- Член од
- 18 април 2010
- Мислења
- 2.662
- Поени од реакции
- 3.573
Само да мрчите.Да не сакате владава и испити да ви полага![]()
омг
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
За студентите е убаво да ги намалат партиципациите на факултетите, а ова е мачкање очи.
Тоа е тој муабет.
Греота е шо со наши пари некој располага, и после му ракоплескаме као колку направил за нас, кога самите го финансираме тоа.
Тоа е замислата на држава која има голема влада која контролира се.Па тоа е и замислата на функционирање на една држава.
Пензии се земаат ако постојат пензиски фондови каде доброволно ќе плаќаш пари. Нешто како животното осигурување.Да не ме сватиш погрешка , не бранам ниту една партија или пак политичари али ако не плаќаат луѓето даноци/придонеси/сметки и разни други давачки , ќе нема пари во буџетот и ќе нема од кај да се зима пензии , да се прават автопати ( како кај нас демек се прават ) , да се исплаќаат субвенции на земјоделци и да се плаќа на јавната администрација.
Ако јас трошам 200 евра месечно, државата ќе ми земе 36 евра како ДДВ. Ако некој друг троши 5.000 евра месечно, државата ќе му земе 900 евра. Мене ми изгледа како прилично голема да е разликата меѓу сиромашните и богатите кога се работи за даноци.Тоа што нашата држава е банана е сосема трет проблем кој треба да се реши од внатре. Нема фер игра , нема еднаквост за сите , даноците и за богати и за сиромашни се исти. Иди во Америка да видиш на тој што заработува над милион му косат цели 40 %. А не тука некој заработува 200 евра месечно , некој 200 евра дневно , а и двајцата имаат исти давачки , а различни бенефиции.
Не ти е лоша идејава пер, дај предложи у штаП тамуСамо да мрчите.Да не сакате владава и испити да ви полага![]()
Кој да се јави? Студентската организација која е во првата плакатолепачка линија?студентите не се пензионери па безвезно да се шлаат . Не ја гледам поентава на ова- подобро јавно да се откажете и да им го поклоните и овој ден на вашите баби и дедовци - бар гужвата ќе си ја намалите
Него ептен ми е јак муабетот "А само во четврток ќе идеме на факс?"
А пензионерите само во вторник и петок имаа обврски ? Не може да им излезе работа во среда?
Па еве 2 год. подоцна и уште 2 дена добија.
Па и од пон до петок да биде бесплатно ќе се јават некои што полагаат во сабота.