Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Мене лично ете ми смета шо имаат бесплатен превоз во вторник и петок поготово.А што толку ви смета што пензионерите имаат денови коа е бесплатно?еве и у лондон ако си над 60 имаш бесплатно возење секој ден у било кој јавен транспорт(автобус,метро,воз итн).Пензионерите заслужуваат и секој ден да им биде бесплатно.
Вие како студенти барајте си без да глеате за другите.ете би можело да ја намалат месечната за студенти,да воведат повеќе автобуси на иста релација за да не се ствара гужва и слични работи.
Не споредуваш со Лондон, дали си ти тоа озбилен?А што толку ви смета што пензионерите имаат денови коа е бесплатно?еве и у лондон ако си над 60 имаш бесплатно возење секој ден у било кој јавен транспорт(автобус,метро,воз итн).Пензионерите заслужуваат и секој ден да им биде бесплатно.
Вие како студенти барајте си без да глеате за другите.ете би можело да ја намалат месечната за студенти,да воведат повеќе автобуси на иста релација за да не се ствара гужва и слични работи.
Не споредуваш со Лондон, дали си ти тоа озбилен?
Сигурно у Лондон пензионерите не се возат секој ден, цел ден по цел Лондон додека не го свртат и не ги поминат сите автобуси... и сл... тоа е разликата
Мене лично нема да ми смета нека се возат бесплатно, ама и ние да се возиме бесплатн ,барем и нас бесплатен превоз нека ни дадат ако друго не...
значи живееш во Англија така? и заклучиме дека никад не си се возел у бус кај нас у последниве години од коа им е безпари на пензионерите?Не споредувам,само наведов пример дека и некаде на друго место старите лица имаат бесплатен превоз па ниеден студент или ученик не се побунил.тие што се над 60 години се возат и секој ден,али на никој не им сметаат.секојдневно гледам стари лица по автобуси и метро што се возат бесплатно,па не се бунам.
Баш за да не сметаат и во скопје би било добро да се повеќе автобуси на една иста релација.не знам моментално на колку минути ви се автобусите,али кога би биле почесто сигурно не би имало гужва во секој автобус.пример ако на една релација има автобус секои 15 минути,треба да создадат услови,т.е да се купат повеќе автобуси и да има на секои 5 минути.
Еден ден ке умрат повеќето пензионери, па ке видиме кој ке ги гласа, ебате државата, која не ја финансира и не овозможува да имаат повеќе поволности и можности младите во случајот студентите..за разлика од пензионерите кој своето си го преиживеале и колку толку имаат приходи да се возат со автобус колку што сакаат.
значи живееш во Англија така? и заклучиме дека никад не си се возел у бус кај нас у последниве години од коа им е безпари на пензионерите?
све ми е јасно у каква заблуда и незналица живееш дојди на гости и повозисе вторник петок...
Сум се возел ко не им беше безпари и пак беше неверојатна гужва,кој беше крив тогаш?
И колку што глеам не ви се проблемот пензионерите туку проблемот е зашо вас со пари,нив безпари.
Они работеле,плаќале даноци,граделе,некои од нив и се бореле за македонија,и сеа се буните зашо се возеле безпари.заслужиле да се возат,ете затоа.ти као студент што си направил освен што си се потпишал на столче у автобус?
Не е така само во мк,скоро у секоја земја пензионери,инвалиди,ветерани имаат бесплатен јавен превоз,али само у мк се галами за тоа.
Најинтересно е што сега као студенти ви сметаат пензионерите,а еден ден коа вие ќе бидете пензионери,тогаш ќе ви сметаат студентите.
Ко што кажав ако мислите дека нешо ви е скратено барајте си ги правата,али без да галамите како на некој им било безпари,а на вас не ви било.