Првиот "смарт" бојлер во светот го произведе македонска компанија

• Креатор на темата Креатор на темата .Sky.
  • Време на започнување Време на започнување

Дали вие би посакале да имате во вашиот дом ваков болјер?

• Да

Гласови: 24 52,2%
  • Не

Гласови: 17 37,0%
  • Незнам

Гласови: 5 10,9%

• Вкупно гласачи
    46
Nema da komentiram za pametniot bojler samo da ti kazam deka od niv imam bojler vekje 11 godini i dali ednas e smenet grejac.
И сега ти ли ќе ми кажуваш колку е користен бољерот :pos: Ја незнам,Fringe треба да дојде и да ми каже..
Вие имате многу среќа дечки, ете тоа е заклучокот :)

Гратис да ми дадат од нив не земам. Катастрофа жива им се бољерите џабе парите ќе си ги фрлиш.

Што кој курац кога евтина струја има само навечер после 22 часот,со обичен шуко тајмер моеш да си го средиш уклучувањето.
Абе од велешани ли бе ќе земеш нешо квалитетно,вртиш бројче оп отиде цела куќа у пламен дур си дојдеш таман со пожарната заедно сте пристигнале :pos:

Ваква работа имаше на презентација на електро пред 2 години.... И убаво пиша некој, срамота е да се користи зборот смарт за ова...

Гратис да ми дадат од нив не земам. Катастрофа жива им се бољерите џабе парите ќе си ги фрлиш.

Mogukje ne vikam ne, gledam mnogu se zalat od niv taka da verojatno jas sum srekjnikot dodeka za masina ne sum. Za 5 godini 3 masini koja beko koja gorenje isti k*rac...

Првата година е топ.Грее вода од 0 до максимум за 1час и 30 минути

shut_up_and_take_my_money.jpg

Ние имавме правосмукалка од Леов, рикна у првите 6 месеци. :ROFLMAO: Ни ја заменија. А таа уште во првите три месеци почна да откажува. :facepalm:
А бре што све не сменивме, филтри, црева... Ѓавол ипол не' кошташе, пошто демек на вода. Сама се исклучува. :pos:
Првиот месец, го корнеше цел теписон, многу убаво чистеше. А сега од корнењето... па само живци ни корне. Ко што е тешка, ми иде да се качам на петти спрат и да ја тркалам по скали. :cautious:

И можда забегав у оф... али според ова искуство, ни под разно! :notworthy:

Ние имавме правосмукалка од Леов, рикна у првите 6 месеци. :ROFLMAO: Ни ја заменија. А таа уште во првите три месеци почна да откажува. :facepalm:
А бре што све не сменивме, филтри, црева... Ѓавол ипол не' кошташе, пошто демек на вода. Сама се исклучува. :pos:
Првиот месец, го корнеше цел теписон, многу убаво чистеше. А сега од корнењето... па само живци ни корне. Ко што е тешка, ми иде да се качам на петти спрат и да ја тркалам по скали. :cautious:

И можда забегав у оф... али според ова искуство, ни под разно! :notworthy:
Сега работи или не работи правосмукалката? Или работи ама не влече како што влечеше?

Сега работи или не работи правосмукалката? Или работи ама не влече како што влечеше?
Па мислам дека да почнеш со рака да собираш трошките, за побрзо време ќе ги собереш. Се гаси сама од себе, треба цело време клекни стани да праиш за да ја уклучуваш... плус тоа не влече воопшто. После секое чистење ги прочистувавме филтрите. Само правосмукалката ја купивме 6 ипол. Плус после тоа што све се оштети... И сеа за украс си стои. Користиме една од Рамстор што беше на купончиња, за илјадарка. :D
На изглед е стварно бомба, црвена огромна, али џабе. :D

Па мислам дека да почнеш со рака да собираш трошките, за побрзо време ќе ги собереш. Се гаси сама од себе, треба цело време клекни стани да праиш за да ја уклучуваш... плус тоа не влече воопшто. После секое чистење ги прочистувавме филтрите. Само правосмукалката ја купивме 6 ипол. Плус после тоа што све се оштети... И сеа за украс си стои. Користиме една од Рамстор што беше на купончиња, за илјадарка. :D
На изглед е стварно бомба, црвена огромна, али џабе. :D
Е па еден совет од мене. Јас имам од беко на вода и не дека ми правеше вакви заебанции како вашата но сепак доволно а нерви ми одеше и му го решив проблемот по кратка постапка. Повеќе не ја работам на вода:). Му ги извадив скоро сите филтри и внатре во делот кој е предвиден за вода му ставив( напасовав) некако обична платнена кеса за ѓубре. На рачката му ставив циклон филтер, би требало да го има по продавници и ете до ден денешен гајле нема. Сега тоа за исклучувањето пошто некои имаат електроника кој спречува вода да навлезе во моторот па тој да не ви исклучува или прекидачот да не ви заебава. Или некое црево да не ви е затнато. Уклучетеја без вода и филтри и видите прво дали ке исклучува и дали ке влечи како што треба. Ако си работи нормално ви кажав што е лекот. Ако заебава тогаш или на сервис или користетеја другата.
А да бољерите на Леов се срање во боја во смисла на протекување. Едноставно не ги бива посебно ако водата е како битолската( сега дали имавме тврда или мека вода појма немам ама знам дека смрт е за тие бољери).

Ај веќе фативме да го тупиме, па да се изјаснам. Ако немаш цел смарт систем дома значи потполна контрола remote, ова се банални работи. Кога би го имал тоа цело ќе го имплементираш на секој ебан уред низ дома а не па бојлер.

Ако сте запнале за бојлери: Sonnenkraft се врвот, алфа и омега. толку фала пријатно се гледаме во наредна смарт шпорет тема

Туф што убаво ќе беше да измислеше некој проточни бојлери.
Постојат веќе такви бојлери на светов одамна, јас имам дома таков. Шведско производство.

Зборот бојлер првпат бил спомнат од македонски антички војсководец кога барал резерви топла вода за после борба (пред главната борба) со античките вонземјани и нивното конечно протерување 650000 г.п.н.е.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom