- Член од
- 16 април 2014
- Мислења
- 7.465
- Поени од реакции
- 12.004
Ниеден од нас што навива за Аргентина не кажа дека сме доминирале или сме газеле ... А вашите фанови кажуваат дека Германија доминирала што не е точно .. Така да не мешај баби и жаби..
Јас лично пред првенствово сакав Германија да го земи.Никаде не реков дека се доминантни, во групите изиграа добро, не доминантно ама онолку колку што треба.Со уса утакмицата не ја гледај, си го ладеа ку*от.
Е ова со алжир беше очај, пред се поради формацијата.Да го врати Лам десен бек а кедира на негово место во средината ќе бидат и те како добри.
Бразил и Аргентина играат очајно сега за сега,Бразил има подобра игра но онај Фред чутукон прави да изгледаат вака.ДОбро, овде може дасе споменат и неколку те глупости што ги направи одбраната.Но спрема аргентина се далеку подобри, и доколку фред проработи колку толку ќе бидат уште подобри.
Франција имаше боза лесна група, немојте да велите дека се доминантни .Хондурас нема што да речеме,трупој.Швајцарија има смешна одбрана на првенствово,тоа што аргентина едвај тепа треба да ве замисли вас фановите на аргентина.Не дека вчера изигра јако швајцарија водбрана туку вие бевте слаби. Една ебана нигерија која не тренираше 3 дена и која е тапа на тактички/технички план ја победи на физичка спремност.Кога капнаа тие тогаш паднаа и шансите- головите.
Се на се, сите фаворитиве се тапа на првенствово.На сите им фали по нешто, на кој шпиц на кој тренерот се глупира со Шкодрани и сл.
Мечов сигурно ќе биде со 3+ гола.Нема шанси да направи иста глупост Јоаким и да не ја игра вистинската формација.Тогаш ќе ја видите силата на германците.Немојте да ме сватите погрешно, Не сум јас како баварциве на форумов ама германија е ПРЕЈАКА моментално за Аргентина и Бразил.Ова за неа со франција е финале пред финале.Тука може да падне или ќе оди до самиот крај.