алжир беше тој што ја натисна Германија и ја издоминира .. Аргентина на ниеден натпревар не беше издоминирана, напротив она цело време го контролираше поседот ама противниците со 10 луѓе се бранеа и како да дадеш гол... Погледај ја сега утакмицата против Белгија , е тука ќе распалат, пошто Аргентина најака е на полуконтри и контри кога противникот се брани со 5-6 играчи а не сите пред гол...[DOUBLEPOST=1404408695][/DOUBLEPOST]Да не беше Ноер кој ви играше 3 штопер, ќе го јадевте немиен од сечените ...

ako bide odbaranata ista na germanija kako do sega francuzite ke gi napolnat,dosta se ozbilni francija na ova dvetsko

Што бе прејака, па Алжир им правеше 100% шанси за гол само што не знаеја како да ги искористат, значи Алжир беше тој што ја натисна Германија и ја издоминира .. Аргентина на ниеден натпревар не беше издоминирана, напротив она цело време го контролираше поседот ама противниците со 10 луѓе се бранеа и како да дадеш гол... Погледај ја сега утакмицата против Белгија , е тука ќе распалат, пошто Аргентина најака е на полуконтри и контри кога противникот се брани со 5-6 играчи а не сите пред гол...[DOUBLEPOST=1404408695][/DOUBLEPOST]Да не беше Ноер кој ви играше 3 штопер, ќе го јадевте немиен од сечените ...

Добро, читаш ти или на слепо зборуваш?? Реков дека со алжир ја посраа пред се јоаким формацијата ја еба.Ако ја напрај вистинската без некои негови глупирања ќе ја видиш германија.Ова го напишав ти се фати за Алжир пак истото.Реков и јас дека разочараа и ти кажав зошто.Со шкодран на десен бек толку е.
Аргентина против 10 души играла во одбрана, абе ти исти утакмици со мене гледаш или ? Првата босна мамицата ви расплачи, да не беше тој автоголот може и да се посеревте.Цело прво полувреме додека не се исцедија не се знаеше кој е фаворитот тука.Со иран нормално дека нема да се наиграте ама па фаворитот за СП да победе со гол во 90+ против отепанине иранци ???Немој да ме јебеш, алжир ги искористел шансите бла бла, абе дрмич и џака виде што промашија? тоа на бункер ти личеше тебе? Да знаеја малце од малце ќе ве испратеја дома.

Не дека сум толкав фан на германците, ама со вас неможе да ги споредуваме.Нема основа едноставно.Тоа што сеа најверојатно ќе го цицнат од франција заради менталниов тренер или заради вирусиве што ги зафатија е др работа.ПОЛЕСЕН РАСПОРЕД НЕМОЖЕШЕ ДА ВИ ПАДНИ.
Ако не стигнете до финале нема што да се правдате, очајни се.

ako bide odbaranata ista na germanija kako do sega francuzite ke gi napolnat,dosta se ozbilni francija na ova dvetsko

2 години на форумот , и уште неможам да најдам поента во ниту еден твој пост.

Некако и ја сум убеден дека Франција ќе ја мине Германија. Што знам, некако послободни од притисок се. Али верувам дека ќе биде неверојатно добра утакмица.
Ќе навивам за Франција, многу ми е јака химната бе :)

Очекувано е да мислат повеќето дека Франција има поголеми шанси за понатаму со оглед на нивните игри во групата и до сега, играа феноменално. Ама во дуелов со Германија шансите за понатаму се 50-50, мислам дека Германија се чуваше против Алжир, калкулираа и ги потценија, па мораа да вадат гз. Против Франција кога ќе влезат посветени ќе ги изедат. Шурле и хет трик и тако то.
SIEG SHURRLE!

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom