Бесплатно во четврток за студентите во ЈСП

• Креатор на темата Креатор на темата Anco
  • Време на започнување Време на започнување
па ако греота се и они... боље на нив него на старциве што им дадоа...али јбг треба некој да се залажува

Дали во четврток ке се тепаме за слободно место ние студентите и дали ке им мрчиме во стил дедичко стани студент сум на пензионерите

Озбилно која е поентата за да се возам у четврток безпари ако предходно имам извадено слободна за цел месец?

У просек има по 4 четвртока у месецот, јас од тие 4 дали 2 пати ќе сум на факс, зависи до распоредот, а со оглед на минатото од цела година 10 пати неам отидено у четврток на факс.

Многу генијална идеја на владата и супер проект како што најавуваа во предизборието од толку многу фамозната бројка на проекти. Да ви се с*рам.

Еден ден ке умрат повеќето пензионери, па ке видиме кој ке ги гласа, ебате државата, која не ја финансира и не овозможува да имаат повеќе поволности и можности младите во случајот студентите..за разлика од пензионерите кој своето си го преиживеале и колку толку имаат приходи да се возат со автобус колку што сакаат.

Годишно фрлам по скоро 200 евра за слободни,200евра за факс + други трошкови, пример за презапишување и сл и на крај ке ти искочи гјавол ипол, а да не зборам тие што се на приватна квота на државен факс, може повеќе ке им се исплати на приватен факс да се запишале кое ке видиш трошковите плус минус слични се,а нема да се секираш толку вака онака ке си го завршиш на факс без многу акање глава.

фак лоџик

А што толку ви смета што пензионерите имаат денови коа е бесплатно?еве и у лондон ако си над 60 имаш бесплатно возење секој ден у било кој јавен транспорт(автобус,метро,воз итн).Пензионерите заслужуваат и секој ден да им биде бесплатно.
Вие како студенти барајте си без да глеате за другите.ете би можело да ја намалат месечната за студенти,да воведат повеќе автобуси на иста релација за да не се ствара гужва и слични работи.

Како им текнува само еј..воа исто како мтв шо откупува една утакмица од ЛШ,ај па догодина може и само прво полувреме у среда ќе го даваат.

А што толку ви смета што пензионерите имаат денови коа е бесплатно?еве и у лондон ако си над 60 имаш бесплатно возење секој ден у било кој јавен транспорт(автобус,метро,воз итн).Пензионерите заслужуваат и секој ден да им биде бесплатно.
Вие како студенти барајте си без да глеате за другите.ете би можело да ја намалат месечната за студенти,да воведат повеќе автобуси на иста релација за да не се ствара гужва и слични работи.
Мене лично ете ми смета шо имаат бесплатен превоз во вторник и петок поготово.
Ми се има случено во вторник да закаснам на полагање, само зошто автобусот беше преполн со пензионери и уште не те пуштаат, те туркаат надвор, немало место, тие се главни шерифи во автобус.
А, кај нас овие не заслужуваат секој ден бесплатно. Зошто? Зошто немаат култура и на гла ти се качуваат буквално. Се додека не сфатат дека ЈСП не вози во вторник, петок и сабота само за нив, мене ќе ми сметаат.

А, ова со слободниов превоз, шта ќу реќи.. Се мислам која е побезвезна работа која ја направија, дали лани ко ги намалија во јули и август студентските на 600 денари, за од септември пак 1050 или оваа со бесплатен еден ден.
Многу попаметно им е да ни намалат месечни, него да не залажуваат со еден ден, пошо сега сигурно нема да ваѓам месечна пошо многу олеснителна околност ми е еден бесплатен ден во неделата.

Не споредуваш со Лондон, дали си ти тоа озбилен?
Сигурно у Лондон пензионерите не се возат секој ден, цел ден по цел Лондон додека не го свртат и не ги поминат сите автобуси... и сл... тоа е разликата

Мене лично нема да ми смета нека се возат бесплатно, ама и ние да се возиме бесплатно ,барем и нас бесплатен превоз барем 3-4 дена у неделата нека ни дадат ако друго не...еве понеделник,среда и четврток.... и ке биде квит :)

Последно уредено:
Не споредуваш со Лондон, дали си ти тоа озбилен?
Сигурно у Лондон пензионерите не се возат секој ден, цел ден по цел Лондон додека не го свртат и не ги поминат сите автобуси... и сл... тоа е разликата

Мене лично нема да ми смета нека се возат бесплатно, ама и ние да се возиме бесплатн ,барем и нас бесплатен превоз нека ни дадат ако друго не...

Не споредувам,само наведов пример дека и некаде на друго место старите лица имаат бесплатен превоз па ниеден студент или ученик не се побунил.тие што се над 60 години се возат и секој ден,али на никој не им сметаат.секојдневно гледам стари лица по автобуси и метро што се возат бесплатно,па не се бунам.
Баш за да не сметаат и во скопје би било добро да се повеќе автобуси на една иста релација.не знам моментално на колку минути ви се автобусите,али кога би биле почесто сигурно не би имало гужва во секој автобус.пример ако на една релација има автобус секои 15 минути,треба да создадат услови,т.е да се купат повеќе автобуси и да има на секои 5 минути.

Споредува англиски пензионери со нашиве пензионери израснати во комунизмот. :pos:

Иначе оваа одлука од кога стапува на сила?

Не споредувам,само наведов пример дека и некаде на друго место старите лица имаат бесплатен превоз па ниеден студент или ученик не се побунил.тие што се над 60 години се возат и секој ден,али на никој не им сметаат.секојдневно гледам стари лица по автобуси и метро што се возат бесплатно,па не се бунам.
Баш за да не сметаат и во скопје би било добро да се повеќе автобуси на една иста релација.не знам моментално на колку минути ви се автобусите,али кога би биле почесто сигурно не би имало гужва во секој автобус.пример ако на една релација има автобус секои 15 минути,треба да создадат услови,т.е да се купат повеќе автобуси и да има на секои 5 минути.
значи живееш во Англија така? и заклучиме дека никад не си се возел у бус кај нас у последниве години од коа им е безпари на пензионерите?
све ми е јасно у каква заблуда и незналица живееш дојди на гости и повозисе вторник петок...

Еден ден ке умрат повеќето пензионери, па ке видиме кој ке ги гласа, ебате државата, која не ја финансира и не овозможува да имаат повеќе поволности и можности младите во случајот студентите..за разлика од пензионерите кој своето си го преиживеале и колку толку имаат приходи да се возат со автобус колку што сакаат.

Тоа е поентата.

Кој е полесен за манипулација , пензионер израснат во комунизмот и научен на нишај врата зимај плата , или денешниот студент израснат во суров капитализам? Знаат оти убаво како да манипулират со нив , а исто така се свесни дека со бесплатно возење , и бесплатен третман во бањите нема да добијат гласови од студенти.

значи живееш во Англија така? и заклучиме дека никад не си се возел у бус кај нас у последниве години од коа им е безпари на пензионерите?
све ми е јасно у каква заблуда и незналица живееш дојди на гости и повозисе вторник петок...

Сум се возел ко не им беше безпари и пак беше неверојатна гужва,кој беше крив тогаш?
И колку што глеам не ви се проблемот пензионерите туку проблемот е зашо вас со пари,нив безпари.
Они работеле,плаќале даноци,граделе,некои од нив и се бореле за македонија,и сеа се буните зашо се возеле безпари.заслужиле да се возат,ете затоа.ти као студент што си направил освен што си се потпишал на столче у автобус?
Не е така само во мк,скоро у секоја земја пензионери,инвалиди,ветерани имаат бесплатен јавен превоз,али само у мк се галами за тоа.
Најинтересно е што сега као студенти ви сметаат пензионерите,а еден ден коа вие ќе бидете пензионери,тогаш ќе ви сметаат студентите.
Ко што кажав ако мислите дека нешо ви е скратено барајте си ги правата,али без да галамите како на некој им било безпари,а на вас не ви било.

Сум се возел ко не им беше безпари и пак беше неверојатна гужва,кој беше крив тогаш?
И колку што глеам не ви се проблемот пензионерите туку проблемот е зашо вас со пари,нив безпари.
Они работеле,плаќале даноци,граделе,некои од нив и се бореле за македонија,и сеа се буните зашо се возеле безпари.заслужиле да се возат,ете затоа.ти као студент што си направил освен што си се потпишал на столче у автобус?
Не е така само во мк,скоро у секоја земја пензионери,инвалиди,ветерани имаат бесплатен јавен превоз,али само у мк се галами за тоа.
Најинтересно е што сега као студенти ви сметаат пензионерите,а еден ден коа вие ќе бидете пензионери,тогаш ќе ви сметаат студентите.
Ко што кажав ако мислите дека нешо ви е скратено барајте си ги правата,али без да галамите како на некој им било безпари,а на вас не ви било.

Вака значи вака како прво пензионерите треба да се возат секој ден безпари а не само вторник и петок.
Второ јас немам ништо против нив,нека се возат колку што сакаат, проблемот е што државата е тиња и овие ваквиве работи ги искористуваат за партиски цели( дале безплатен превоз на пензионерите вторник и петок, сеа за студентите четврток и сл).

Али пошто државата ни е во длабоки доглови до гуша а и со тоа ЈСП, не им се исплати да им дадат безпари секој ден, па или на нас студентите. Али има пари за споменици,тракала,мостови,огради.
Да ги одвојат парите од мудата на Букефал ке ги покријат трошковите на ЈСП, а и ние ке се возиме без пари..

Мене лично не ми е проблем да си вадам слободна,скраја да е,ама имам другар,кој што неможе крај со крај да скрпи, ај што е приватна квота, вади секој месец слободна,плус трошкови за испити, казнени и сл..а татко му не земал плата со месеци, мајкаму не работи, и коа ке видиш и на таквите семејства трошковите 200 евра годишно за автобус е многу.

Хаосот што го праат пензионерите, пошто не си се возел да ти кажам дека е ненормален и фрустирачки, ај што не се избањале од последниот голем празник, идат со гајби,кофи,врејќи, и со тоа се создава многу заебан мирис+во автобусот е повеќе од фул, не им се чека нареден бус, се прави ненормална гужва,автобусот вози 20 за да не се преврти, касниш кај што си тргнал,доаѓаш усмрден,препотен и сл... значи катастрофа

Значи се е добро кога е во одредени граници, ама верувај кај нас е повеќе од претеризам.

И пак ке кажам бесплатново возење во автобус за студентите во четврток е класичен булшит, и маркетиншки трик,демек прават нешто.

Еве не барам и на студентите да дадат бесплатно возење повеќе денови, доволно е да ја намалат цената за слободната, или после 2-3 месеца,следната да биде без пари или така нешто.

Еве или да плаќаме 50-60 евра повеќе годишно за на факс што даваме, + владата, или градот нека субвинционира уште 50-60 евра по студент, и да имаат студентите од сетпември до јуни бесплатен превоз.

Многу по фраерски ке испаднат и ке добијат на гласови и слично, ама не им одговара, и затоа кој не е*е

Абе добро, четврток, четврток, кој ти го дава за бесплатно да се возиш:)

Јас пример си завршив средно, си се вработив и сега ем не се замарам со факултети и бесплатен превоз, ем си имам стаж на млади години....., е сега можда без факултет и диплома сум, ама и вака сум среќен:):P:coffee:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom